Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev, tarla ve araç olması evde bakım bağlanmasına engel sayılır mı?

Onrc

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem abla selamlar . Hemen hemen butun cevaplarini okudum diger konulardan da baktim cok yardimci oluyosun simdiden tesekkur ederim. Benim emin olmak.icin bikac cevaba ihtiyacim.var
1 )annem esi ve ben 3 kisi ayni evde yasiyoruz(annemin 2.evliligi)
2 ) annemin esi agir engelli % 93 surekli raporu var ( maalesef 2 ay once felc gecirdi)
3) esinin emekli maasi var annemin uzerine de 1 tarla 1 ev var evi de 8 ay once aldilar ve bu evin kredisi esinin maasiyla odeniyor ipotekli bnde ogrenciyim is guc yok gelir yok.
4) benim uzerime binek arac var .
5) 1700 /3= 566 kusur oluyor
annem evde bakim maasi icin basvuru yapacak fakat uzerine olan ev ve 1 tarla benim uzerime olan 1 binek arac gelir olarak sayilip sorun olurmu ? Ne tur yol izlemeliyim saygilar simdiden tesekkur ederim.

Onrc evde 3 kişisiniz. annenin eşinin yani üvey babanın % 93 oranlı "ağır özürlü" raporu var. yani raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli. üvey baban 2 ay önce felç geçirmiş. felç geçirdikten sonra mı bu raporu aldınız ablası? yoksa rapor aldıktan sonra mı felç geçirdi?

senin ustune bir araç varmış. bu araçtan ticari kazancın yoksa gelir olarak dikkate alınmaz.
annenin ustune bir ev varmış. bu evde oturuyorsanız gelir olarak dikkate alınmaz. ama aldığı ev oturulan ev haricinde bir evse kira geliri dikkate alınır.
tarla her halükarda dikkate alınır. tarla gelirinin tespiti için il tarım müdürlüğünden belge istenir. tarlanın aylık geliri de hane gelirine eklenir. tarla geliri için il tarımdan bilgi alırsın.
üvey baban ne kadar maaş alıyor?

tarlanın aylık gelirini, evden kira geliri varsa onu, üvey babanın maaşını topla, üçe böl. eger sonuç 847,16 TL altında kalırsa evde bakım aylığı için geliriniz uygundur. aksi durumda geliriniz uygun olmadıgından evde bakım aylığı baglanmaz.

Üst Alt