Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eskisini satıp ÖTV'siz yeni araç aldım ama MTV tahakkuk ettirildi..?

black bishop

Aktif Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
25
Merhaba arkadaşlar ;
bir konuda fikrinizi almak ve yapabileceğim birşey varmı öğrenmek isitoyorum .
2015 yılında engelliden engelliye satın almış olduğum aracı 6 mart tarihinde satışını gerçekleştirdim.

20 mayıs tarihinde ise yeni aracımı ötv muhafiyeti ile satın aldım , mtv muhafiyeti için vergi dairesine gittiğimde muhafiyetten faydalandım ancak , tarafıma tahakkuk eden mtv yi ödemem gerektiğini belirttiler , nedeni ise ilk altı aylık dönem içinde yalnızca bir araç üzerinden vergi muhafiyetinden faydalanabileceğimi aracı satmış olsam dahi satın almış olduğum aracın mtvsini ödemem gerektiğini söylediler . Böyle bir durum ile karşılaşan oldumu aramızda ? Yapmam gereken birşey varmı? OturanBoğa

black bishop
Doğru söylemişler. Siz Ocak 2020 MTV muafiyetini eski aracınız üzerinden kullanmışsını, iki araçta birden MTV muafiyeti mümkün değil.

anladım çok teşekkür ederim yapacak bişi yok o zaman...

Tek sefere mahsus ödenecek mecburen. 1 Temmuz sonrası alsaydınız MTV tahakkuk etmezdi.

Bende aynı durumdayım aracı satıp 2.ci aracı 21/05/2020 de aldım. muafiyet işlemini 02/06/2020 de yaptı vergi dairesi ancak 2014 TL görünüyor toplam 2 dönem olarak. Peki Ufukalp hocam yukarıda açıklamışsınız da kafama takılan tamamını mı ödeyeceğiz yoksa ilk dönemimi aydınlatırsanız sevinirim.

GUREL5255
Sadece 2020-1 'i ödemeniz gerekir. İkinci dönemde tek aracınız olacağından muafiyet kapsamına girer.

Ben 2019 kasım ayında 2. Aracımı aldım bugün edevletten bakınca mtv görünüyor.3 dönemlik borç görünüyor.
Vergi dairesine mi gitmem gerekir.
Önceki aracımda böyle bir sorun yaşamamıştım

arslan01
Aracınız üzerinde MTV muafiyeti işlemi yapılmamış, evet ilgili vergi dairesine gitmeniz gerekiyor.

Ufukalp hocam iyi gunler gecen de mtv nin 1. Taksiti odenecek diye konustuktan sonra ayin 15.den sonra oderim diye dusunmustum (malum maas aldiktan sonra 😀) interaktif vergi dairesine girdigimde 2014 tl 2 donem gorunen borc su anda 0 Guncel borcunuz bulunmamaktadir diyor. Bir sikinti cikmaz sanirim. Burdan hem danismak hem de bilgi vermek adina yazdim. Iyi gunler dilerim

Üst Alt