Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı Alabilir miyiz? Gelir şartlarımız uygun mu?

mehmet1806

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Müsadenizle sizlere bir soru sormak istiyorum
Kayınbabam Akciğer Kanseri. Neredeyse Tüm Vucutta Metastaz Mevcut. Beyin İlik Kemik Akciğer Karaciğer Böbrek te tümör yayılmış durumda. Ayrıca çıkarılan bir raporlada sgk dan evde oksijen tüpü bağlandı. Normal şartlarda maalsef nefes alamamakta.

Şimdi fakülte hastanesindende Özürlü raporu çıkartacağız.
Evde bakım parası yardımına başvuracağız. Babam Sgk emeklisi ve 1530 TL maaşı var.
Kendisi Eşi ve Bir kız çocuğu mevcut.

Şimdi sizlere sormak istediklerim.
1-Hesaplamada Babamın KenDi Üzerine Evi Var Dikkate Alınırmı?
Evi olması bakım parası almasına engelmidir.
2-Ziraat bankasına kredi borcu var ve aylık 785 Tl ödemesi vardır. Kredinin bitmesine 5 taksit kaldı.
3-Eşim ve benim ikametgahım halen kayınbabamın evinde gözükmektedir.Hesaplmaya bizde dahil olacakmıyız.
4-Hesaplamaya bizde dahil olacaksak eşimin 2700 TL maaşı var.
5-Ayrıca eşimin adına 1472 TL bankalara kredi borcu var. Ayrıca her iki ayda bir vergi sgk gibi yapılandırma borcu olarak 550 TL ödeme var. Ayrıca eşimin adına bir işyerinden yapılmış bir alışverişe istinaden aylık 120 tl senetli ödeme var.
6- Ben Eşim ve bir çocuğum var . Biz 3 kişiyiz ve ikamet kayınbabamın evidne gözüktüğü için toplamda 6 kişi olduk.
7-Borçlarımızdan dolayı 13500 TL kasko bedeli olan bir aracımız evin en küçüğü bekar baldızım adına yapıldı. Bununda hesaplamada bir etkisi olurmu?

Sonuç olarak bu şartlarda evde bakım parası almamız mümkündü?
Sorumuzu yanıtlarsanız çok memnun oluruz.
Saygılarımla

evde bakım maaşını alabilmek için gerekenler hanede kişi başı 2015 yılı ilk altı ayı için: 572,64 TL
2015 yılı ikinci altı ayı için: 606, 95 TL
kişi başı düşmesi lazım hanede aynı adreste her kaydı olan kişi hesaplamaya dahil edilir kredi borcu gider olarak asla hesaba dahil edilmez haneye giren gelir baz alınır ve o rakam üzerinden hesaplanıp kişi başına bölünür ev gelir getirmiyorsa sorun teşkil etmez söylediklerimle açıkladığımı düşünüyorum kafanıza takılan olursa yine sorarsınız

Üst Alt