Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev alırken kredi kullanımında engelliye kolaylık var mı?

muratgul

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ev almayı düşünüyorum, Halk Bankasına kredi başvurusu yaptım, 1,28 'den kredi kullanacağım. Ev sıfır değil
Sormak istediğim ,Bizler için kredide ekstra indirim var mı?
Ev alırken ve sonrasında nelerden muaf sayılıyoruz.
Yararlanabileceğim indirimler var mı, bunu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler..

öyle yapacagınıza devletin engellilere verdiği toki evlerinden faydalan derim. yada gidin tokiden ev baş vurusu yapın bulundugunuz ilden

muratgul

Hz. Peygamber: “Faiz mahvedici yedi günahtan biridir.” buyurmuştur. Burada faiz şirk, sihir, katillik, yetim malı yeme, savaştan kaçma ve iffetli kadınlara iftira etme suçuyla bir tutulmuştur (Buharî, 1993: Vesaya 23; Müslim, ts.: Hacc 144).

DüşünürBilir[FONT=Verdana]
Ev zenginler, Ey devlet büyükleri, 1.000 odalı saraylarda oturmayın, milyonluk zırhlı araçlara binmeyin, Fakirlere yardım edin, düşkünlere, ihtiyaç sahiplerine, faizsiz ev verin dememiş.. Neden?
Dikkat ederseniz günümüzde hep zenginler fakirlere şükredin, haram yemeyin diyor.. [/FONT]

mustafa şahinn
Tokiler her yerde yok, ya çocukların evine uzak yada iş yerlerine

muratgul

Herkesin sınavı farklı;
"İyi bilin ki mallarınız ve çocuklarınız birer
fitneden/imtihandan ibarettir. Allah yanında ise büyük ecirler/mükâfatlar
vardır."(8/Enfâl, 28)
Ben zengin değilim bende diyorum sana kaldı ki beni boşver ben kimim Allah diyor sana Kitabımız diyor zengini fakiri boşver senin vicdanın rahatsa sıkıntı yok ben sadece bu ayeti paylaşmak istedim seninle gerisi sana kalmış hayırlı günler..

DüşünürBilir

Konunun Dinimizle pek ilgisi yok. Paranız yoksa, TOKİ vb imkanınız yoksa mecburen kredi çekip ev alacaksınız. Sonuçta Dinimizde Ailemize bakmamızı buyurmuş.

Faiz tefecilik faaliyeti için haram. Ben tefecilik yapmıyorum ki, ev alıyorum?

O dönemin koşullarına göre ayetleri yorumlayıp, hiçbir şeye sahip olmadan çocuklarımıza bir şey bırakmadan bu dünya dan göçüp gittiğimizde şu hayat şartlarımızda maalesef çocuklarımızın "Sınavı" daha zor olacak...

Neyse bu konuda daha fazla yazmaya gerek yok. Herkesin Dini kendinedir.

StratoS

Müslüman müslümanın kardeşidir ben ayeti bildiğim için paylaştım isterr kullansın ister kullanmasın bundan sonrası ona kalmış dinimizle ilgisi var Faiz haramdır Faiz yiyende yedirtende Allah'a tövbe haşa savaş açmıştır bu ayetlerde belirtiliyor. sen tefecilik yapmıyorsun yapana ortak oluyorsun ne söylerseniz söyleyin kendinizi kandırmış olursunuz Kuran -ı Kerim'de Faiz ve faizcilikle ilgili keskin ve net ayetler belirtilmiştir gerisi vicdanınıza kalmış.Dünya fani ölüm ani!

DüşünürBilir

Herkesin dini kendine dedim ama yine aynı şeyilde ikna etmeye çalışıyorsunuz?

Faiz yedirip haram işliyorum ama ev alıp aileme bakıyorum sevap işliyorum. Aynı ayetler "Ben size akıl verdim" de diyor. Yüce Kitabın içinde cımbızla ayet çekip yorumlamak yerine bir bütün olarak değerlendirip, doğru yolu bulmaya çalışanlardanım.

