Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esnaf ve sanatkarlar ile dernek odalarına bağlı olarak nasıl emekli olurum?

ahmetsafi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Esnaf ve sanatkarlar ile dernek odalarına bağlı olarak nasıl emekli olurum?

Ben 1962 doğumluyum, 1991 yılında trafik kazası sonucu %60 görme özürlü oldum. Ssk girişim 1987 ve 193 gün prim + 540 gün askerlik borçlanmam + bağkur girişim 07.04.1993 olup 4 ay 20 gün prim var.
Bağkur terkim 27.08.1993 ‘tır.
Askerlik dahil toplam primlerim 873 gün ediyor. ayrıca 22.12.1986 girişli - 09.09.1997 çıkış terk tarihli esnaf ve sanatkarlar ile radyo tv. Elektronik tamirciler odalarına sicil kaydım vardır. o dönemler ayak üstü seyyar çalışmışlığım vardı, maliye bağlantım yoktu. eksik olan primlerimi bu geçmişe dönük olarak yatırabilir miyim? bağkura bildirirsem bana altından kalkamıyacağım borçlar çıkartılır mı? bu yüzden çok korkuyorum. ş

imdi ben nasıl emekli olabilirim lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

Şu anda hangi oranda işgücü kaybı oranı alabilirsiniz? Görme ile ilgili durumunuz nedir?

Sayın oturanboğa kardeş trafik kazası travma sonucu kafatasım kırılarak beynimde ezilme oluşmuş. sanırım görme ile ilgili damarlarım ezilmiş % 60 sol hemiparezi ,hemopzi sürekli diye raporumda yazıyor elimde mevcut başbakanlık özürlüler idaresinin verdigi rapor var iş bulma kurumundaki raporumda yine %60 hastalığımda hiçbir degişme yok şimdi dahada zorlanıyorum emeklilikte kurum raporları ne kadar düşürür nasıl değerlendirir bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Maluliyet Cetveline göre maluliyet oranında işgücü kaybınız varsa, 1800 gün prime tamamlayıp malulen emekli olabilirsiniz.

Yok, %60'ın altında olursa rapor oranı ve malulen emekli edilmezseniz, o zaman primleri 3600'e tamamlamak ve defterarlığa vergi indirim hakkı için başvurup 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmek koşuluyla erken emekli olabilirsiniz.

Oturan boğa kardeş vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim
benim geçmişte esnaf ve sanatkarlar odalarına sicil kaydımı yaptırıp uzun bir süre vergiden muaf olan ayak üstü seyyar işler yapmıştım. geçmişteki bu sürelerin bağkur sigorta primlerini yatırma durumum var mı?
Bilen varsa lütfen cevaplasın şimdiden teşekkürler.

Vergiden muaf olunan hallerde geriye dönük borç da olamayacağı için, geriye dönük ödeme de olmaz diye biliyorum. Öyle ya, SGK bir borç çıkartmalı ki siz de ödeyerek avantaj sağlayabilesiniz.
Yanılıyor muyum arkadaşlar?

esnaf ve sanatkarlar ile odalarına bağlı olunduğu geçmişteki süreler bağkur tarafından borçlandırılır diye duymuştum bilen arkadaşlar lütfen cevaplarsa sevinirim teşekkürler.

Üst Alt