Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı adres değişikliği yüzünden durduruldu..?

emre123

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar kardeşimin evde bakım aylığı adres değişikliği yüzünden durduruldu biz adresi değiştirdiğimizi bildirceğimizi bilmiyorduk bu yuzdende sadece nufus mudurluğunden adresı degılstırdık baska bıyere bas vurmadık bana yardımcı olurmusunuz neyapmamız lazım nasıl bı yol izlicez dilekce verdık tekrar bağlanması nekadar sürer birde kardesimin üzerıne 3 yıl evvel arac aldık bunuda bildirmedik bunuda yeni öğrendim bildirmemiz gerekiyormuş bilen arkadaşlar lütfen yardım edebilirmi şimdiden teşekkürler

emre123
1) aynı il içinde mi adres değiştirdiniz yoksa il dışı adres değişikliği mi yaptınız?
2) evde bakım aylıgı baglandıktan sonra hanede gelir değişikliği ve kişi sayısında değişiklik oldu mu?
2) hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altında mı?

bu sorularımı cevaplayın yardımcı olmaya çalışacagım.

araç aldıktan sonra bildirmeliydiniz. bu hatalı olmuş.
adres değişikliğini de en geç 15 gün içinde bildirmeliydiniz.

@Kalem
1) aynı il içinde adres değişikliği yaptık
2)evde aylık bağlandığı zaman değişiklikler oldu yeri geldi cok düşük gelir oldu yeri geldi asgari tutarlarda oldu 3 kişi çalıştığımızda asgari ücreti gecmedi resmide görünen " biz böyle bi uygulamanın olduğunu bilmediğimizden gelirimizi hic hesaplamadık"
3) evet hanede kişi başına düşen gelir 784,97 nin altında " ama gecen senelerde üstünde olmus olabılir babam emeklı olduktan sonra bı kac defa calısmak istedi calıstıgı yerlerde maasını bankaya yatırdı buda kısa süreler 3 ay 5 ay gibi en fazlası 1 sene şuan calısmıyor ve maası ihtiyac kredısne bağlı"

son olarak hanede 6 kişiyiz şuanlık kardeşimle ikimiz calısyoruz baba emekli önümüzdeki ay kardeşim askere gitcek tek ben kalıcam calısan olarak ve şuan tasındıgımız evi kendim kredi çerek aldım bunlar sorun olurmu 2013 de aracımı alırkende ihtiyac kredisi kullandım bi kısmınıda kendi birikmişim vardı arac ozaman şartlarında piyasanın en ucuz aracıydı 21.500 e alındı durum bu cok karısık neyapabılırız nasıl bi süreçten gecicez yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Bu arada maaşın kesilmediğini durdurulduğu durdurulma gerekçesi adres değişikliğini bildirmediğimiz için oldugu söyledı bizde daha önce oturduğumuz ilçenin aile sosyal politikalar müdürlüğüne gidip adresimizi değiştirdiğimizi bilidrdik dilekçe verdik şimdi yeni adresimizde bekliyoruz gelip inceleme yapcaklar gecen hafta bilidrdik geldiklerinde neyapmamız gerek gelen heyetin insafına kalmıs bı durum mu aracı sorcaklarmı soylıyelım mi nasıl bir yol izliyelim

emre123
1) il içi adres değişikliği yaptıgınıza göre süreç şu şekilde işleyecek. yeni adresinize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecek ve incelemede bulunacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altında olursa evde bakım aylıgı tekrar baglanacaktır. aksi durumda baglanmaz.
2)sınırı geçsin ya da geçmesin her türlü resmi ya da gayri resmi gelir değişikliği en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne bildirilmek zorunda. bu durum bakıcıya imzalattırılan taahhütnamade de yazıyor. bakıcı imzlamış taahhütnameyi.
3) geçmişe yönelik bir inceleme yapılacaktır. o zamanki mevzuata göre yersiz ödeme konusu olmuş mu olmamış mı bakılacaktır. buradan bu konuda bir şey diyemem.
ama başta da dediğim gibi hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa her halukarda (diğer şartları da taşımanız halinde) evde bakım aylıgı baglanacaktır.