Dediğiniz gibi, her vicdanı olan kişinin de böyle yapmasını öneririm.

DüşünürBilir

Kardeşim, telefon kullanma israil yapımı, televizyon izleme, internet kullanma ki karşına ister istemez bikinili, çıplak hatun resimleri çıkar ister istemez zina yapmış olusun..

muratgul
Konumuz faiz ama neyse siz istediğinizi yapın hayırlı günler..

StratoS
Benim babamında dedeminde evi var bize bırakacak bir şeyleri var çok şükür, onlarda ailesine bakıyor hemde faiz yemeden yedirtmeden bunları hep çok çalışarak Allah'ın verdiği aklı kullanarak sabırla yapmışlar ev alcam aileme bakıcam diyerek faize yönelmek mantıklı değil benim görüşüm siz kendi muhasebenizi kendiniz yapın hayırlı günler..

faiz işine girmek istemiyorum ama tokiden ev almak bankadadan konut kıredisi çekmekten daha kötü çünkü tokiden ev aldınızda aylık ödemeleriz 6 ayda bir en az % 10 artıyor ama konut kıredisi çektinizde 120 ayda olsa ödediniz fiyat sabit burda toki faiz almıyo diye akıllarda kalıyo ama faizin kıralını toki alıyor bilginize

DüşünürBilir

Dedeniz babanız o evleri nasıl yaptı? Benim babamdan dedemden birşey kalmadı, arsa vb hiçbir şey. Köy de evimizde yok. Şehirde oturuyoruz. Memeleketten makarna bulgur gelmiyor. Kendimiz alın terimizle mücadele ediyoruz. Ve buna rağmen, sırf çocuklarımıza birşey bırakmak için bankadan borç alıp, ev sahibi oluyoruz.

Bir beyfendi gelip, Müslümanlık dersi veriyor ve bana Babası ve Dedesinden bahsediyor...

Kıyaslama yaparak zaten günahların en büyüğü sizin oluyor. Ama bu kadar şey yazıp, bankada hesabınız varsa, kredi kartı kullanıyorsanız, SGK'nı yatıyorsa ve emeklilik bekliyorsanız kusura bakmayın faizin kör kuyularına bulaşmışsınız da haberiniz yok.

1- Hesap açtığınızda banka paranızı faizde/fonlarda kazanç sağlar.
2-Kredi kartı kullandığınızda tüm ödemeler belli bir faiz ve komisyondan geçer.
3-Çalışıp SGK ya prim öderken, SGK bu paraları fonlarda değerlendirir, emekli olduğunuzda size maaş bağlar.

Tüm katılım bankaları faizin farklı yollarını kullanır. Tüm eminevim vb kuruluşlar faizin farklı yollarını kullanır. Tüm devlet ile yaptığınız işlerde günlük faiz hesabı kullanılır.

Trafik cezanızın ödemesini 1 gün geciktirirsiniz tıpış tıpış faiz yedirirsiniz devlete.

Aracınızın muayenesini 1 gün geç yaptırırsınız, tıpış tıpış günlük faizini ödersiniz.

SGK dan katkı paylı ilaç alırsınız, haberiniz yoktur, günlük faizi ile ödersiniz.

Devlet emekli maaşınıza zam yapar, farkı faizi ile alırsınız.

Geçen gün araba arıyordunuz, bayiye gittiğinizde faizlere bakıp size avantaj sağlarlar.

Sizin faiz karşılığınız sadece görsel ve şekilsel. Gerçek hayatla hiç bir ilgisi yok...

fener

TOKİ enflasyon oranında arttırıyor ödemenizi. Maaşlarınızda enflasyon oranında artıyor sonuçta. Şuan birçok banka konut kredisi de bu şekilde. Hatta bu şekilde kredi çekmeniz sizin faydanıza, çünkü eski bir banka sigortacısı olarak söyleyebilirim ki, bu şekilde artan krediler de vade sonunda ödediğiniz faiz daha düşük oluyor.

