Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evde 3 kişiyiz. 1112 TL maaşım var. Evde bakım aylığı alabilir miyiz?
slm melek hanım bende bir şey söyleyeceyim biz evde ben eşim ve birde oglum var toplam 3 lişiyiz ben %40 eşim % 81ben sgk emekliyim 1112 tl alıyorum evde bakım aylıgı alabilirmiyim
slm hanım bende bir şey söyleyeceyim biz evde ben eşim ve birde oglum var toplam 3 lişiyiz ben %40 eşim % 81ben sgk emekliyim 1112 tl alıyorum evde bakım aylıgı alabilirmiyim
geliriniz uygun. eşinizin raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretliyse ve eşiniz bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygunsa tabi ki evde bakım aylığı alabilirsiniz. emekli olmanız evde bakım aylıgı almaya engel değil. yeterki gelir, rapor ve bakıma muhtaçlık kriterleri açısından uygun olun.
Şuradan bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
NOT kısmında yazıldığı gibi uygulayın siz de. A,B,C,D bentlerinden en az birinde veya en az ikisinde bakıma muhtaç sayılırsa bakıma muhtaç kabul edilecektir. heyet bakıma muhtaaçlığı degerlendirirken linkini verdiğim genelge hükümlerine göre degerlendirme yapacaktır. inceleyin, fikriniz olsun.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne başvuracaksınız.
rapor ve gelir açısından uygunsunuz. geriye kaldı bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız bakıma muhtaçlığın nasıl tespit edildiğiyle ilgili linki verdim yukarıda zaten. siz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidin başvurun. bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygun bulunursa evde bakım aylıgı baglanır.