evde bakım aylıgı baglandıktan sonra ev ve araç almışsınız. bu geçmişe yönelik yersiz ödeme konusu incelenirken dikkate alınacaktır. beyan edilen gelirle tespit edilen gelir arasındaki farkın incelenmesi konusunda gösterge sayılacaktır.
ama şu an gelir hesabınız yapılırken ev ve araçtan geliriniz olmadığı için hesabı etkilemeyecektir.
özet olarak evde bakım aylıgınız durdurulmuş. adresinize gelecekler ve incelemede bulunacaklar. bakıma muhtaçlıkta sorun yoksa geliriniz de uygunsa (hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa) evde bakım aylıgı baglnacaktır. heyet geldiğinde ev, araç gibi mal mülk ne varsa beyan edin. ayrıca her ne ad altında olursa olsun resmi ya da gayri resmi tüm gelirlerinizi söyleyin.
bunlardan sorun çıkmaz size.
önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 784,97 TL altında olmasıdır. geliriniz bu şekilde ise evde bakım aylıgı baglanacaktır (bakıma muhtaçlıkta sorun yoksa).

son olarak tekrar hatırlatayım:)
hanede kişi sayısında ve gelirde değişiklik oldugunda en geç 1 ay içinde,
isterseniz yan sokaga taşının, adres değişikliği olduunda en geç 15 gün içinde,
aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmeyi unutmayın lütfen:)

Kalem

Teşekkür ederim melek hanım verdiğiniz bilgiler için.
Kardeşimin bakıma muhataçlık şartları tutuyor evde geliride hesaplıyoruz kişi başına 700 tl düşüyor geçmişe dönük inişli çıkışlı gelir olduğunu hatırlıyorum orası biraz karısık sonuc ne olcak merak edıyorum. Dediğiniz gibi bundan sonra gelir de değişiklik olduğunda bildircem yalnız her bildirdiğimde maaşı durdurup eve heyet mi göndercekler şuan benım bı ufak kardesim çalısıyor ama bır ay sonra askere gitcek tecili bozdurup onu gidip bildirdiğimizde tekrar kesilip kontrolemı gelckler birde gelirken heyet arıyormu gün içinde bazen evde kimse olmuyor okuyan kardeşimi annem okula getırıp götürüyor gelipte bulamazlarsa neyapmamız lazım

Kalem hanım merhaba
daha önce konuda belirtiğim gibi taşındığımızdan dolayı evde bakım üçreti kesilmişti bizde dilekce verip bulundugumuz ilçedeki SGM ye dosyamızın gönderilmesini istedik yani istanbul zeytinburnundan esenyurta gönderilcekti şubat ayının 20 sinde dilekce verdik
yaklaşık 2 ay oldu bi gelişme yok bizde önce zeytınburnunu aradık dedilerki sizin dosyayı biz gönderdik cağaloğlu SGM de direk esenyurta gönderilmiyormuş dosyamız cağaloğlu SGM göndercekmiş neyse bu sefer cağaloğlundaki personelle itibata gecip dosyamızın orda olduğunu esenyurt SGM ye yollucağnı söyledi tabi bu süreçte 2 haftalık tlfn görüşmesinden sonra bulundu buraya kadar halledip dosyamızı esenyurt SGM nin personeline teslim ettirdim cağaloğlundaki personel yardımcı oldu ilgilendi iş cağaloğlundan cıktı şimdi iki haftadır esenyurt SGM yi arıyourm tlfnlara cok nadir bakıyorlar baktıklarında dosyamızın gelmediğini nerde olduklarını bilmediklerini söylüyorlar sonra cağaloğlundan cıktıgını esenyurt personelının dosyayı aldıgını söyledıgımde hatta cağaloğlundaki arkadasın ısmını verıp arayın teyıt alın dedıgımde tamam ilgilncem dıyor kapatıyor dönüş yapmıyor tekrar iki üç gün sonra aradıgımda yıne aynı cvplar bızde yok gelmedi bilmiyoruz diyorlar eee arıcaktınız dedıgımde uğraşamadım valla ne yalan söyleyım uzun iş filan die bahaneler söyleyıp tlfnu yuzume kapatılıyor. Yani durum böyle dosya esenyurt SGM de kayıp yada ordaki personelin umrunda olmadığı için ilgilenmiyor olan bizim gibi insanlara oluyor Kalem hanım ben şimdi neyapayım sizden bi akıl istiyorum gercektn mağdur olmuş durumdayım verceğiniz bilgiler için şimdiden tesekkur ederım

