Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev alımı hakkında engellilere avantaj var mı?

metehan222

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba kısmet olursa bir ev alacağım ev alım sırasında engellilere yönelik herhangi bir şey varmı tapu harçlarında belediye harçlarında felan bilgisi olan varsa çok sevinirim teşekkür ederim....

Sadece Belediyeye emlak vergisi (sadece bir tane ve en fazla brüt alan 200 m2) ödemiyorsun. Gerisi herkes gibi eşitsiniz.

Önce ev alıyorsunuz herkes gibi her vergiyi ödüyorsunuz. Ayrıcalık bir tek o yerde var: o da sıranız eeen öne almaların sağlıyor.
Ev daire ya da arsa aldıktan sonra belediye imar sicil müdürlüğüne gidiyorsunuz. Kimlik fotokopisi verip aslı görecekler tabii.. 200 m2 ye kadar alanın emlak vergisinden muafsınız. bir kere işlem yapıyorsunuz, gerisi satana kadar sizin hakkınız ama sattıktan sonra belediyeye bildiriyorsunuz.

Mr.No anladım abi ev 130 metre kare ilk evim yani tapuyu aldıktan sonramı belediyeye müracat edeceğim

evet tapu aldıktan sonra..
Çok acele değil geçi ama Mart ayında emlak vergisi var.

sağolsun bu sitede bi arkadaş uzun uzun bilgilendirmiş yoksa hayatta öğrenemezdim... dün itibariyle hemen belediyeye gittim, 2 satır dilekçemi aldılar ve artık muafsınız dediler...
daha önceki ödediğim vergileri de geri verselerdi iyidi hani.. :rolleyes:

sajo___

daha önceki ödediklerini kaç seneye kadar geri verdiler?
nasıl ödeme aldın açıklar mısın?

asadas05

geri vermediler ki.. geri verselerdi iyidi yazmıştım... maalesef öyle bi durum söz konusu değil dediler...

Arkadaşlar bende memurum ve 2400TL maaşım var. Fakat henüz yeni memurum yani aday memurum adaylığım daha kalkmadı. Yatırım amaçlı bir ev almak istiyorum tahmini 60-70 bin TL arası. Kenarda hiç birikmişim yok. Bankalar bana evin tamamına kredi verirler mi ? 60 bin verseler yeterli ayda 1700 1700 geri ödeyebilcek gücüm var.

asadas05

son 2 yıl için geri ödeme aldım belediyeden bilginiz olsun... zaten 2yıldır ödüyordum..

Arkadaşlar
Emlak vergisi muafiyetinden faydalanıyorken ikinci bir ev aldığınızda bunu muafiyete konu olan evinizin bulunduğu belediyeye mutlaka bildirerek emlak vergisini ikinci evi aldığınız tarihten itibaren ödemeye başlayın.
Ben İstanbul'daki tek evim için muafiyetten yararlanırken İzmir'e taşındım ve ikinci evi aldım.
İzmir'de yaşadığımdan İstanbul'a gitmedim ve uzun süre ihmal ettim.
7 yıl sonunda ikinci evin alınış tarihinden itibaren birikmiş emlak vergileri + gecikme faizleri + ceza = 2.000 tl ödemek zorunda kaldım. Aklınızda bulunsun.

Üst Alt