Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde 2 kez bulamayınca bakım aylığı kesildi!?

SAMET/

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Tesadüf o ki 1 hafta arayla gelmişler evde bulamadıkları için evde bakım parasını kesmişler, böyle saçma birşey olabilir mi? 7/24 evde mi olmak zorundayız. ne not var ne haber nereden bilelim geldiklerini. Tekrar başvurduk tüm süreçleri sil baştan yaptırdılar %93 raporum olduğu halde. 1 ay geçti ne gelen var ne giden.
bu bakım parasını alıyorsanız sosyal hayatınız hiç olmayacak anlaşılan.

Bakıcınız olmadan mı çıkmıştınız yani tek başınıza mı?:) Günü birlik mi dışarı çıkmıştınız? Yoksa yatılı mı?
yahu hakikaten uyuslar bu Kurumlar ya.
Aylığın kesilme gerekçesi olarak da bunu mu soylediler size?

Bakıcım yok bakan kişi babam olarak gözüküyor.
çok nadir dışarı çıkarım şans bu 1 hafta arayla gelmişler ve evde kimseyi bulamamışlar. hiçbir şekilde geldik bulamadık diye haberde bırakılmamış, para kesilince haberimiz oldu.
işlemleri sil baştan tekrar yaptık, perşembe günü geldiler evde gördüler haziran ayında tekrar bağlanacakmış.
günlük bir iş bile olsa ev tamamen boş kalacaksa arayıp bildirecekmişiz.

YOk, daha neler! bakıcınızla birlikte hiç mi dışarıya çıkmayacaksınız. Olmaz öyle şey. Bu durumu şuraya bildirin, haklarınızı öğrenin: alo 183
Alo 183'ü arayın durumu anlatın ve bu konuda hukuki yardım isteyin. Her konuda haftanın yedi günü 24 saat alo 183'ü arayıp bilgi alabilirsiniz.

nasıl yani yahu! Diyelim ki babanızla bir sinemaya gittiniz. Ya da alışverişe. O gün geldiler ve aylığı kesecekler ha!
Ayrıca lütfen şikayetçi olun evde bakım aylığı aldığınız kurum'un bu uygulamasını. ALO 150 BİMER'e iletin durumu ve şikayet edin. haklarınızı ögrenin ve savunun kendinizi.
Eve hapsedecekler sizi anlaşılan.
Hani bir yere yatılı gitseniz, yanınızda bakıcınız olmasa anlayacağım. Ama bakıcınızla birlikte yoksunuz diye aylık kesmek zulümdür. yatıya filan gitmediniz günübirlik gittiniz di mi? Yani gün içinde diyelim ki akşama kadar komşuya gittiniz ya da çarşıya ne bilim böyle mi oldu?
Eğer boyleyse bu durum ciddi.
Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bakım hizmetleri daire başkanlığını arayıp bilgi isteyin, durumdan haberdar edin ve şikayetçi olun. ne yapabileceğinizi sorun bundan sonrası için:Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | İletişim
E
v hapsine çekecekelr sizi yoksa peşine düşmezseniz.

Söyledikleri tabi dışarı çıkabilirsiniz fakat evde kapıyı açıp bilgi verecek kimse yoksa ne olur ne olmaz telefon açıp bildirin.
Gün içinde de bir yere gitmiş olabilirsiniz, uzun sürede gitmiş olabilirsiniz bilemeyiz diyorlar.
bir kaç ayda bir akraba ziyaretine giderim veya çok yakınımın düğünü nişanı olursa evden çıkıyorum zaten. bir yere yatılı gitmiyorum.
işin saçma yani beni bulamayınca nerede bu bir telefon açalım, öldü mü, kaldı mı, hasta mı, demek yerine parasını keselim ne hali varsa görsün diyorlar.
karşındakilerle zıtlaşamıyorsunuz da, en azından yeniden heyet raporu istemediler resmen zulüm rezalet.
raporum zaten %92 isteseler ayıp ederlerdi.
tapu, trafik, eve giren toplam gelir tüm belgeleri tekrar toparladık, teslim ettik.
2 ay eve gelip bakmaları sürdü, haziranda da yeniden bağlanır dediler.
Sabit bir gelir var diye kişisel ihtiyaçlar için evimde daha rahat yaşayabileyim diye birşeyler alıyorsunuz, borca giriyorsunuz. hakkınız olan para bir anda kesiliyor gerekçe evde 2 kez üst üste yoktun.

