Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alan biri işe girerse bu aylık kesilir mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar öncellikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dlerim.

Bir engelli sigorta lı bir işe girdiği takdirde evde bakım aylığı kesilir mi ?

Gelir seviyesi 2011 yılı ilk altı ayı itibariyle 380 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz.
Gelir değişikliğini sosyal hizmetlere bir ay içerisinde bildirmelisiniz. Ve yapılan tespitte gelir düzeyiniz istenilen seviyedeyse sorun olmaz.

verdiğiiz bilgi için tşk ederim . ailesi birlikte yaşıyor sadece arkadaşın aylığı üzerindenmi değerlendirilir yoksa evde diğer çalışnların ile birlikte mi değerlendirilir ?

yok ben değilim arkadaşım adına sormuştum .engel derecesi %88 omurilik felçlisi.babası 1.100 tl alıyormuş ve evde 4 kişi yaşıyorlar . tekrar tşkler.

olayı karıştırmadan şöyle bir açıklam a yapalım bakıma muhtaç birisi çalışırsa burda birinci soru bakıma muhtaç biri nasıl çalışabilir diyelimki çalıştı o zaman bakıcının bakımı nasıl yapacağı söz konusu olur olumlu düşünelim diyelim ki işe götürüp getirdi işte iken ihtiyacı olan zamanlarda yardımcı oldu son olarakta bakıma muhtaç kişinin çalışarak aldığı maaş dahil eve giren toplam para evdeki kişi başına bölünecek bu yol takip edilir ve kabul ettirilirse olur ama dedim soru çok aslında en iyisi bu konuda kurumdan resmi olark görüş alıp burdada yayınlamak

Üst Alt