Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylıgı alan kısı sgk'lı calısabılır mı?

öznur sevda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
evde bakım aylıgı alan kişi engellının bakımını kımseye devretmeden 8 saat calısabılırler dıye duydum böyle bırsey varmı

Evet çalışabilir önemli olan kişi başına düşen gelirin 510,45 TL'yi aşmaması...

Ahmet bakıcının mı çalışmasından bahsediorsun sen?

bakıcı nasıl çalışıyor anlamadım burda bahsedilen bakıcı sanırım adı üstünde bakıcı bakmadan nasıl bakıcı olacak ve maaş alacak anlamak güç...

bakıcı çalışacaksa başka bir akrabası bakıcı olsun. bakıcı olacak başka akraba varken bakıcının çalışmasına bakım hizmetleri değerlendirme heyeti kolay kolay izin vermez.

Öznur duyduğun 8 saat olayı şudur: İlgili Yönetmelik anlatsın:

"(5)[FONT=Georgia] [/FONT](Ek:RG-23/10/2007-26679) [FONT=Georgia]Bakıma muhtaç özürlüye akrabanın bakım hizmeti vermesi hâlinde, bakıma muhtaç özürlü ile akrabanın aynı adreste ikamet etmesi esastır. Ancak, bakıma muhtaç özürlüye bakacak başka kişinin bulunamaması ve bakıma muhtaç özürlünün veya yasal temsilcisinin özel veya resmi merkezlerde bakım hizmeti almayı istememesi hâlinde; bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin de bakım hizmetinin verilmesinde sorun veya yetersizlik olmayacağına kanaat getirmesi şartıyla, bakım hizmeti her gün rahatlıkla gelinip gidilebilecek yakınlıktaki farklı adresteki akraba tarafından da verilebilir. Bu durumda, bakıma muhtaç özürlünün yirmidört saat içindeki tüm bakım ihtiyacının giderilmesi ve fiilen en az sekiz saat bakıma muhtaç özürlü ile birlikte olunması ve bakım raporunda sekiz saatten az olmamak üzere kaç saat birlikte olunacağının belirtilmesi gereklidir."

İlgili Yönetmelik için bkz:[/FONT]http://www.eyh.gov.tr/tr/html/8293/5.4

çok özür dilerim anlayamadım kızım 8.ile 5arasi okulda zaten o okuldayken çalışmam yasal mi degilmi o okuldayken çalışabilir miyim onu sordum aslinda

tamam, anladım konuyu Sevda. bakıcı sensin ve çalışmak istiyorsun kızın okuldayken.
ablacım bunun için il müdürlüğüne git onlardan izin al. bakım hizmetleri degerlendirme heyeti senin çalışmana olumlu kanaat bildirip bakım raporunu buna göre hazırlamadan çalışamazsın. çalışırsan aylık tehlikeye girer.
o yüzden git il müdürlüğüne bu durumu anlat ve izin almaya çalış. degerlendirme heyeti de gelir tekrar kanaat bildirmek için rapor hazırlar.

il müdürlüğüne gittiğinde çalışmak istediğini ama bunun mümkün olup olmadığını bilmediğinden böyle bir şey olabilir mi diye bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin kanaatinin nasıl olacagını öğrenmek istediğini soyle. evde bakım aylığına ve bakım hizmetine zarar verecekse yapmayacagını da belirt, onlardan danışmanlık al. öyle kapıdaki her memurla konuşma bu duurmu. seni yanlış yönlendirirler yoksa.

Üst Alt