mehtapsolmaz
Simdi iki sey yazmışsınız
1- Engellilerin birbirine düşman olduğu...
Bence hayatin her alaninda farkli insanlar vardır.
Herkes kendine odakli olup baskasini düşünmeden hareket ederse tabii ki orada birlik beraberlik olmaz dolayısıyla bireysel cabalar da faydasiz olur. Olaya idari izin/esnek calisma çerçevesinden bakarsak, esnek ve dönüşümlü calisma, kronik hasta olup idari izni devam eden grup haricindeki tüm personele gelmiştir. Tabii buna ise dönmek zorunda kalan kronik hastalik harici tum engelliler de dahildir. Dolayisiyla onlari da kapsamali ama durum şu ki her kurum esnek/dönüşümlü calismayi uygulamıyor. Uygulansa eminim engelli arkadaslarimiz da bundan faydalanir. Bu konudaki yasal haklar nelerdir arastirilabilir.
Düşmanlık da şundan oluyor zannimca; insanlar akliyla ve vicdanıyla degil, egolariyla hareket ediyorlar. Dolayisiyla iş hak arayisindan ziyade ego savasina dönüyor. Bunu da ben engelli engelsiz diye ayırmıyorum.
2- Amirlerin durumu...
Ben resmi olarak 16 Marttan beri idari izinliyim bakildiginda. Ama 16 Mart günü tam mesai yaptim neden,kendi iznimi ve hastalik raporu ibraz eden arkadasimin iznini işlemek icin tum islemleri ben yaptim. Aslinda benim dilekcemi yazip.cikmam gerekirdi ki diğer arkadas bile benim dilekceye bakarak yazdı, evrak.kayda berdi cikti. Ama ben islemleri yapmadan cikamadim.
Sonrasında da zaten telefonum hic susmadi desem yeridir, kendi bilgisayarimdan isleri evden yürüttüm, bilgisayarım bozuldu işe gidip bir de bilgisayar aldim üstüne is yerinde 1 hafta mesai yaptim (resmi olarak idari izinliyim ama). 1 haziranda e nabiz ciktim kabul edilmedi geleceksin dendi, sonra resmi acidan hakli olduğum icin mecburen kabul edildi. Simdi de hic bilmedigim, egitimini almadigim, bilgi ve tecrübemin olmadigi bir is kitlenmis ve "hizmetime ihtiyaç duyuldugu" gerekcesiyle.ise cagriliyorum. Yani ben hasta olup ölsem nolacak? Baskasi illa ki isleri yürütebilir, ben sagligimdan/canimdan olurum o kadar!
Olay amirlerin ya da diger personelin bakis acisinda. Ben keske hasta olmasaydim ve hastalik kapma riskim olmasaydi da, isime devam.etseydim, ben calismayi uretmeyi seven bir insanim. Ki kronik hastaligi olan engelli bir personel olarak diger memur arkadaslarimdan daha cok is yapıyorum, hastalığım sebebiyle çabuk yoruluyorum ama o zaman da ne is yaptin ki azarı isitiyorum ki daha napiyim 4 kisinin isini yapiyorum zaten!
Yani ben artik olayin engelli düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum. Memuriyette çalışmayana dokunulmuyor. Çalışana da hep.is yükleniyor. Bunu öğrendim ama is isten geçti simdi napsam bos. Baskasi bilmiyorsa bana paslaniyor ben bilmiyorsam git nasil.ogrenirsen öğren!
O yüzden sorun hem konumunu kötüye kullanan amirlerde hem de isi düzgün yapmanın sonucu maalesef iyi vatandaş/iyi.memur olanda! (Üzgünüm aslinda dürüst ve çalışkan insanlar el üstünde tutulmalı ama bizde maalesef eşek/semer olayina dönmüş- bu örnekten dolayi affiniza sığınıyorum)
Ne yapılabilire bakiyorum ben. Bu konuda artık is büyürse hukukî yardim almayi düşünüyorum haklarım ve bu haklari kullanma.konusunda.
Etrafınızda tanıdığınız avukat varsa size de tavsiye ederim.