Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev aldığım arkadaşım beni mağdur ediyor..? [Hukuk]

panzer1968

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
40 yıllık arkadaşımla ortak ödeyeceğimizi düşündüğüm bir ev almak için kredi başvurularında bulunduk onunkilerine onay çıkmazken bana evin %75 için kredi çıktı geri kala %25 ini de elden sağdan soldan borç alarak evi aldık ve iki aile oturmaya başladık 16 ay sonra geçimsizlikler sonucu ayrılmaya ve evi satmaya kara verdik biz kiralık bir dair bulduk ve taşındık sözde onlarda ay sonunda taşınacaktı ancak aradan 5 ay geçmesine rağmen ne taksitleri ödüyorlar nede taşınıyorlar taksitler çok yüksek olduğundan ödeme güçlüğüne girdim yeni krediler alıp ev kredisinin birikenlerini ödüyorum ve bu arada evi satılığa çıkarttım ancak evin içinde oturduklarımdan alacak olan kişilereler e evi göstermiyorlar ve çok zorlanıyorum mahkeme masraflarını dahi ödeyecek durumda değilim eve sahte belge ile elektrik doğalgaz ve su bağlatmış ve çocuklarım çocuklarını yolda gördüğümde o bu evi unutsun diyormuş eve müdahale etsem haneye tecavüz olacak karakola gidiyorum mahkemeye gitmeniz gerekiyor diyorlar avukat masraflar hariç 5 ile 10 bin lira istiyor ya onun yüzünden kalp hastası oldum 2 stend takıldı psikolojim yüzünden yuvam dağılmak üzere banka avukatlar ve müşteri hizmetleri ile her Allahlın günü görüşmekten çıldırmak üzereyim konu hakkında bilgisi olan yada bana yadımı olabilecek dostlarımdan dönüş bekliyorum selamlar.

arkadaşım al yada sat dan başka çaren yok tapu kimin üzerine ??

maalesef hayatın kanunu bu kardeş kardeşe yapıyor bu senin dediklerini arkadaşın yapması gayet normal en başta böyle şeylere girmemek en güzeli ama madem olan olmuş avukata ne yapıp edip bişeler yapacaksın parasını evi sattıktan sonra vereceğini söyle avukat hayır demez sanırım

Ev sizin üzerinizeyse

Onlar evinizde kiracı olarak mı kalıyorlar?
Kira sözleşmeniz var mı sözleşmede hususi şartlar nedir?
Eğer kira sözleşmeniz varsa önce noter vasıtasıyla ihtarname göndermelisiniz.
Daha sonra kira sözleşmesi bitiş tarihinde yada verilen ihtarnameye göre hareket ederek tahliyesini talep etmelisiniz.

''Gayrimenkulün sahibi, mülkü tamamen ya da kısmen, kendisi ya da eşi veya çocukları için bir işyeri olarak kullanma ihtiyacında ise,
iktisap tarihinden itibaren bir ay içinde kiracıya durumu ihtarname ile bildirerek,
iktisaptan sonraki 6 ay içinde kiracıya tahliye davası açabilir.
Bu mülkü, yeni satın alan kişi, eski sahibi ile kiracı arasında yapılmış sözleşmenin tüm hükümlerini de devralmış olur.
Bu nedenle kira sözleşmesinin sonunda ihtiyaç sebebi ile dava açma hakkına sahiptir.
Fakat bu sürenin uzun olması halinde, kanun, bu süreyi beklemeden kiracıyı mecurdan tahliye etmek için 6 ay gibi bir süre tanımış ve bu sürenin sonunda mecurun tahliyesi için dava açılabilmesini hükme bağlamıştır.
Bunun için meskenin yeni sahibinin, gayrimenkulü satın aldığı tarihten itibaren bir ay içinde noter kanalı ile bir ihtar çekerek burayı satın aldığını, bu meskene ihtiyacı olduğunu bu nedenle de bu tahliyenin istendiğini bildirmesi gerekir.''

Eğer kira sözleşmeniz yoksa Tapunuzu alın polise gidin polisle birlikte evden çıkmalarını sağlayın. Tahliye istediğinizi belirtin..
Tapusu bile sizdeyken sizin üzerineyken niye farklı bir yerde kalıp da kira ödüyorsunuz?

Hiç olmadı çilingir alıp götürün tapu sizin sonuçta kilidi değiştirin vermeyin anahtarı :)
Siz onları dışarı atın madem

sonuçta ev resmi olarak sizin ve kredisi sizin üstünde bankayla bir görüşün bence krediyi ödemeyecearğinizi ve malum durumu anlatın normalde ödenmeyen ev kredilerinde banka evi satar ödediğiniz tutarı alabilirsiniz diye düşünüyorum

arkadaşlar resmi yada gayri resmi bir kontrat yapılmadı adam kendi kendine kırtasiyeden kontrat sözleşmesi alıp doldurmuş doğalgaz su ve elektrik abonelikleri almıştır evraklarda benim imzam yok tamamen sahte belgeler ile yapılmış bir sözleşme ile evde oturmaktadır gelen müşterilere de evi göstertmiyor ve satış yapamıyorum.

Sözleşmede imzanız da yoksa hiç bir sıkıntı yok imza benim değil dediğinizde zaten imza kontrolü yapıyor.
Ev de sizin üzerinize olduğu için sıkıntı yok.
Boşuna başka bir yerde oturuyorsunuz koca ev bırakılır mı?
Davasız halledemiyorsanız ve avukatta tutamıyorsanız bir avukatla anlaşıp, işin sonunda ödemeyi yapacağınızı belirtebilirsiniz
Ödemeyi taksitlendirebiliyor avukatlar da

kaç avukat ile görüştüysem hiçbiri ödeme güçlüğünde olan birine yardım etmek istemedi ya davadan korkuyorlar ya sürecin uzunluğundan yada tamamen ekonomik herhalde eve tekrar geri döneceğiz ve Allah ya ona yada bana verecek hepiniz haklarınızı helal edin .

Bir kere eve aldıysanız hiç çıkartamazsınız.. Dava çok uzar, Mahkemeden de iyi sonuç alamazsınız yani çıkartamazsınız ömür boyu.

Nedeni basit bir kere de rıza gösterildi mi, ömür boyu izin verildi sayılır. Ancak sağlam belgeler ile sahtekarlık yapıldığı ispatlamanız gerek.

Sahte belgeler yaptı diye evden atamazsınız. Sadece sahtekarlık yaptı diye ceza alır yine kalır.
İşi bilen emlakçıya ver o satsın.

İş söyle yürür, ev satılır yeni sahibi noter kanalı ile boşalt yazısı gönderir. Boşaltmak zorundadırlar yoksa işçi tutup polis nazeretinde (mahkeme kararı ile) boşaltır..
Bir daha ki sefer evi arkadaşınıza verirken taahhütname imzalatın ve kefili de sağlam olsun.

uyarayım: siz noter yazısı ile boşalt diyemezsiniz kira kontratı yok sende. Diyelim Sahte örneği varsa ki süre bitiminde boşalt yazısı gönderebilirsiniz ama kirada 10 yılı geçmezse zor boşaltırsınız.

Üst Alt