Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev ve tarla evde bakım maaşı almama engel olur mu?

Sewa61

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Agir engelli 3 yaşında otizmli bir oğlum var. 6 yıllık evliyim. Kayinpederimin evinde oturuyoruz. Siteden yazilanlari okudukça gelen heyet olaylarından korktum doğrusu. Eşim asgari ücretli çalışıyor. Üzerimize sadece köyde geliri olmayan bir tarla var. Bakim maasi icin basvuruda bulundum. Evim luks degil fakat esyalarimiz temiz kullanilmis. Bunu baz alip bakim maasi red olurmu acaba. Bu hafta gelicekler eve. Esyalarimda esimin ilk evliliginden 2009 yilina ait hepsinin faturalari duruyor. Yardimci olup bilgi veririmisiniz lutfen

Bakıcı eşinse sorun olabilir
Sizseniz sorun olmaz
Kışı başına gelir kriteri 1216 TL geçmenizi gereklidir
Hanede kaç kişi varsa çarpınız

Teşekkür ederim. Hanede 3 kişiyiz. Bakicisida benim. Inşallah bağlanırsa krese gidecek

Kreşe neden gidiyor
Bağlanınca senin bakmaň mecbur olacak.

Diger cocuklarla iletisime gecmesi sosyallesmesi için oyun grubu kresine gidecek. Tek maaşla gönderemiyorum. Ayrica duyu bütünleme almasi gerekiyor

Yani bu para baglanirsa insallah onun egitimi icin istiyorum. Baska bir derdim yok yeterki oglum iyi olsun

Sewa61

evde ücretsiz oturmanız engel olmaz,tarla gelir getirmedıgi için bişi olmaz 3 kişi 3660 lirayı geçmemenız gerekıo tek gelır aü oldugu ve o da 2020 oldugu için bişi olmaz.çocuğu okula göndermenızde engel olmaz.eşyaları temiz kullanmanız evin eşyaların temız olmasıda engel olmaz hayette olan bazı memurlar kıllık etsede bişi olmaz red gelirse gerekçesini sorarsınız kı ben baglanacagından emınım sıkıntı duymayın. bizim burda zıhınsel engellı ilkokula gidiyo ve haftada bellı saatlerde özel bakım merkezıne gidio ebm alıo.zihinsel engellı olmadıgı halde engellı ilkokula gidip ebm alan var.
kısaca ebm yı almanız da bi sakınca ve engel yok

Çok teşekkür ederim vakit ayirip cevap verdiğiniz için. Inşallah bağlanır da oglum fazla egitim aldırırım. Gelismelerden haberdar edecegim. Allah razı olsun

Bugun sosyal hizmetlerden bir bayan geldi. Evde kac kisi kalıyor. Oğlum yürüyor mu konusuyormu diye soru sordu gitti. Giderkende ziraat bankasindan hesap actir getir dedi. Ama eşim onaylaninca actir dedigini söylüyor. O kısmı unuttum hatirlamiyorum. Yürüyor olmasi halinde red cikarmi acaba bize

Sewa61
gelen görevlilerin sorular sorması normal.yürüyüor olamsı red çıkar anlamına gelmez.eşinizin söyledıgı yanlış sizden hesap açtrıp hesap no ıstemısler yarından tezı yok baglı bulundugnuz sos hiz lere götrüp verin . hesap no ıstemelerı %de 100 olmasada çok büyük ıhtımal hatta hemen hemen olumlu olcak anlamına gelr her ne kdar ufak bı olumsuz ıhtımal olsada.dediğim gibi yarın hesap açtırıp sos hizlere götrüp hesap nosunu verın.olumlu karar çıksa bile hesap noyu göturmezsenız noksan belge die işleme konmaz para nere yatırlacagı bilinmedıgı için sizde ordan ses cıkmayınca olumsuz cevap cıktıgını düşünürsünüz.

Bir an önce hesabı açın basvurduğunuz yere teslim edin işlemleriniz gecikmesin geliri olmayan tarla veya bahçenin sorun olmaz zaten hesap açın dediyse Büyük olasılıkla bağlanır önemli olan gelirinizin aşmaması

Tam bankadan hesap actirirken eve gelen görevli aradi hesap no ve cüzdan istedi. Götürdüm verdim. Onaylandimi dedim. %90 dedi. Bu dosyalar temmuz ayinin onayina girer dedi. Siz ağustos 15 gibi hesabınızı kontrol edin dedi. Hayırlısı artik baya var o güne

Sewa61

eger hazıranda onaylandıysa (bu ay)ağustosda alcaksınız denmesı dogru ama temmuz onayına gırer derse iş değişir .temmuzda onaylanırsa ağustos deil eylülde ilk maaşı alırsınız

ebm de ilk ödemeonayı takıp eden aydan sonrakı ay ödeme başlar.şimdi sizin hazıranda ister 1 i isterse son günü 31 i olsun onaylandımı hazıran onayına girer ve sonrakı ay temmuz onu takıp eden ay ağustos olur ve maaşı vakıt alırsınız yoksa alamzsınız.işlem şöyle edilio hazıranda onaylanırsa temmuzda engellıye baktıgınz ücreti ağustosda alırsınız ebmde önce iş sonra ücret ağustos bakımı eylulde eylülü ekımde ...böle böle devam eder maaş alımı

Teşekkür ederim cevabiniz için. Hayırlısı olsun hakkımızda bekleyip göreceğiz

Üst Alt