Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakı maaşı alırken adres değişikliğinde izlenecek yol?

FRT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar size bir sorum olacaktı. İlk defa buraya yazıyorum.

Babam %94 engelli, engelli maaşı vermek için annemi vasi tayin etmişler bu da süreci bayağı uzattı. Şu an işlemleri tamam henüz maaş almadılar.

Benim sorum şu biz Manisada oturuyorduk. Şimdi ben Darıcaya taşındım burda çalışıyorum ve ev kiraladım. Annemle babamı yanıma almayı düşünüyorum. Ailede çocuk dahil 5 kişi olacağız ev kira ve sadece ben çalışıyorum.
Bu durumu Manisadaki kuruma mı Darıcadaki kuruma mı bildirmemiz lazım.
Ve bu durum babamın engelli aylığı ile annemin bakım aylığı alması için engel teşkil eder mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

FRT
işlemler manısada tamamlandıgı için manısadakı kuruma durumu dilekçeyle bildirmenız gerekıyor.daha sonrada darıcada size yeniden heyet gelir almanızda bir engel görünmezse maaşınızı normal şekılde almaya devam edersınız.

FRT
daha önce Manisa'da oturuyordunuz. Şimdi Darıca'dasınız. anne ve babanızı da yanınıza getirmeyi düşünüyorsunuz. babanız 2022 engelli aylığı alıyor, bakıma muhtaç durumda olduğu için de bakıcı olan annenize evde bakım aylığı ödeniyor.
onları yanınıza almanızın sonuçlarını merak ediyorsunuz.

1. 2022 aylığı açısından durumu degerlendirelim:
anneniz ve babanız sizin yanınıza taşındıkları takdirde, taşındıktan sonra bu durumu Manisa'daki eski ikametlerinin baglı olduğu vakfa bildirsinler.
vakıf değişikliği sebebiyle babanızın 2022 aylığı durduurlacaktır.
sizin yanınıza geldikten sonra da adresinizin baglı olduğu vakfa 2022 aylığı için yeniden başvuracaksınız. hanenize heyet gelecek. daha sonra da vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığı karara baglayacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altında çıkarsa, aylığın durdurulduğu tarih itibariyle alamadığı engelli aylıkları toplu ödenecektir.

2. evde bakım aylığı açısından degerlendirelim:
il dışı adres değişikliğinde evde bakım aylığı kesilir.
anne ve babanız sizin yanınıza taşınınca yeni adreslerini en geç 15 gün içinde Manisa'daki il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüler. aksi takdirde haklarında hukuki işlem yapılır.
babanızın yeni adresini bildirdikten sonra Mansia il müdürlüğü evde bakım aylığını kesecektir.

siz Darıca'da evde bakım aylığı için tekrar başvuracaksınız. Darıca'nın bağlı olduğu il müdürlüğü dosyanızı Manisa'dan isteyecektir. Dosyanız Manisa'dan geldikten sonra başvurunuz alınacaktır (aynı dosya üzerinden işlem yapılmak zorunda çünkü).
dosyanız geldikten sonra hanenize heyet gelecek. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tekrar durumunuzu inceleyecek. eger olumlu kanaat bildirse evde bakım aylığı tekrar baglanacak.

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için bi sorum daha vardı babamın aylığı ne kadar süre durduralacak? Çünkü Manisada babamın raporu onaylandıktan sonra Darıcaya taşındık ve ilk maaşını iki gün sonra alacak. Burdaki işlemlerimiz uzun sürer mi?

FRT

soru sosrarken her şeyi net yazın lütfen. bu şekilde anlatırsanız size yardımcı olamam ki.

sorunuz şu şekilde:
"babamın aylığı ne kadar süre durduralacak?[SIZE=1](hangi aylıktan bahsediyorsunuz?)[/SIZE] Çünkü Manisada babamın raporu onaylandıktan [SIZE=1](hangi kurum onayladı ne raporu?)[/SIZE]sonra Darıcaya taşındık ([SIZE=1]hangi tarihte taşındınız? babanlar da darıca'ya taşındı mı? hangi tarihte?)[/SIZE] ve ilk maaşını iki gün sonra alacak [SIZE=1](hangi maaşı?)[/SIZE]. Burdaki işlemlerimiz uzun sürer mi?

parantez içindeki yazılar bana aittir. lütfen sorularımı cevaplayınız.

