Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev veya Arsa alırken engellilere vergi indirimi var mı?

serhatkosova

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba vergi indirim raporumla ev veya arsa almayi düşünuyorum eğer alırsam vergi ödücekmiyim gene bilgi verirseniz sevinirim..

verdi indirimi belgenizdeki ibare kadar verğinizde indirim olur. Eğer belgenizde vergiden tamamen muaf olduğunuz yazıyor ise hiç ödemezsiniz.

Ama öncelikle faturalı bir alışveriş gerçekleşmeli diye biliyorum. Vergi beyanında bulunan bir satıcı olması gerekli diye biliyorum.

serhat bey arsa alırken bilmiyorum indirim oluyormu ama ev aldığınızda tapu masrafı dışında emlak vergisi ödemiyorsunuz takiii eviniz net 200 metre kareye kadar emlak vergisinden muafsınız vergiden indirim olsada olmasada
ama bu tek eve mahsus şayet 2 eve sahipseniz 2sinede emlak vergisi ödemek zorundasınız

hımm Çok teşekkür ederim en çokta arsa alıp sonra prefabrik almayı düşünuyorum inşAllah olur

Arsa ya da ev alımında alım satım / tapu harçlarında herhangi bir avantaj yoktur.

avantaj ufukalp sadece emlak vergisini ödemiyorsun tapuda meblağ neyse ödeniyor

Üst Alt