Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım alan kişi banka hesabı açması ya da araba alması sorun oluşturur mu?

Kenantaner42

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2 adet sorum olacak

1.bakici veya hastanın üzerine bankaya hesap açtırıp para yaratıldığında maaşa engel veya ceza durumu olur mu?

2.nci sorum bakıci veya hasta üzerinde araç olması 15 20.bin tl lik araç maaşa engel veya ceza durumu olur mu?
Şimdiden teşekkürler.

Evde annem ve ben iki kişiyiz 1700 tl maaşım var
Evimiz kira .

Son düzenleme:
@Kenantaner42 ablacım sen bankaya para yatırmayı, araç almayı boş ver. bunlardan daha önemli ve acil bir sorunumuz var.

hanede 2 kişisiniz. 1700 TL maaş aldığını yazmışsın. eger ayda 1700 TL alıyorsan sınırı geçiyorsun sen. bu durumda evde bakım aylığı kesilir. acilen evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bu durumu bildirmen gerekir. bu şekilde evde bakım aylığı almaya devam ederseniz yersiz ödenen evde bakım aylıkları faiziyle birlikte sizden geri istenir.

konu ciddi olduğu için şimdi şu sorularımı acil cevapla:

1) 1700 TL'yi her ay mı alıyorsun? eger böyleyse ne zaman çalışmaya başladın?
2) çalışmaya başladığını evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirdin mi?

NOT: sen bir ara mevsimlik bir işe girmekten bahsettin. düzenli çalışmayacagını söyledin. ben de sana il müdürlüğüne haber ver her şeyi dedim. ne oldu o iş? düzenli bir işe mi girdin sen şimdi?

Mevsimlik ise Maaş ı çok yüksek olduğu ici girmedim

@Kalem abla kurumsal bi şirkette calismaktayim 2 ay oldu gireli 1780 maaş ı var aşağısı da oluyor prim le 1900 de olur ama ortası 1700 1800 ve iki kişiyiz bi yere bisey bildirmedim

Abla bi de ben kredi cektim 30 bin kadar bu da problem olur mu?

@Kenantaner42 ablam kredi vs boş ver. ayda ortalama 1700 TL alıyorsan sınırı geçiyorsun.hanede 2 kişisiniz çünkü.

2 ay olmuş işe gireli ve il müdürlüğüne bildirmemişsin bile. hem bakıcısın (çalışmaya başlamışsın) hem de gelir artışı var. hemen yarın gidip evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğüne gidiyorsun ve çalışmaya başladığını söyluyorsun.

onlar da hane gelirini hesaplarlar. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmişse evde bakım aylığını keserler. bir de gelir artışının olduğu tarihten itibaren yersiz ödenen evde bakım aylıklarını geri isterler.

bu şekilde bildirmeden evde bakım aylığı almaya devam edersen, borcun katlanır söyleyim. altından kalkamazsın. daha işin başındasın. 2 aylık yersiz ödeme var şimdilik. ama bildirmeyip almaya devam edersen bu aldığın evde bakım aylıklarını faiziyle geri alırlar. isterse 1 sene sonra tespit etsinler.

ayda 1700 TL alıyorsan yersiz ödeme konusu oldun demektir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçiyor çünkü.

o yuzden en kısa sürede il müdürlüğüne gidip çalışmaya başladığını bildir.

UYARI! gelir değişikliği olduğunda en geç 1 ay içinde bildirmek zorundasınız. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır.

Merhabalar annem %80 ağır özürlü onun adına bakım aylığı alıyorum sigorti işte çalışıyorum bunu da kuruma bildirdim kendi üzerine ortalama 30 40 bin arası araç alsam kendi uzerime alsam maaş kesilir mi öyle engelli aracı otvsiz felan ikinci el maaş kişi başına sınırı da geçmiyor aldığım maaş şuan için evde 2 kisiyiz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Üst Alt