Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde 3 kişiyiz, toplam gelirimiz 3500 TL, 2022 aylığı alabilir miyim?

Akhisar54

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Abla meraba ablam öğretmen halamla ve birde ben kalıyoruz evde ikiside bekar halam çâlışmıyor , ablam öğretmen maaşı var , sormak istediği %75 raporum var 2022 maaşı alabilir miyim ev kira , 3 kişi kalıyoruz, ablam 3 bin tl maaş alıyor

Akhisar54
Ablanız ne öğretmeni, hangi kurumda öğretmen.. En düşük öğretmen maaşı 3.900 TL civarıdır. Yeni başlayan bekar bir öğretmenden bahsediyorum. Evli olup eşi çalışmayan ayrıca eş yardımı alır, çocuk varsa çocuk yardımı da alır.

Size sorum 2022 aylığı
Ablam öğretmen 3.500 lira maaş alıyor
Ev kiraaa 1200 tl
Evde halam var birde ben
Ben yüzde 80 rapor aldım engeli aylığını baş vursam bağlanıŕ mı?
Başka gelirimiz yok , evde 3 kışı kalıyoruz?
Ablamın aldığı aylık var 3.500 tl

alamazsın. 600 küsür lira hanede yaşayanların gelir sınırı. ablanın ikameti başka yerde gözükse olur ama.

Ooo zaman sıkıntı , kira gelirden düşülmüyor mu hesaplama yapılıŕken , nasıl bir adalet bu , peki evde 4 kişi kalsak , maaşı 3 bin tl ablamın

4 kişi olsak bile olmuyor?
peki ev kira 1200 tl
kira bedeli gelirden düşüldükten sonra bölünmüyor mu?

Nasıl bir adalet bu

Ben sadece engelli aylığı almak istiyorum onun hesaplaması farklı oluyor mu

emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider hane gelirinden düşülmez. sadece emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür. Ve öyle hesaplanıyor diye duymuştum , doğru mudur

Akhisar54
İlk mesajda ablanızın maaşının 3000 TL olduğunu yazmışsınız, ben de meb personeliyim, 3000 TL alan öğretmen yok, daha sonra 3.500 TL yazmışsınız. Ablanızdan net maaşını öğrenin öncelikle, en düşük öğretmen maaşı 3.900 civarıdır. Zaten başvuru yaptığınızda maaş bordrosuna göre hesaplama yaparlar. Öte yandan emsal kira bedeli gelirden düşülür, ancak emsal kira bedelini vakıf belirler. Gelirlerden emsal kira bedelini düşüp evdeki fert sayısına böleceksiniz, çıkan sonuç 609 liradan az ise aylık alabileceksiniz.

Ablam şimdi öğretmen de sinir krizi geçirdi uzaklaşma aldı , kaymakamlık ta bilgisayar başında geçici ondan tam net maaşını bilmiyorum ama maaşı düşmüş,

Akhisar54

kadrosu meb de öğretmen olarak kalır.kaymakamlıktakı görevi geçicidir. o yüzden öğretmen maaşı ne kadar ise o geçerlidir.ek ders ücreti vs vs her şey dahil edilir
2022 de emsal kira bedeli hariç heç bişi gelirden düşmez kıra bedelını de belen heyet belırler siz istediğin kadar 1200 ödeyin aynı yerde kiralar 900 -1000 tl ise sizden o rakamı düşerler ve 2022 gelir hesabında her ne ad adı altında olursa olsun tüm gelirler hesaba dahıl edılır bahsettıgım emsal kıra bedelı hariç.
ben bilmiom ama @Serkan1436 arkadaş öğretmen maaşı 3900 dio.tabi evli bekar olması görev süresi vs vs de etkı eder.düz hesap 4 bin deyip hesaplayak
4000 (hane geliri) - 1200 (kıra bedeli artık heyet ne kadar der bılemem sizn dedigınıze göre yazıom) :2800
2800 (sizin hane gelirnizi) / 3 (hane kişi sayısı) : 934 bu durumda 2022 maaşı almanzı mümkün değil.
sizin 2022 alabilmeniz için en az 5 kişi olmanız gerekiyor.2800 / 5 : 560

doğru bilgi vermeden doğru bilgi alamazsın malesef burda verdin bilgilerin coğu tahmini git kuruma başvur ne olcak ? 100tl fazla cıktı sana ceza kesip maaş bağlanmiyor diyip dövcek halleri yok

Farklı bi konu kalem abla bi değerlendir me yapsanız.

