Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde 2 engelli varsa engelli maaşı alabilir miyim?

lm_lm

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
3
Merhaba evde engelli annemle beraber yaşıyoruz annemin babamdan kalan 2200 TL maaşı var 1000 TL kira veriyoruz .Ben yeni engelli raporu alıyorum acaba ben engelli maaşı alabilir miyim başka gelir yok.

lm_lm

2022 de gelir krıteri 701 tl
2022 de adı ne olursa olsun tüm gelırler hesaplamaya dahil edilir sadece emsal kıra bedeli hariç.1000tl kıra öduomusunuz.heyet 1000tl düşmez ıkametınızın ordakı sizin evle aynı olan evlerın kırasına bakar ve ortalama emsal bedel yazar
kıranıza 1000tl dedıklerını kabul edersek 2200 -1000 : 1200 /2 : 600 bu durumda size 2022 maaşı baglanır ama kırayı 800 tl olarak düşerlerse bu bilgilerinize göre 2022 baglanmaz işiniz heyetın kararına kalmıs
annenzın raporunda agır engellı ya da tam bagımlı yazıyormu .sizin engelınız ne size tam bagımlı ya da ağır engellı rapor verırler mı

-mka

Teşekkür ederim. Annem alzheimer ama 4 yıl önce alındı ağır engelli yazmıyor.Hastanesi yanlışlık olabilir itiraz etti dedi annem gitmek istemiyor. hastalığı ilerledi. o yüzden bakim maaşı almıyorum.Benim engelim karışık . psikiyatri fizik solunum ve dahiliye balthazar A göre 51 alıyorum perşembe heyet. raporum çıksın şansımı deneyeceğim.

Üst Alt