StratoS

güzel saptırıyorsunuz tebrik ediyorum benim dedemde babamda çalışarak alınlarının teriyle sahip olmuşlar hemde o şartlar altında söyledikleriniz hepsi boş ben kredi kartıda kullanmam faizlede işim olmaz bende çalışarak birikim yaparak sabredrek bir şeylere sahip olmay a çalışıyorum itesem o lıcağım arabayıbu gün çeker kredi alırım ama haram nedir biliyorum o yüzden sabredicem 2 3 sene beklicem belki ama alıcam bilmeden işlediğim günahlardan sorumlu değilim zikrin neyse fikrinde odur.Ben kimseye Müslümanlık dersi vermiyorum hoca değilim ermiş değilim bu devirde islamı bir nebze olsun yaşamaya çalışan aklı selim bir genç vatandaşım algı yapma burda ben bildiklerimi söylüyorum bu bana farz ister küfreder katılmazsın ister kardeşim haklısın eyvallah dersin devlet bir kanun çıkardı günahları boynuna maaşları bankadan alıyoruz başkada bankayla iletişimim yok ama devlet demiyor sana bankadan kredi çekmek zorundasın sabret biriktir belki kredi çekerek 15 senede alacağın evi biriktirek 10 senede alacaksın diyeceğim şu öncelikle burası bir okul medrese değil sosyal bir alan herkes fikrini görüşünü söylemekte özgür buna herkes katılmak zorunda değil ben diyorum ki ayetlerde bu yazıyor ben islama Kitabımıza göre konuşuyorum sen bana devlet diyorsun devlet kim yashu öleceksin üstüne iki toprak atacaklar sana devleti sormayacaklar.. hadi sağlıcakla kal..

DüşünürBilir

Çok enterasan... Başlık "Ev Alırken Kredi Kullanımında Engelliye Kolaylık Var mı?" başlığı. Ve bu başlıkta ayetler paylaşıp, Müslümanlıktan bahseden sizsiniz ama biz konuyu saptırıyor oluyoruz? Ve bir de tebrik edip, akıl zikirden bahsediyorsunuz...

Bu başlıkta böyle bir konuya katılıp katılmama değil, bunu burada konuşmamalıyız bile.

Siz faizin içinde yaşarken, işinize gelmediği zaman "Devlet çıkardı, günahı boynuna " diyemezsiniz. Sonuçta yine aynı devlet bana ev almazsan kirada oturur ödersin diyor. Kiranı ödemezsen çıkarsın diyen de yine aynı devlet.

Ben böyle bir anlayış görmedim. Kira ortalaması 1.000 TL, ve ben kirada oturup her ay 1.500 TL biriktirip 10 yıl sonra ev alacağım. Ve o ev şimdi 200.000 TL ise, 10 yıl sonra belki 700.000 TL olacak ve ben 10 yıl 120.000 TL kira ödeyip, 200.000 TL biriktirip (Faiz yok değerlendirmiyoruz.) 700.000 TL ye yine o evi alamayacağım. Ve bu akılla ben ev sahibi olacağım öyle mi?

Akıl... Benim aklım ev sahiplerine rant sağlamak yerine helal paramla bankaya FAİZ ödeyip o evi şimdi alıp içine girmek ve 10 yıl sonra borcum bittiğinde resmi olarak ev sahibi olmaktır. Benim aklım budur! (Ayet: Ben size Akıl verdim!)

Yukarıda bir sürü şey yazdım cevap vermediniz. Devlet kim falan diyip, geçiştirmek olmaz. Faize karşıysanız emekli olmayın! Emekli maaşınızın içinde faiz vardır.

Sakın geçikmiş vergi/cezanızı ödemeyin faiz vardır! Gidip hapis yatın o cezaları öyle ödeyin. Sonuçta bu sizin iradeniz!

Üzerinize atılacak toprak için şimdiden bir mezar alın kendinize. Allah vermesin mezar parası ödenmezse onunda faizi var :)

SORAN SORULANDAN DAHA BİLGİLİ DEĞİLDİR arkadaş sorusunu sormuş cevabını almış. StratoS ve DüşünürBilir ikinizde harika ve foruma bilgiler aktaran güzel insanlarsınız ...ayrıca işin ehli eski bir banka sigortacısı stratos.

