Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev alırken alım-satım işlemlerinde vergi nidirimi var mı?

UMOZTURK

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Günaydın Arkadaşlar,

Engellilerin emlak vergisi indiriminden faydalandığını biliyorum.
Fakat daire alım satımı işlemlerinde tapuda ne gibi indirimler oluyor.
Bu konuda mevzuat nasıl bilen arkadaşlar paylaşabilirler mi?

yok maalesef... Olsa da emlakçı olsak..

Emlak vergisinde muafiyet olduğundan ev satın alırken tapuda çıkacak alım satım masraflarında da bir muafiyet olabilir diye düşündüm ama eminmisiniz alım satım vergilerinde hiç bir muafiyet yokmu?

Araba alımında her H ehliyetine sahip olan engellilerden ÖTV.de herkes muaf değil. Çok nadir durumda ÖTV mafiyeti var. Bu çok fazla değil.
emlak vergisine gelince bu ki belediye tarafından alına vergi. Emlak vergisi belediyece belirlenen hudutlar sınırında ise alınıyor. Maliye bu vergiye bakmıyor.

Şimdi emlak alım satım işlerine Maliye bakıyor. 5 yıl içerisinde 3 den fazla emlak alıp satmış iseniz Maliye gelir vergisi istiyor.

Geriye tapu işleri kalıyor buna Tapu Sicil Müdürlüğünce alınan vergi. Oda ayrı bir vergi: gelir vergisi olmadığı için Maliyece bakılmıyor.

İndirime gelince Belediye taraından 200 m2 ye kadar emlak vergisi alınmayacak şerh var. Alım satım işlerinde öyle vergi yok. Araba değil ki İhtiyaç amaçlı kullanılan eşya statüsüne gelsin...

Üst Alt