Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alanlar ev sahibi olduğunda bakım maaşı kesilir mi?

mutlucelik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Evde bakım maaşı almaktayız, önümüzdeki ay içerisinde de Fuzulev aracılığı ile ev alma durumumuz söz konusu, ayrıca birazda dışardan borç alma durumum olacak.
Böyle bir durumda gerek üzerimize geçecek olan tapu(evde kiracı olmasa dahi), gerek alacağımız borç gelir hesabına dahil ediliyor mu?

Teşekkürler.

Araç kasko değerinin 120 de 1'i aylık gelir olarak hesaplanır, ev rayiç bedeli üzerinde 240 da 1 olarak hesaplanıp aylık gelire eklenir diye biliyorum. kiraya verirsen + kira da aylık gelire eklenir diye biliyorum.

ben 2 yıl önce 42 m karelik yazlık aldım kirada deyil bunun net olarak rayiç bedeli nasıl hesaplanır ben sorduğumda 120 biri olarak hesaplan mış 300 tl demişlerdi ben doğru olduğunu sanmıyorum hesabın nasıl ispatlarım doğrusunu gelirden dolayı bakım maşını kestiler tekrar baş vurduk tekrar bağlandı geriye dönük 5 aylık toplu parayı vermiyorlar bence rayiç bedelini yanlış hesapladılar

kerimc

2022 de hesaplama bu şekılde ebmde nasıl bılmıom blkıde aynıdır
not:benım ebm başvurumda kıradakı evımızın hesaplaması 48 nolu cevapdakı gıb yapılmadı sadece kıra bedelı gelr hesabına dahıl edıldı

sizin ev alırken yaptıgınız nakıt ödemeden dolay öyle olmusur nerden buldular nakıtıde ev aldılar demıslerdır
[FONT=&quot]Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?[/FONT][FONT=&quot]
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.

[/FONT]

çok madur olduk posta yüzünden henüz elimize teblikat ulaşmdı ankara ara karar vermiş kardeşimin raporuna rapor için 182 den randevu alınıyormuş ne saçma yoksa sistemmi deyişti biz çoktandır raporla işimiz yoktu bilenlerden rica ediyorum

Bir sorum daha olacaktı.
Ev alırken alınan borç, gelir hesabına dahil edilir mi?

mutlucelik

borçda olsa o borç alınan para haneye gırdıgı için gelir hesabına dahıl edılır.

-mka
Ev aldıktan sonra Sosyal Hizmetler'e bilgi vermiştim. Buna istinaden tekrar araştırma için evime geldiler. Benden istenen bütün belgeleri hazırlayıp teslim ettim, ayrıca Borç aldığıma dair dilekçe de aldılar. Aldığım borç hesaba dahil ediliyor olsa direkt olarak bana sizin maaşınız kesilir derlerdi diye düşünüyorum.
Benim düşüncem, borcun ne için alındığını, gerçekten ihtiyaç mı vs. kriterleri göz önünde bulundurarak karar veriyorlar.

mutlucelik

borç aldığınıza dair dilekçe verdikten sonra durum ne oldu maaş devam ediyor mu
ben de borçla ev almayı düşünüyorum.

mutlucelik
kardeş sıkıntı çıkarmadlarsa mesele yok ama yönetmelık açık her ne ad adı altında olursa olsun haneye giren gelır hesaba dahıl edılır dıo o yuzden öyle mesaj yazdım.sonuçda o borcu sız ödeyeceksınız pekı nasıl nerden para bularak.dedıgm gibi sonra sıkıntı çıkarmazlar inşALLAH.eviniz hayırlı olsun

Üst Alt