26 yaşında engellik %75
Ablam istanbulda öğretmen 6 senedir bekar biskolojik rahatsızlık geçiriyor 1 senedir öğretmenlik yapamıyor , kaymakalık taaa getir götüŕ yapıyor , aylığı düşmüş 2.600 civarı
Sorum ;
Ablamla yaşıyorum , raporum var , yanımızda iki tane halamıź var , ablamın 2. 600 tl maaşından bâşka gelir yok , ev kira 1200 tl.
Başka mal mülk yok, halamın bankada 30 binlirası var ,
Sizce ben engelli aylığı alabilir miyim müracaat etsem ??????🙌🙌🙌🙌

-mka
Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle geri hizmete alınanların öğretmen olsun, polis olsun kadro ve maaşları aynı kalmaz. Özlük hakları yeni görevlerine göre belirlenir.
Ancak tekrar sağlığına kavuştuklarına dair rapor ile eski görevlerini talep edebilirler.
@Akhisar54
Bu durumda vakfın belirleyeceği emsal kira bedeli belirleyici olacaktır.
Halanızın bankadaki parası vadeli mevduat hesabında ise sadece faiz getirisi gelir hesabına dahil edilir.
Siz başvurun, olmazsa da kaybedeceğiniz bir şey yok.

Akhisar54
Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.

kardeş 30bin lira için aylık 500 lira faiz alıyosanız hesaplamada bunun 2 katı dikkate alınır 500 değilde 1000 lira olarak
maaş ve bankadaki paradan başka heç bi geliriniz yokmuş
maaş alıp alamayacagınızı sizde kolayca hesap edebilirsiniz.yapmanız gereken.ablanızın aldıgı maaş + bankadaki paranın faizinin 2 katını topla çıkan sonuçtan emsal kıra bedelini düş çıkan sonuç sizin hene net geliriniz olur .siz + ablanız+2 hala : 4 kişisniz.kira bedeli düşüldükten sonrakı çıkan net gelirinizi 4 e bölün çıkan mıktar 609 dan az ise 2022 maaş alabilrisiniz.

abla maaşı 2600 +1000 faiz :3600
gelir 3600 - 1200 kıra bedeli : 2400
2400 net gelir / 4 kişi sayısı : 600
faiz ne kadar alıyonuz bilmedıgm için tashmını rakam verdım bu tahmıne göre ve heyette emsal kıra bedelını sizin dedıgınız gibi 1200 olarak düşerse 9 lira gibi ufak bi mıktarla 2022alabilirsiniz. dediğim gibi faiz ne kdar ve heyet kırayı ne kadar düşer bilmedgım için illa alırsınız demıom tahmını bı örnek verıyom.

Akhisar54

Kardeşim hanedeki gider kira bedelidir, 3 kişi x 609 tl muhtaçlık sınırı = 1827 tl dir.

Gelir - kira gideri olarak hesap edebilirsiniz.

Siz Sydv na 2022 engelli başvurunuzu yapınız.

Son düzenleme:
Mevduat getirisi en fazla 400 u geçmez 800 yani ucuuvuna kurtarabilir belki emsal kirayı düşük tutarlarsa 1000 mesela ozaman kurtaramaz

Son düzenleme:
Bankadaki para faizli hesapta diyil herhangi bi getirisi yok paranın, banka hesabında sadece 🤔🤔🤔

Akhisar54

Faiz alıp almamnız önemli değil, yinede faiz alıyormuşsunuz gibi hareket edilir ve faiz gelirinin 2 katı olarak gelir sayılır.

Siz 2022 Yönetmeliğini değiştikten sonraki halini bir okusanız, 2022 maaşı vermemek için kırk takla atan bir metinle karşılaşırsınız.

Üst Alt