ilk bağlanırken bize dedikleri taşındığınız zaman ve ölüm durumu olursa bildirin demişlerdi.
şimdilik süreci beklemekten başka çarem yok. diğer arkadaşların aklında bulunsun evde kimse kalmadığı zaman telefon açıp bilgi verin durduk yere paranız kesilmesin.

Lakin bu yenilir yutulur bir durum değil. Halen yukarıda dediklerimde ısrar ediyorum. lütfen dediğim telefon numaralarını arayarak bu uygulamanın sakatlıgından bahsedip şikayetçi olun. Her çıkışta tel mi açılır yahu? Olmaz boyle şey.
Hani bir kaç günlüğüne bir yere gidersiniz, şehir dışına çıkarsınız vs izin alınır bunlar olması gereken şeyler.
lakin gün içinde bir yere giderken evde kims eyok diye zart zurt aranır mı izin alınır mı? Akıl kârı değil.
Boyle bir şey yok, olamaz da.
Siz rahat oldugunuz bir zamanda dediğim telefonları arayarak doğru bilgiyi öğrenmeye çalışın.
Onları da bilgilendirirsiniz hem. ki başka birilerine de bu ezayı çektirmesinler.

kalem hanım ben samed arkadaşımızda anlatılmayan başka bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Mutlaka şikayet olmuştur benim kanaatim . Çünkü bakıcı baba. Ve malesef bizde karşılaşıyoruz , babalar evde hiç olmuyor nedense , ve biraz irdeleyince günü birlik işlerde çalıştıklarını öğreniyoruz. Muhtemelen samed arkadaşımız nedeniyle değil , bakıcı belirlenene baba hakkındaki olumsuz bir bildirim yapmış biri olmalı. Yoksa 2022 aylıklarında yaşatılan zorluk evde bakım aylığı konusu olunca yapılmıyor. bakıma muhtaçlık ve ağır özür durumu olunca sosyal hizmatler birimi çalışanlarımız hassaslar. Ama akla karayı ayıklamak zor olsa gerek ve olumsuz bir kanaat varsa ..
Bundan sonrası için yine aynı konu tekrara edebilir ama samed arkadaşımızın bir yere gitmesi dolayısıyla değil sadece bakıcı bakıyor kanaatinden uzaklaştırıyorsa yine şikayet olacaktır ve kurumda gereğini yapacaktır.
Bakım maaşı alan arkadaşlarımızın bakıcı kriterlerini bilhassa okumalarını ve maduriyet yaşamamaları adına bu maaşı alan kişilerin gereğini yapmaları gerektiğinin uyarısını yapmalılar .
Bu devletin verdiği hak algısında bazı insanlar , bu hak bakım hizmeti karşılığı veriliyor başka bir işte çalışamazsınız arkadaşlar .
Çalışmayacak birini bakıcı olarak gösterin.
Ve canı sıkılacak en son insanlar olarak gereksiz yere prosödürlerle canınız sıkılır .
Sosyal hizmetlerin sizi kırmama adına iyi niyeti nedeniyle size böyle bir açıklama yaptıklarını düşünüyorum.
Yoksa kesinlikle bakıcınız hakkında bir şikayet var.
iyi günler.