Ev almak isteyen kimse, evi taksitle alırsa ödeyeceği vade farkı taksit diye adlandırıldığı için faiz değildir.

Ayrıca taksit ile faiz arasındaki fark şudur: Faiz muamelesinde daima potansiyel zararda olan, faizle borçlanandır. Taksitte ise taraflar eşit seviyede riziko yüklenirler. Onun için her iki taraf da memnundur. Zira malı alan onu kullanmak suretiyle faydalanmaktadır. Satan da satılan malın değerinden daha fazlasını alacağı için memnundur. Dinde adlandırmanın da önemi vardır. Bir muameleye faiz derseniz o faiz olur. Ama ona “vade farkı veya kar payı” derseniz o faiz olmaz. Vade farkı ile alınan mallarda, vade ile ilgili anlaşmaları çok dikkatli yapmak gerekir. Alıcı taksitleri ödeyemediği takdirde nasıl bir yol izleneceği net olarak belirtilmelidir.

Devletin bu işleri düzene koyması gerekir. Devlet, bankaların evleri, önce kendileri satın alıp sonra tüketiciye taksitle satmasını sağlamalıdır. Ayrıca taksitlerini ödemediği takdirde banka evi başkasına satar veya kiraya vererek gelir sağlar. Bu durumda alan da satan da zarara uğramaz. Kanaatimce doğru olan budur.

StratoS

Tamam değerli insan sen helal paranla git bilerek harama hamallık et, benim anlattıklarımın söylediklerimin değerinin farkında değilsin faiz içinde yaşıyorsun diyorsun ben devletten maaş alıyorum devletin bana verdiğin paranın helal olup olmadığını nerden bileyim yada devletin bütün hazinesi parası faiz mi haram mı hiç helal kazancı yok mu? ben kendime bakarım ailem belirli prim ödemiş emekli olmuş o parayı devletten alıyor o para haramsa bunu nerden bilebilirler bilmeden aldığı para için ailem mi haram yemiş olur o parayı faizle veren devlet mi? benim söyleceklerim bu kadar sorduğum soruların cevaplarını biliyorum sen kendine sorup kendin cevaplayabilirsin.

DüşünürBilir

Emekli maaşının içinde sizin bakış açınızla faiz vardır. Çünkü SGK sizin ödediğiniz primleri değerlendirir ya da borcunu kapatır, size faiz öder.

İşsizlik sigortanız, fonda değerlendirilir sizin tabirinizle faiz alır.

Yukarıda yazdım, görmek istemediğiniz için cevap vermiyorsunuz. 1 gün cezanızı geçiktirin, günlük faizini ödersiniz.

Elbette herşeyi çok iyi biliyorsunuz. Ama bu anlayışla sadece burada ayetler paylaşarak şekil yaparsınız, başka bir şey değil...

StratoS...hocam bu gerici din üzerinden prim yapan ama en çok da malı götüren bu insanlara inan laf anlatamassın,ki zaten anlatılsaydı mevcut başımızdaki gerici kan emici hükümet olmazdı,o yüzden allah ın verdiği o muhteşem nefesini bunlar için harcama benim gibi yap engelle!!değmezler zaten..

Arkadaşlar böyle bir konunun içine girmek istemezdim ama yazmadan kendimi alamadım. Bu işin haklısı haksızı yok. İnanıp inanmamak ya da farklı değerlendirmelerde bulunmak herkesin kendi tercihi. Faiz net bir şekilde haram ve ne yazıkki hayatımızın her anında. Ben inanıyorum diyip de kimse faiz haram değil demez zaten(neyin faiz olup olmadığı konusu ayrı bir konu). Faizden bağımsız olarak söylüyorum tüm haramlara inanıp inanmamak da inandığı halde uymamak da insanın inisiyatifindedir. Bundan dolayı kimse yargılanamaz. Devletin faizi meşru kıldığı bir ülkede faizden uzak durabilmek enayilik gibi gözükse de emrin uzak durmak şeklinde olduğu aşikar. Öte yanan herkesin kendi dinini yaşadığı konusunda da hemfikirim. Kimsenin kimseyi yaptıklarından dolayı yargılama hakkı yoktur. Fikirlerimizi beyan ederken bu çerçeveyi aşmayan bir dil kullanırsak daha olumlu iletişim kurabileceğimizi düşünüyorum. Herkes saygıyı hakediyor. Sevgi ile kalın.

