Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev sahibi ile kira artışında anlaşamadık, çıkmamızı istiyor!?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Merhaba, 3 yıldır oturduğumuz evin evsahibi kirayı 100 tl daha artırmak istedi. Biz kabul etmeyince 15 gün içerisinde çıkmamızı istedi. 15 gün içerisinde çıkmazsak bizi zorla çıkarabilir mi?

zorla falan çıkartamaz. sözleşmede yazanlar dışında da bir yaptırım uygulayamaz. sonuçta, keyfi değil, maddi zorluklar yüzünden veremiyorsunuz.

eskidendi o, polis çağırıp kovmalar. bir yıl içerisinde iki kez ihtarname çektiyse, ancak dava açma hakkına sahip olur. sonraki süreç bilinmez ancak zorla çıkaramaz. geçmiş olsun dilerim. umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.

dreamer80
Çok teşekkür ederim. Maddi durumumuz iyi olsaydı o evde değil daha da güzel bir evde otururduk. Evsahibi çok açgözlü. Ederinden fazla bir fiyata tuttuk o evi maalesef..

Eğer kontratınızın süresi dolduysa çıkarabilir artışta anlaşamadığınız için hukuksal olarak tahliye davası açabili. Bence siz uzlaşma yolunu seçin olmadı başka ev bakarsınız.

TÜFE kira artış oranı % 12,28 dir ona göre hesabınızı yapın. geçerli bir sebebi olmadığı sürece (yani evi kendi ailesinin kullanması vb gibi. ) yasal yollardan sizi 10 seneden önce çıkartamaz diye biliyorum. ayrıca önce ihtarname göndermesi gerekiyor yasal yollarla öyle 15 günde çık demekle olmaz o işler kaba kuvvete başvurup başınızı ağrıtacak size zarar verecek anlayışsız biriyse en güzeli lanet olsun deyip başınızı ağrıtmadan uzlaşmak yada taşınmak. Allah yardımcınız olsun

Yasal olarak ev sahibinin istediği kira tutarı normal. Eğer kabul etmezseniz çıkarma hakkı var. Size ihtarname göndererek belirtilen sürede evi boşaltmanız isteniyor. Bu durumda ya kira bedelini kabul edip oturmaya devam edeceksiniz ya da evi boşaltacaksınız.

Benim ev sahibi de ihtiyaç sahibi olmadığı halde geçen sene kirayı fazla artırmak istedi, ben, tartışmacı, kavgacı bir üslup kullanmıyorum. Durumu anlatıp daha uygun bir bedel önererek anlaştım. Taşınmaya kalksak ev kiraları da pek düşük değil zaten.

sputnik
Karşımızdaki insanlar (!) pek de uzlaşılacak kişiler değiller. Açgözlü ve yalancılar. Evin bir sürü sorunu var ve zerre ilgilenmiyorlar! Ev bakmayı biz de akıl ettik ama paramız yok..

Nicsizz
Teşekkür ederim. Gönül isterdi ki hemen taşınabilelim ama maddi durumumuz yeterli değil..

*Sevgili*
Ben böyle olduğunu düşünmüyorum..

Bu arada evsahibinin evin problemleriyle ilgilenmedigini de hatırlatayım. Yağmur yağdığı zaman evin içine su damlıyor, lavabodan pis kokular yukari geliyor ve bir sürü şey..

En doğru kararı siz vereceksiniz sonuçta oturan sizsiniz. Merak ettim kira ne veriyorsunuz?

500 tl veriyoruz. İstanbula göre az olabilir ama burada öyle ve bizim için fazla..

Arkadaşlar evden taşınmaya karar verdik..

Üst Alt