Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev vergi cezasına (341. maddeden), sakatlık indirimi yapılır mı?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
İyi günler,
Bana bugün Postacı getirdi, maliye Bakanlığı'ndan Ceza bilgisi,2014 de tapulu Ev aldım,341.maddeden dolayi ev vergisi ceza geldi,316tl.
Bu saglik Raporumla indirim olur mu?
Bilen kişiler Lütfen yardımcı olunuz,
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

yalniz06
Üzerinize kayıtlı sadece 1 adet eviniz olduğu zaman engelli raporunuz ile evin bulunduğu belediyeye gidip, emlak vergisinden muaf olabiliyorsunuz. Fakat size gelen ceza için şu iki soruyu cevaplamanız lazım:
1-Evi aldıktan sonra bağlı bulunan belediyeye evraklarınızı verdinizmi?
2-1'den fazla üzerinize ev mi bulunuyor?

hayal_prensi_ank

2017 de evrakları verdim belediyeye. Artık bundan sonra muaf. üzerime bir ev var.

Bu ceza da indirim olur mu raporumu göstersem?

2014'ten sonraki ev vergisi ödemiştim.
Bu neyin cezası onu anlamadım Bu ceza da indirim olur mu raporumu göstersem?

yalniz06
Ceza da bir indirim olacağını sanmıyorum fakat yinede evin bağlı bulunduğu belediyenin emlak servisine sormanız yararınıza olacaktır.

* 213 Sayılı VUK’nun 341.maddesinde ,“Vergi ziyaı, mükellefin veya sorumlunun vergilendirme ile ilgili ödevlerini zamanında yerine getirmemesi veyan eksik yerine getirmesi yüzünden verginin zamanında tahakkuk ettirilmemesini veya eksik tahakkuk ettirilmesini ifade eder
Erdal daire aldım demiştin,
zamanında bildirmediğin için bu ceza

Aynen öyle Erdal bende zannetmiyorum indirim olacağını.

Evet indirim var yarısını odersin ödemeye gidince talebini söyle indirim için dilekçe isteyebilirler geçmiş olsun

Hayır bugün öğrendim 341 maddede engelliye vergi indirimi yok müteahhit hatası 2014 yılında ev aldık bu vergi borcunu ana parası 1250 TL gecikme zammıyla beraber 1250 + 316=1570 yapar bu borç kesin ve ödenecek.

Engelliye indirim yok 376.maddeye göre pişmanlık indirimi var onu demek istedim vergi cezasının engelli indirimi olurmu mantığa hiç yatıyormu 😊

Google ye Vuk 376 maddesi yazarak okuma nı tavsiye ederim aradığın soruların cevabı orda süreyi geçirirsen indirim talep edemezsin zaten.

Üst Alt