Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev benim veya karımın üstüne yapılırsa 2022 aylıgım iptal mi oluyor?

MustoCan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selam ben yüzde 45 özürlüyüm 3 aylık alıyorum.babam bizim evi benım üstüme veya karımın üstüne yaparsa aylıgım iptalmi oluyor?

hayırlı olsun kira getirisi olmadıktan sonra birşey olmaz yani evde kendiniz oturacaksanız ve bir gelir getirmeyecekse aslanlar gibi 2022 engelli maaşınızı almaya devam edersiniz sağlıcakla kalın

Kare yanlış anlama ama soru soran arkadaşlarla sizin cevaplar ters düşmüyoruz siz kısaca ben geniş anlamda açıklama yapayım.
MustaCan
Arkadaşım geçmiş diyeceğimiz son bir yıllık 2022 engelli maaşlarının (içine ettiler)
Kısaca şu an yaşadığın ev ve içinde yaşayanlar baz alınıyor buda o eve giren para miktarı ve taşınmaz mal varlığını içeriyor.
Bu gün için hane geliri 243 tl altında ise bu maaş alınıyor.
Kare arkadaşımız doğruyu yazmış hane sizin olsun olmasın yani ev insahibi siz olun başkası olsun o hanenin siz oturduğunuz için o evin belediyelerce vergi kaçmasın diye hükümetlerin takdiri ve belediyelerin uygulamsı gereği rayiç değerinin 240/1 i size gelir sayılıyır ne alaka deseniz bile son yönetmelik bu şekilde saçmalıyor.

2022 maaşını bilmem ona uzmanı cevap verir.Ben ev ile ilgili şunu vurgulamak isterim.Her halukarda ev ya babanızda yada sizde kalsın bunun dışndaki birmülkiyet devri sizi ilerde çok mağdur edebilir. Sağlıcakla kalın.

Evet, septik arkadaşımız anlatmış ama ben de ekleyeyim.

ev sizin de olsa eşinizin de olsa dikkate alınır. Babanızın ya da başkasının olup kira vermiyorsanız da dikkate alınır.

"[FONT=tahoma]2) Hanenin; mülkiyeti hane bireylerinden birine ait olan ikamet ettiği konutu ile mülkiyeti başka birine ait olmakla birlikte kira ödemediği konutu için konutun (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri, "

Evin 240'ta biri ne kadar ediyorsa diğer gelirlerle birlikte toplanır. Hanenin toplam geliri kişi sayısına bölünür. Kişi başına düşen aylık gelir 243,43 Lirayı geçiyorsa aylık kesilir.

Ayrıca Aferits arkadaşımızın uyarısını da dikkate alın. [/FONT]

Ekim aynıda çıkacak olan 2022 yasasında inş bu tür mantıksızlıkların önüne geçerler.

Üst Alt