Bahsettiğim aylık 2022 engelli maaşı babamın rapor işlemleri bayramdan sonra halloldu yani %94 engelli raporu verdiler ve annemi vasi tayin ettiler bu yüzden raporun işleme girmesi biraz uzun sürdü. Annemle babamı bayramdan sonra yanıma aldım babam 9 eylülde ilk engelli maaşını alacak adres bildirimini pazartesi günü yapıp Darıcadaki kuruma başvuru yapacağım. Darıcadaki işlemlerimizin ne kadar uzun süreceğini merak ediyorum umarım bu sefer doğru anlatabildim 😊

Ayrıca adres değişikliğini 05.09.2018 tarihinde yaptım 15 gün içinde bildirme zorunluluğumuz olduğu için pazartesi günü bildireceğim.

FRT
şimdi oldu:)

2022 aylığı açısından anlatayım:
yeni adres değişikliği yapmışsınız. eylül aylığını çekebilirsiniz. siz çekmeden durdurulmaz rahat olun:) 9 eylül, pazara geldiğinden babanızın ödemesini pazartesi çekebilirsiniz.
yeni adresiniz ADNKS (adrese dayalı nüfus kayıt sistemi) kayıtlarında göründükten sonra,
uygun oldugunuz günlerde Darıca'da, ikametinizin bağlı olduğu vakfa (SYDV) gidip adres değişikliği olduğunu söyleyin. Onlar eger Manisa'daki vakıf aylığınızı durdurmadıysa o vakıftan aylığın durdurulmasını isteyecekelrdir. aylık durdurulduktan sonra kaydınız vakfın sisteminde görünecektir. bu şekilde başvurunuz da alınabilecektir (Manisa'daki vakfa sizin bildirmenize gerek yok).
başvurudan sonra hanenize heyet gönderilecek sosyal incelemeniz yapılacaktır. daha sonra da vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığı karara baglayacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altında çıkarsa, muhtaçlığın devam ettiği yönünde karar verecek, bu kararın ardından aylığınız durdurulduğu tarih itibariyle yendien açılacaktır.

zaten eylül aylığını alacaksınız. ekimde bu işlemler yetişmez ve kasım ayına kalırsa kasım'da ekim ve kasımı birlikte alırsınız. ama vakıf hızlı çıkar tüm işlemleri 5-9 ekimden önce hallederse aylık durdurulmasını bile anlamayacaksınız:) ekimde aylığı alırsınız.

evde bakım aylığı açısından anlatayım:
en geç 15 gün içinde yeni adresinizi Manisa'daki il müdürlüğüne bildirmek durumundasınız. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır.
geri kalan kısımları zaten ilk mesajımda anlatmıştım.

Allah sizden razı olsun ablam üşenmeden bu kadar açıklayıcı cevapladınız. Ben de atama bekleyen bir öğretmenim sizden dua bekliyorum inşallah. Allah'a emanet olun.

Evde bakım maaşım kesildi yeniden bağlandı

Mrblar bir sorum olacak ben bakım maaşı alıyorum şehir degisikliğinden maaşım Kesildi geldiğimiz şehirden tekrardan başvuru yaptık evrakları tekrardan düzenledik ama bakıcı kişi aynı bağlanma süresi 3 ayı geçti

bu 3 ay süresini toplu alabilirmiyim yoksa alamazmiyim

Yardımcı olur musunuz şimdiden tşklr

Sosyal hizmetlere açtığım davayı kazandım kararı göndermek istiyorum gmaille gönderemedim emsal olarak çok yararlı olur arkadaşlara evde bakım ve raporların geçerliliği ile ilgili yeniden rapor istenmesi ve heyet ile ilgili

Kalem yani Melek hanım iletişime geçersek yada basıl gönderecegimi yazarsanız sevinirim

Gmailde resim olarak gönderemiyorum nasıl gönderecem açıklarmısınz resimler bölümüne giremiyorum kararın resmini çektim pdf olarak elimde yok

Üst Alt