Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alan kişinin yakını 2. el araç alabilir mi? Maaş kesilir mi?

kadir212

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhabalar evde bakım aylığını ben bakma şartıyla bana bağladılar. ama ben araba almak istiyorum kendi üzerimden araba ikinci el nerden baksanız 10 senelik bunun için evde bakım aylığı kesilirmi? birde hani evde bakım aylığı alan kişinin raporu üzerine alınırsa onda aynı durum meydana geliyormu bilgileriniz icin şimdiden tşk

Bu konuda hiç kimse kesin bir bilgi veremez. Çünkü her ilde/ilçede değişik uygulamaların olduğunu görüyoruz.

Araç çok lüks değilse ve araçtan gelir elde etmeyecekse kesilmez diyoruz, ama araba alır almaz maaşı kesilenleri de biliyoruz. Onun için, en doğru yol, konuyu Evde Bakım aylığı için il/ilçe sosyal hizmetlere sormaktır. Yazılı olarak oradan alınacak yanıta göre hareket edilmeli...
Çünkü kurumların, beyan edilen gelir ile gözle görünen yaşam koşulları arasında önemli bir fark bulunduğunun tespit edilmesi halinde aylığın durdurulabileceğine dair ucu açık bir yetkisi var. Son zamanlarda bu yetkiye dayanarak "gelirim XX tl'den az diyorsunuz ama bu arabayı almayı biliyorsunuz" diye evde bakım aylığının da kesildiğini duyuyoruz bazı yerlerde..

Araç aldığınız takdirde sosyal hizmetlerede bildirmekle yükümlüsünüz..

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/evd...baglanmamasina-sebep-olur-mu.html#post1013724

Üst Alt