StratoS

şekil yapıyom ben aynen ben bu düzene Allah'ın haram kıldıklarına karşıyım Faiz KIYAMETE KADAR ve HER YERDE haramdır. Kur'an'ımızın açık bir yasağı var neyi tartışıyorsun arkadaşım sen benimle?

Hatip Şirvanî şöyle diyor: Öşür ve vergi gibi şeyler vatandaşlardan zorla alınır, bu mallar birbirine karışıp ayrılmaları mümkün olmadığı ve sahipleri tanınmadığı için, artık Beytü'l-Mâlâ'e âit olur. Hükümdar ve diğer yetkililer istedikleri vatandaşa onu teberru edebilirler.

StratoS

Bak sana bir anımı paylaşmak istiyorum bir gün Pendik YHT duraklarından İETT'ye binip eve çıkmak üzere yola çıkacaktım İETT durağında otururken yanıma 50'li yaşlarda engelli bir amca oturdu zar zor yürüyordu sol tarafı şiddetli bir inme geçirmiş biraz oturduktan sonra muhabbet açıldı oğlum okuyor musun nerelisin felan fişman amcaya sana n oldu amca? kaza mı geçirdin dedim ? tırnakları uzamış çok kötü bir haldeydi oğlum sen kredi kartı kullanıyor musun diye sordu hayır amca neden diye sordum ben kredi kartının faizin haram olduğunu bile bile karımın ısrarları nedeniyle kredi kartı kullandım faiz yedim ondan sonra bir anda bu hale geldim karımda beni terketti yapayalnızım sen sakın kullanma ailene kullandırtma dedi, bende bu zamana kadar hiç kredi çekmediğimi ve kredi kartı kullanmadığımı belirttim ve otobüse kadar eşlik ettikten sonra oradan ayrıldım Rabbim yardımcısı olsun.. hiç olmadığı bir anda bir musibet gelir Allah muhfaza ben ne yaptım Allahım dersin sen unutursun Allah unutmaz..

Arkadaşlar, konuyu şirazesinden çıkarmadan devam edemez miyiz?

hozgul

Hocam, başlıkta kredi ile ilgili engelliye avantaj yok yazdım, 1. sayfada bakabilirsiniz. Ama kredi kullanıyoruz diye ne müslümanlığımız kaldı ne haram yediğimiz...

Buna cevap veriyorum, ve vermeden de olmuyor. Sanki günahkarmışız gibi, şu yazılanlara bakın.

Bence arkadaşlar demek yerine o arkadaşı uyarın ki şu forumlarda bari din istismarı yapılmasın.

Başka sözüm yok.

Arkadaşlar, konuyu şirazesinden çıkarmadan devam edemez miyiz?

Aynı şekilde bende kendi fikrimi Ayet-i Kerime ile kaynak göstererk dile getirmeye çalıştım ancak beyefendi kendisi benimle tartışmaya girdi benim anlatmak istediğim gayet basit insandan insana değişmeyen göreceli olmayan Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yazılan net bir yasaktı ama bu devlet meselelerine v.s. girdi anlaşılmadı insanın kalbindeki niyetin önemli olduğunu vurgulmak istedim çoğu kez olmadı ben isteyerek faiz alıp vermenin ve istemeden buna dahil olmanın arasındaki farkı anlatmak istedim olmadı neyse yanlış bir şey söyleyip birilerinin kalbini kırdıysam veya saygısızlık yaptıysam konuya dahil olan herkesten özür dilerim hakkınızı helal edin.

Üst Alt