Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde 2 kişi yaşıyoruz. Aylık gelirimiz 900 TL. Evde bakım maaşı alabilir miyiz?

asitane35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.Bu siteye yeni üye oldum.Sizlerden edineceğim bilgiler için şimdiden ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Benim zihinsel engelli bir kız kardeşim var ve birlikte yaşıyoruz.Evde bakım ücreti diye bir şey varmış bunu öğrendim bazı şartlarını biliyorum sadece gelir kısmını anlayamadım.Benim resmi olarak bir gelirim yok (SSK ) da çalışmadığıma dair belge alabilirim.Fakat kız kardeşimin babamdan kalan emekli maaşı var.Buna rağmen bu bakım ücretinden faydalanabilirmiyiz?Evde ikimiz yaşıyoruz sadece, onun maaşı aylık 900 TL. bu durumda ne olur ? konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Gelir hesabı şöyle yapılır:Bakmakla yükümlü olunan bireylerin tüm gelirleri toplanır, bakmakla yükümlü olunan birey sayısına bölünür. Çıkan sonuç 449 TL'den azsa, uygundur, fazlaysa, uygun değildir.

Siz evde 2 kişisiniz ve 900 TL resmi gelir var.

900 bölü 2 eşittir 450 TL... Kişi başı 1 TL ile limiti aşıyorsunuz maalesef. Siz genede başvurun belki bir kolaylık sağlarlar.

Başvurabilmeniz için kız kardeşinizin "ağır özürlü" ibaresi bulunan bir rapor alması lazım.

Şu kişiler gelir hesabına dahil edilir:Bakmakla Yükümlü Olunan Bireyler: Bakmakla yükümlü olunan bireyler tanımı iki bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölüm, “üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ve kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan; eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri;

Eğer gelir hesabına dahil edebileceğiniz geliri olmayan bir akrabanızı ikametinize alırsanız bakım parası almak için şartlarınız tamamen uygun olur.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt