Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde 4 kişi yaşıyoruz. Aylık gelirimiz 1500 TL. Evde bakım maaşı alabilir miyiz?

hhkaymak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mehaba iyi günler

babamın üzerinde koyde bir ev bide konya merkezde bir ev var. babam yurtdısından emeklı ve aylıgı özel bir bankaya geliyor maaşı 700 tl,
bakıcılık maası alacak olan annem annem ev hanımı uzerinde hiçbir şey yok.
ben ev hanesının bır uyesıyım esımle birlikte yanı ikametkahımız aynı yer babamlarla. benımde konya merkezde bir dairem ve bır arabam var bunlar sorun olur mu?
gecıcı bır ıste calsıyorum devamlı degıl aylıgım degısebılıyo bazen 1000 tl bazen 400 tl hazıranda bıtecek benım maasım dahıl olur mu ?,

evde toplam 4 kısıyız yaklasık maaslarımız 1500 daırelere ve arabaya bu aylık maaslarımızın ortalamasını arttırır mı ?

cevap verirseniz cok sevinirim.

daireniz de kim oturuyor boş mu kıradamı yada kırasız oturanmı var her durumda bu inceleme konusu ayrıca senin sıgortalı bir işin varsa sabit br gelirin var dır asgari ücret gibi eğer belirttiğin gibi 1500tl geliriniz varsa maddi bakımdan bir sorun yok demek tir tabi ağır özürlü ibareli rapor da şart

sabit bir işim yok ucretli ogretmenlık calıstıgım gun kadar aylık alıyorum hazıran da bıtıyor,sigortam da yarım yatıyor, yine de sabit bir iş sayılıyor mu? su an ıkı daıre bos kırada degıl koydekı evde oturuyom.raporda agır ozurlu ıbaresi var.

Hasan Hüseyin, annenizin bakacagı engelli siz misiniz? Eğer boyleyse bakıma muhtaçlık kriterlerini bir inceleyiniz.
evde bakım aylığı için sadece gelir kriterleri aranmaz çünkü.
Şu 3 şart aranır:
1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli rapor
2. Gelir kriterlerinin uygun olması.
3. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması.
Bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmayın evde bakım aylığı baglanmaz.

Ev ve araba gelir getiriyorsa dikkate alınır. kaldığınız evin haricinde daireler var. Kiraya vermeniz mumkun. Kira geliriniz dikkate alınır. babanızın emekli aylığı dikkate alınır. Ücretli çalışıyormuşsunuz. Aldğınız ücretlerin aylık ortalaması dikkate alınır. yani yıllık olarak elinize geçen gelir toplanır ve aylık ortalamsı hesaplanır.
Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirin aylık ortalaması hanedeki kişi sayısına bölünür ve kişi başına düşen aylık gelir 467 lira altında olduğu tespit edilirse geliriniz uygun kabul edilir. lakin gelirin uygun olması evde bakım aylığı için yetmez başta da söylediğim gibi.
Rapor ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız da şart.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

bakıma muhtac olan benım babam,annem daha cok bakımıyla ılgılenıyor,%80 agır ozurlu raporu var,gelır krıterı bakımından eger kişi bası ortalama aylık gelır 467 tl'yı gecıyorsa hıcbır sekılde aylık baglanamaz oyle mı ? yanı 1. ve 3. şart uygun 2. sart olan gelır kriteri uygun bulunmazsa,ücret bağlanamaz mı ??

Evet, 3 şartdan birinde bile uygun bulunmasın evde bakım aylığı bağlanamaz. Saydığım 3 şarta da uygun bulunacak.

Siz babanız bakıma muhtaçlık kriterelrine uyuyorsa başvurunuzu yapın. gelirinizi ve evleri arabayı da beyan edeceksiniz zaten. Onlar gelir hesaplamasını yaparlar.
Önemli olan kişi başına düşen aylık gelirin 467 lira altında çıkması.
Maaşınız ücretli oldugunuz için değişiyormuş mesela. Aylık ortalamasını alacaksınız bunun yıllık kazanç üzerinden. onlar oyle yapacak. Aylık net maaş ortalamanızı bulacaklar.
Evleri de kiraya vermeyişine anlam veremeyebilirler. ama kira alınmıyorsa gelir hesabına dahil edilmez evler. Yalnız bunda da mevcut yaşam koşulunuzla beyan ettiğiniz gelir farkını tespit etmeye çalışırlar. 2 ev var ve kiraya bile verilmiyor dolayısıyla beyan etmediğiniz bir gelir mi var diye de didik didik sorgularlar gelirlerinizi.
lakin sonuçta sınırın altında bir gelir tespit edilirse aylık baglanır. aksi durumda baglanmaz.

yurtdışı emeklilik

merhabalar,babamın %93 ağır özürlü raporu var ve yurtdışından emekli ve bu aylığı da özel bir bankaya geliyor yaklaşık 700 tl civarı başkada gelir yok,gelir tespitinde biz kendimiz mi bu aylıgın şu bankaya geldiğini söyleyecez yoksa onlar bulabilirler mi.

selam kalem ben çok araştırdım ama birde sana sormak istiyorum.2 hastalıktan %87 raporum var.benım ve eşimin üstüne herhangi bırsey yok.kirada oturuyoruz,eşimin 775 tl asgari ücret maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz.ben çalışamıyorum.evde bakım maaşı alabilirmiyim?

Hasan Hüseyin;
evet, siz kendiniz beyan edeceksiniz başvuru sırasında. Beyan etmeseniz bile tespit edilir zaten. Ama beyan etmek zorundasınız.
...
Ahmet Çakır;
Raporunuzda "ağır özürlü" ibaresi de olmak zorunda. Bu ibare yoksa yararlanamazsınız.
Eğer raporunuz "ağır engelli" ibareli ise ayrıca gelir kriterlerine ve bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygun olmak zorundasınız.
Bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmayın, evde bakım aylığı baglanmaz.
gelir hesabı için şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/33948-kimler-bakici-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Bakmakla yükümlü bireylerin ve sizin toplam geliriniz kişi sayısına bölündüğünde, kişi başına düşen aylık gelir 466,41 lira altında ise geliriniz uygun demektir.
Bakıma muhtaçlık kriterlerini de dikkatle inceleyiniz.
Evde bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Ayrıca aklınıza takılan soru olursa ALO 183'ten de bilgi alabilirsiniz.

Itirazda değişen birşey olurmu

Bakıcılık maaşı için başvurduk fakat gelirin yüksek olduğundan dolayı red edilmiştir diyo, gelirimiz belli kişi başı 300. Acaba itiraz etsek değişen bişi olur mu ???

Üst Alt