Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aldığımız için 2022 bağlanmadı..?

memocaan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim 24.08.2003 doğumlu 100 de 100 özürlü spastik oğlum var.Annesi olarak evde bakım üsretini ben alıyorum.Babası yok evde başka 18 doldurmuş hiç kimse yok.Oğluma engelli maaşı başvurusu yaptım ama bakım üsreti benim adıma oldu için ve oğlumun yaşı küçük olduğu için maaşın bağlanamıcanı söylediler.oğlum bakıma muhtaç oldu için çalışamıyorum ve başkada gelirimiz yok engelli maaşı alabilirmiyim alma hakkım varmı beni bilgilendirirmisiniz.

cevabınız için tşklr ama haksızlık biri engelli 5 çocum var babaları yok ve kiradayım oğluma bakacak kimse yok çalışamıyorum. nasıl yaşamamızı bekliyorlar bu halde

eski formlarda evde bakım parası 2022 maaş hesabına gelir olarak bakılmıyor diye bir şeyler hatırlıyorum formları incelersniz görürsünüz ama şuan sdyv ler ne yaptığını bilmiyor biraz daha bekleyip sdyv ye yeniden baş vurun isterseniz yada ankara sosyal yardımlar daire başkanlığını arayıp gerçek bilgiye ordan ulaşmaya çalışın 0312 705 80 45/80

Mehmetcan, 2022 sayılı kanunla ilgili Yönetmelik 5. madde 4. fıkrası şöyle der:

"(4) Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ödenen bakım ücreti muhtaçlığın tespitinde bir gelir olarak dikkate alınmaz."

Çocuğunuz 18 yaşından küçük. Dolayısıyla onun adına ebeveyni olarak siz başvuracaksınız. Aldığınız evde bakım aylığı yukarıda verdiğim yönetmelik hukmu gereğince 2022 aylıklarında gelir hesabına katılamaz.
Sizin ve nafaka yükümlüsü yakınlarınızdan (anne, baba, çocuklar, torunlar, Buyukbaba buyukanne ve çocugunuzun anne ya da babasından aldıgı bir nafaka varsa o da dahildir) alacağınız yardım miktarıyla birlikte aylık geliriniz 119 lirayı geçmiyorsa sorun yok.

2022 aylığı için nereye başvurdunuz?
Eger SDYV'ya başvurduysanız tekrar gidin ve evde bakım aylıgını hangi mevzuata dayanarak reddettiklerini sorun. Öncelikle başvurunuzu yapın. Başvurunuzu evde bakım aylıgınız oldugundan dolayı almazlarsa talebinizi reddettiklerini ve neye dayanarak reddettiklerini size yazılı olarak versinler.
Ki siz de gerekeni yapın.
Gelişmeleri haberdar din lütfen ona göre yol haritası çizeriz.

oğlum 100/100 özürlü evde bakım parası benim adıma evde başka reşt kimse yok eşimde yok.5 çocumla irlikde kalıyorumbakım parasından başka bir gelirim yok ek olarak yardımlarla geçiniyorum.bedensel oldu için çelışma olasılığımda yok. bakım parası benim adıma oldu için engelli maaşı bağlanamıcanı söylediler sosyal hizmetlerden. önce mal müdürlüğüne başvurmuştum fakat sosyal hizmetlere geçmiş tekrar orayada baş vurdum ama başvururken evde bakım üzretinin benim adıma oldu için geri dönebilceni kabul edilmiyiceni dediler biz yinede başvurunuzu alıyoruz ümitlenmeyin dediler.

Üst Alt