emre123 SGM derken hangi kurumu kastediyorsunuz?
evde bakım aylığı ile ilgili işlemlere aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğü bakıyor. aile ve sosyal politikalar bakanlığı ilçe müdürlüğüne mi dosya için başvurdunuz?
son durum nedir?

Kalem hanım merhaba dosya bulundu esenyurt aile sosyal politiklar müdürlüğünde dosyamızda acil ibaresi varmış ne olduğunu anlmadım nisan ayının ortasında buldular mayısda gelcez dediler ve geldıler mayıs 10 da iki kişi gelmişler kardeşimi görmüşler anneme bi kagıt bırakmıslar babam ben ve kardeşim için sgk dan hizmet dökümü istediler yarın götürüp vercez annemi özellikle istediler kardeşime bakan annem olduğu için şimdi ne olcak neyapmamız gerek nasıl devam etcek süreç sizinde vaktinizi alıyorum basınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın tamamen bilgisizlikten bu durumlara geldık bundan sonrasını bari bilmek istiyorum ilginiz cok tesekkurler

Kalem hanım Bizden istenen dosyaları hazırladık esenyurt aile sosyal politiklar müdürlüğüne teslim ettk kardesımın bakıcısı annem die anneme bir kac evrak imzalattılar ordaki memur şuan bı durum gözükmüyor dosyanızı il müdürlüğüne göndercez ordan onay verilirse en gec temmuzda maasınız yatar denilidi gelirimiz 784.97 tl nin altında ev ile araba konusunda bildirmedik die bidaha böyle şeyleri ihmal etmeyın gelir düşsede cıksada bildirin dendi. sizin görüşünüz nedir bi aksilik cıkarmı gecmişe dönük toplu ödeme yapılırmı red olma ihtimali varmı gerci memur olumlu konuşmuş bi aksilik olursa kağıt göndeririz biz size ulaşırız demiş

emre123 rahat olun evde bakım aylıgı baglanacaktır:) geliriniz uygunmuş, sorun çıkmaz:)
geriye dönük ödeme yapılmaz.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü onay tarihinden sonraki 1 aylık bakım hizmetinin karşılığını sonraki ay alacaksınız.
evde bakım aylıgı mayısta onaylanırsa dedikleri gibi ilk maaşı temmuzda alırsınız.
ama süreci sürekli takip edin. onaylanıp onaylanmadıgı il müdürlüğünü arayarak öğrenmeye çalışın:)

Kalem hanım cok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp bizi bilgilendirdiğniz için dediğniz gibi süreci takip edicem arıcam inşallah bi aksilik cıkmaz süreçle ilgili sizi bilgilendircem

Kalem hanım tesekkur ederım evde bakım aylıgımız bu ay bağlandı ocak maasından beri almıyorduk cok ugrastık bekledık sizde verdıgınız bılıgılerle cok yardımcı oldunuz bundan sonra daha dıkkatlı olunacak bılıncsız hareket bıze 6 aya maal oldu tekrar tesekkur ederım sağlıcakla kalın :)

Üst Alt