Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev kirasını 400 TL olarak yazdırdık. 2022 maaşının bağlanmasına mani olabilir mi?

yziya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi aksamlar
% 80 atipik psikoz dan raporum var evraklarımı tamamladım verdım defterdarlıga oradanda valilige gitmiş
ama 1 aydır valilikte henüz ankaraya gitmemiş
muhtardan ve karakoldan aldıgım yoksulluk belgesınde muhtac oldugum acıkca bellı fakat ev kirası 400 tl yazdırdık onuda aılem oduyo onun bi etkisi olur mu acaba evraklarımın valilikten henüz ankaraya gitmemiş olmasında.

saygılarımla.

gider önemli deyil- gelir önemli- aynı evde ikamet eden kişi başına düşen gelir 423 tl nin altında olcak ewe giren gelir fazla olursa faydalanamazsın

sorun olmaz kiranın 400 yazılmasından diğer herşey tam uyuyosa sorun yok sen devamlı takipçi ol kağıtlar bazan askıda kalıyo herkes bi haber memurlar :)

gelirde 423 ün üstunde
anne emekli 950 tl
babada emekli 1000 tl de onun emeklı maası var.
fakat beim adıma benım elıme gecen 1 lira para ne saglık guvencesei nede 1 gun sıgorta hıc bı seyım yok :)

Anneniz ve babanızla mı kalıyorsunuz? Gerçi birlikte kalmasanız bile onlardan alabileceğiniz yardım miktarına bakarlar. Çünkü anneniz ve babanız nafaka yükümlüsü yakınlarınız. Onlardan alabileceğiniz yardım miktarıyla birlikte tüm geliriniz aylık 107 TL'yi aşarsa yani muhtaç bulunmazsanız 2022 aylıgı baglanmaz.
Muhtaçlık kararı, il/ilçe idare kurulu tarafından veriliyor. Yasal olarak muhtaçlık kararının karara baglanması en geç 3 ay içinde olması gerekiyor. Başvuralı bir ay olmuş. Henüz inceleme tamamlanmamıştır. Muhtaçlık kararı olumsuz çıkarsa size yazılı olarak bu bildirilir. Muhtaç oldugunuz yönde karar çıkarsa raporunuz ve muhtaçlık belgeniz SGK'na gönderilir.
Muhtaçlıgınızın nasıl sorgulandıgını ve nafaka yukumlusu yakınlarınızdan size düşebilecek yardım miktarının nasıl tesbit edildiğini anlamak açısından lütfen örnek olay 2'yi dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/202...22-ayliklari-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html

maliyede 2 ay kaldı evraklarım ardından vavilige gitti simdi orada raporum %80
anne baba ile kalıyorum eve gelir miktarı yuksek
ama benım sahsıma adıma hc bır seyım yok calısamıyorumda.
sanırım bu ısımde olmayacak ılginize tesekkurler.

TMK 364. madde hükmünce anne ve babnız sizin nafaka yukumlusu yakınınız. Dolayısıyla 18 yaşından buyuk olsanız da onlardan alabileceğiniz yardım miktarı dikkate alınıyor yasal olarak.
Şu durumda Valiliğe gitti dediğinize gore İl İdare Kurulunda muhtaçlıgınız sorgulanıyordur. Muhtaçlık belgenizi onlar düzenler çünkü. Eğer muhtaç bulunursanız muhtaçlık belgeniz doldurulur ve Ankara'ya gönderilir.
Şu durumda sizin anlattıgınız gibiyse bu kararın olumlu olması zor gorunuyor. Ama çevre ekonomik faktorler, hanedeki kişi sayısı ve başka faktorler varsa dikkate alınır zaten.
Ama annenizin ve babanızın geliri gözardı edilemez.

Moralinizi bozmayın lütfen karar olumsuz olursa. Olmadı alo 144'ten durumunuzu goruşur işse iş, başka koşullarsa başka koşullar, danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

tesekkurler..
aydınlattıgınız ve emek verdıgınız için saolun..

melek hanım son yazdıgın mesaja göre bugun valilige gittim.
il idare kuruluna gittim. dediginiz aynen dogruymuş.
fakat 2022 maaşlarında yeni bir zorluk çıkartmışlar.
artık dosyayi il idare kurulu incelemiyormuş
dosyaları aile ve sosyal politikalar bakanlıgına devretmişler valilikteki dosyalarıda
il sosyal hizmet müdürlügüne devretmişler.
vali yardımcısı aynen söyle dedi:
biz ailesine degil rapor içerigine ve sahsın kendi gelirine nafaka alıp almadıgına bakıyoduk.
fakat artık sıkılastı durumun kurulda %60 elenır
%40 gecer dedi.
birde olumlu örnek verdi ailenden ayrı bir eve cık yada akrabalardan durumu iyi olmayan birinin yanına aldır adresini sornsuz. olur dediler

ayrıca forum daki arkadaslarada yardımcı olması amacıyla paylastım.
artık 170 te ilgilenmiyor bu olayla 144 un aranması gerekiyor
orasıda bir bilgi vermiyor ...

anne ve babam emeklı oldugundan bekar oldugumdan dolayı il valiliginden muhtaclıgım red olarak geldı dosyam hıc ank ya gıtmedi yuzde 80 atipik psikoz raporum var.

bu maası baglatabılmem ıcın baska bı yol varmıdır acıl yardımlarınızı beklıyorum.

Üst Alt