ayşe ceren hanım bölgesel olarak Denizli de ağır engelli raporu olupta çalışan hiç kimseye raslamadım .
Ağır özürlü başkasının bakımına muhtaç ve çalışıyor . Bunlar çok istisnadır, istisnalar içinde elbette kanunlarda yer bulunmalı .
Zaten benim dikkat çekmek istediğim bakılan kişinin evde olmaması değildir sorun yaratan.
Bakım yapan kişinin bakıyorum diye adına maaş ödenen kişinin sigortasız olarak çalışma durumu var.
Malesef bu durumla da çok karşılaşıyoruz ve şikayet unsuru olduğunda da maaşlarının kesildiğine çok şahidiz.
Samed arkadaşımız içinde düşündüğüm bakım yapan kişinin işini yapmadığı yönünde bir şikayet ihbarı bulunulmuş olmalı ki sosyal hizmetler hafta da iki gün denetime gitmişler.
Bu denetleme yetkisinin kullanılması güzel değil midir.
Yoksa kurunun yanında yaş yanıyor kişilere göre ceza değil , tümden engellilerin haklarını ellerinden alarak ayıklama yoluna gidiliyor.
maalesef 2022 maaşlrında yaşanan sorunun kaynağı denetimsizliğin yetersizliğidir.
Çevremizde bu tür davranışlar da bulunan bakım veren kişiler varsa sosyal hizmetlere bilgilendirilmesi taraftarıyım.
İç denetimimizin kendimizce yapılması iyi olmaz mı sizcede.
Hep sosyal hizmetlerde ki memurlar suçlu değil inanın , kimse anlatmıyor açıkca, ama bir çoğumuzun etrafında böyle insanlar var ne yazık ki.
Bildirip bildirmemek arasında vicdanen kararsız kaldığımız oluyor.
Doğru hangisi...
bu konuyuda bir başlık altında açmalıyız aslında .
Ve bilmeyenlerde bilgilenmeliler.

2 gün konuya bakma imkanım olmadı konu hemen farklı yerlere çekilmiş.
öncelikle usulsüz hiçbir işlemimiz sakladığımız bir işimiz yoktur. evde bakıcı (baba) bulunamaması gibi bir durum da yoktur.
evde 4 kişiyiz toplam gelir 1530tl. muhtaç aylığı almıyorum gelir getiren gizli bir işimde yok.
4 yıldır 2 kez denetime gelindi 2. de tesadüf bu evde 2 kez üst üste "HİÇ KİMSE" bulunamadığı için hesap donduruldu maaş kesildi.
babam benim için 13 yıl önce emekli oldu ek hiçbir iş yapmamaktadır. %92 raporum var zaten.

Haziran ayını bekliyorum eğer gecikirse kalem hanımın verdiği yerleri arayıp gerekli şikayetlerde bulunacağım.

Bir kaç ayda dışarı çıkarım o da geldi beni buldu.

Sanki kargo şirketi gibi davranmışlar..! Evde bulamadık,kargonuzu gelin burdan alın der gibi... Ama sizin devlete bir borcunuz olmuş olsaydı yakanızı bırakmazlardı...Ne saçma talimatlar ve yaptırımlar var bu ülkede hala.Bütün ülkeler ileriye gider biz geri geri gidiyoruz...

Zaten şartlara uyumsuz hiç birşey yok, şikayet gibi durumlarda yok. bunu bizzat kendileri söylediler. 40 yılda bir geldikleri için bulamayınca herhalde benim gittiğimi falan düşündüler. yapacak birşey yok tekrar açılmasını bekliyorum açılmama gibi birşey olmaz dediler. bu kadar basit kesilmemeli yapılan tek yanlış bu.

samet arkadaş konuyu farklı yere çekme durumu yok. Benim söylemek istediğim bir uygulama yapıldıysa hemen sosyal hizmeter personeli suçlu damgasını yapıştırıveriyoruz. memurların özellikle evde bakım maaşı alıyorsa daha duyarlı olduklarını biliyorum. Bir yanlış kanı varsa da düzeltirler zaten. Ama birde iyi niyetleri suistimal edenler var , belki senin çevrende de var.
2022 denetimsizliklerin yetersizliği nedeniyle bugün bir çok madur edilmemesi gereken insanı madur etti, ve daha edecek gibi de görünüyor.
Evde bakım maaşlarında da ne yazık ki denetim yetersiz. Ve ne hikayeler var şahitliğimizde bilemezsiniz.
Eksik denetimin faturasını gelecekte gerçek madurlara bir maduriyet çıkarırsa korkusundayım.
Denetim. gerçek ihtiyaç sahiplerinin zarar görmemesi adına illa denetim diyorum ben.

