Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde 2 Asgari Ücretli çalışırsa maaş kesilir mi?

vegas01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi forumlar.4 Kişlik bir aileyiz. Kardeşime annem bakıyor. Babam ise asgari ücretle torna işi yapmakta ve emekliliği de yok. Ben ise yakında asgari ücretle işe gireceğim. Benim işe girmem durumunda maaş kesilir mi ?

1. 2022 aylığı alan kardeşiniz kaç yaşında?
2. evde bakım aylığı alınıyor mu?

Evde bakım aylığı için 2161,88 TL'yi geçerse kesilir, çalıştığınızı 1 ay içerisinde kuruma bildirin.

25 yaşında bayan kardeşim. Evet bakım aylığı da almakta.

2022 aylığı yani 3 ayda bir alınan engelli aylığı alıyor mu? bundan da emin olmak adına sordum.

Polly;

İşe girdiğim anda bildireceğiz. Hesabını anlamadım? Yani şöyle desem 2 asgari ücret toplamda 1800 yapıyorsa evdekilere kişi başı 450 düşer. Nasıl hesabı anlatırsanız çok sevinirim.

eger 2022 aylığı almıyorsa ve sadece evde bakım aylığı alıyorsa POlly cevabı yukarıda vermiş zaten.

2022 engelli aylığı kesin kesilir. bu mevcut durumunuzda bile, siz çalışmasanız bile yani.
2015 ocak itibariyle sosyal incelemeler başlayacak. ilk sosyal incelemede 2022 aylığı kesilecektir.

Kalem,
Neden kesilir ki ben çalışmıyorum. Peki ben işe girince 3 aylık maaş kesilir mi ?

2022 engelli aylığına artık evde bakım aylıkları da dahil ediliyor. 1 ocak 2015 itibariyle tüm 2022 aylığı alanların sosyal incelemesi yapılacak ve muhtaçlığı yeniden değerlendirilecek.

siz çalışmıyorken 2022 aylığı için gelir hesabı:

evde bakım aylığı+ babanızın maaşı= toplam miktar
toplam miktarı da 4 kişiye böl. kişi başına düşen aylık miktar 273,23 lira üstünde olduğundan kesilecektir.

evde bakım için gelir hesabı:
eger 2022 aylığı alıyorken çalışmaya başlarsanız ve 2022 aylığı alanın rapor oranı % 70 ve üstü ise;

1 aylık 2022 miktarı (424,69) + 2 asgari ücret = toplam miktar
Toplam miktar/4 = kişi başına düşen aylık miktar 540,47 Lira altındaysa evde bakım aylıgı devam ama sınırı geçerse evde bakım kesilir.

eger 2022 aylığı alan kişinin rapor oranı farklı ise 1 aylık miktarlar için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

NOT: 2022 aylığı miktarları, 2022 muhtaçlık sınırı, evde bakım gelir sınırı ve evde bakım aylıkları 31 Aralık 2014'e kadar geçerlidir. sonra bu miktarlar değişecek olup 1 Ocak 2015 itibariyle yeniden tespit edilecektir.

Üst Alt