Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esnafım, %52 engelli raporum var. Nasıl emekli olurum?

bbilensoy

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
yüzde 52 engelli raporum var. SGK'ya müracaat ettim. Emeklilik için.
Bana bir kağıt geldi. %52 engelli o0lduğuma dair.
Şuan tek başına çalışan esnafım.
Bu kağıt ile başka işlem yaomama gerek var mı? Yada ne yapmalıyım?
Gün sayısı ve prim süresini tamamladım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

%52 raporunuz için vergi indirimi almalısınız. Raporu Ankara maliye onaylamalı yani

esnaf olduğunuza göre bağkurlusunuz,siz sgk ya emeklilik için müracat ettiyseniz ve sizi hastaneye sevk edip %52 rapor çıktığına göre size bilgi vermiş olmaları gerekirdi bu konuda ? prim günlerinizi tamamladığınıza göre emeklilik işlemlerinizi başlatmadılar mı ?

fenerliyizz

Merhaba, 4B(Bağkur veya İsteğe Bağlı Sigorta) veya 4C (Devlet Memuru veya Devlet İşçisi) statüsünde SGK kurumunda prim yatırılan kişiler Engelli Vergi İndirimi ile Emekli olamazlar.Bu bahsetiğimiz kişiler 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre çalışma gücü kaybı raporu ile emekli olabilirler.

De-Kont arkadaşımızdan yazdığı ve soru sahibi bbilensoy arkadaşımızdan belirtiği üzere emeklilik için SGK emeklilik servisine 4B veya 4C statüsünde SGK primi ödeyen bir engelli başvurduğunda SGK kurumu kişileri ellerinde engelli sağlık kurulu raporu olsun veya olmasın yeniden çalışma gücü kaybı tespiti için hastaneye sevk ederler.Çalışma gücü kaybı raporu sonucu ilgili hastane tarafından SGK sağlık kuruluna gönderilir.Burada 2. bir değerlendirme ile nihai karar(emeklilik kararı) verilir.

Bahsettiğimiz üzere 4B(Bağkur veya İsteye Bağlı Sigorta ) veya 4C(Devlet Memuru veya Devlet İşçisi) statüsünde SGK prim ödemesi yapılan kişiler Engelli Vergi İndirimi ile Emekli olamazlar.Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkı sadece 4A(İşçi) statüsünde SGK kurumuna adına prim ödenen vatandaşlarımıza tanınan bir haktır.

Saygılar.

Not: bbilensoy arkadaşımız esnaf(bağkur) olduğunu sorusunda belirtmiştir.

Son düzenleme:
Üst Alt