yapılan yanlışlık düzelmezse şikayet edin elbet. hakkınızı arayın. Malesef ülkem sağlıklı tuzu kuru insanların ülkesidir diyorum fikrimce. En çok hayatları kolaylaştırılması gereken insanların en fazla bürokrasiye takılıyor olması ve işi bilemeyenlerin işlerini kanun olsada beceremediği bir ülkede hassasiyetle işlerini yapıp , gerektiğinde hafiye gibi çalışarak sessizlikle duyulmamış işlere imza atan ve çevresince değeri olmayan kişilere insan olduklarını hatırlatarak sahip çıkan emek harcayan memurlarda var.
Savsaklayan da var.
Bizlerin içinde gerçek ihtiyaç sahipleride var , olmayanlarda var.
kanunları göstermelik kullanıp hastasına bakmayan da var. Bu çocuklarda az yaşanıyor da genellikle bakım verilen kişi anne baba ise sayı fazlalığı ile karşılaşılıyor.
Değerlerimizle ilgili toplumsal sorunlarımız var.
Devletin hasta ve darda olan bireylerine sahip çıkması kanunlarla oluyor , ve uygulamada ki denetimle
Ülkem bu konularda yetersiz

Sizi anlıyorum istismarda çok, hakkı olup ne yazık ki alamayan da çok.
Bu sırf evde bakım için geçerli değil her konuda böyle.
Bilgi yetersizliği, uzun prosedür süreçleri. denetim ve eleman eksikliği var.
Bana mantıksız gelen tek işlem evde yoksan haber vermezsen paran kesilir uygulamasında eksiklikler var.
Herşeyi geçtim ağır bir hastalık geçirsem hastanede olsam ilk aklıma gelecek şey sosyal hizmetleri arayım olmaz, kaldıki ölüm ve taşınma olmadıkça bildirmenize gerek yok denmişti.
amaç engelliye yardım etmekse nerede diye araştırmak yerine para kesilmesi bana ve herkese saçma gelen bir uygulama.

Önümdeki sürece göre bekleyip göreceğim

Uzun süre giremedim kusura bakmayın. sonucu geç de olsa yazıyım, para ağustos ayında tekrar bağlandı 6 ay kadar hakkım yenmiş oldu.

selam bugun eve heyet geldi 4 senedir evde bakım parası alıyorum bizden maaş bodrosu istediler bakıp gittiler bir sorun var mıdır acaba

adapazarli hamit;

Gelir kişi başına düşen tutarı aşmıyorsa birşey yapamazlar.

Benim de aklıma takan bir husus var:
biz de evde bakım aylığına başvurduk ne kadar sürede gelirler ? Bilgisi olan varsa lütfen söyleyebilir mi? Başvuru yapalı 18-19 gün oldu evden de ayrılamıyoruz,arayıp hangi zaman aralığında gelir diye sorduk ona bile cevap alamadık,ansızın gelirlermiş ama evde olmazsak ne olur,köye gitme gibi bi durumumuz da var ? Üstelik uzman izne ayrılmış ne zaman gelirler diye bilgi de verilmiyor. Anlatılanları da okudum bu ne saçmalık böyle sürekli evde bulunmak zorunda mıyız? Ben de sosyal hizmet bölümünü okuyorum ve insan çevresi içindeki bir bireydir onun da sosyal hayatı olmalıdır.Evde bakım oluyor diye sürekli hapis hayatı gibi şuraya gidiyorum buraya gidiyorum demek zorunda mı ? eğer amaçları kontrol ise bunu başka şekilde de yapabilirler,hele aylığı kesmek de ne oluyor,bizim de haklarımız var.Ve bu maaş da hakkımız ise gereksiz yere kesilemez diye düşünüyorum

ilk bağlanmada ne zaman gelecekleri belirsiz benim 2 ay sürmüştü, o bölgenin eleman sayısına ve yoğunluğuna bağlı.
ayrıca diğer türlü uzun süre evden gitmeleri bildirmek gerekiyormuş, şans bu ya bir günlüğüne gidersin o gün gelirler bulamazlar, bu iki defa olursa kesiyorlar.
o bölgenin çalışan insiyatifine bağlı

Arkadaslar bende 4 yıldır alıyorum 2 yıl sonra geldiler sonra bi daha 1.5 yıl sonra geldiler ve evde bulama dolar cünkü oğlum hastanede di bayramdan sonra geliriz dediler sizce ne zaman gelirler

Bugün bu başlık altında tartışılan konuya bazı açılardan benzeyen bir durum yaşadık.Tam olarak Samet beyin yaşadığına uymuyor hatta tersine bir durumda söz konusu ama yine de ayrı bir başlık açmaktansa buradan konuyu sormayı uygun gördüm.

Öğleden sonra zil çaldı.Tekerlekli sandalyemle gittim kapıyı açtım. 3 kişi karşımdaydı biri bayan.Sosyal Hizmetlerden geldiklerini denetim için geldiklerini söylediler.Aslında kullandıkları cümle uzundu ama benim algıma bunlar düştü.

Bakıcım annemdir.Annemi sordular. Annem zil çalmadan 10 dakika önce 3 yaşındaki yeğenimi yanına alıp önce markete sonra parka gitmek üzere çıkmıştı. Dedim ''Annem torununu parka götürdü.İsterseniz telefon edeyim hemen gelsin.'' Yok dediler o halde biz gidelim falan.

Bu sefer ben atıldım ''Ben yardımcı olayım ne sorulacaksa bana sorun'' dedim. Hayır dediler. Sana soracağımız sorular da var. Annene soracağımız sorularda var. Annen olmadan olmaz. Başka bir ekibimiz, başka bir zaman yine önceden haber vermeden denetime gelir. Biz şimdilik gidelim dediler.

Ben de zaten şaşkındım.(çünkü kapıyı açarken hiç beklemiyordum böyle birşeyi)Daha fazla ısrarcı olup telefonla annemi çağırayım falan filan diye diretemedim.

Şimdi annemin bakıcı aylığı tehlikeye girer mi?Kapıyı ben açtım evde olduğumu gördüler.Annemin torununu parka kadar götürdüğünü söyledim. Önce markete gidecekleri kısmını akıl edip söylemedim. Şimdi geriye doğru dönüp baktığımda keşke sadece ''annem markete kadar gitti'' deseydim keyfi gözükmeyen bir gerekçe sunmuş olurdum. Belki tabi.Ama belki onların görüşünü yine değiştirmezdi.

Onları pat diye kapıda görmenin şaşkınlığı,telefon edip annemi çağırmama müsade etmemeleri beni iyice dağıttı davamı güzel savunamadım gibime geliyor.

Sizce ne olur? Annemin bakıcı aylığı için bir tehlike gözüküyor mu? Yeniden ne zaman denetime gelirler?

Hayır hiçbir sıkıntı olmaz
seni o evde görmüşler ya bu yeter
annenin sana baktığını söyleseydin daha iyi olurdu, ama yine gelirler bir hafta içinde

Evde bakım için heyet ne sıklıkla gelir ve geldiğinde eğer evde yoksak ne gibi bir sorun olur

eee biz teyzemi alıyoz işimiz olunca onuda getiriyoruz. boyle saçmalıkmı olur. %92 kadını evde tekmi bırakıcağız. hiçmi sokağa cıkmıcak bu insanlar evde daralıyorlar. saçmalığın daniskası bu tam daniskası hemde

Üst Alt