Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı aldığı için Belediyenin yakacak ve gıda yardımı kesildi!?

serap1986

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar bi konu hakkında acil cevaplarınızı bekliyorum olayı kısaca özetleyeyim komşumuzun %88 engelli bir çocuğu var maddi durumlarıda çok kötü belediye yakacak ve gıda yardımı yapıyordu anne bakım parası aldığı için direk yardımı kestiler evleri kira yakacak hiç birşeyleri yok şuanda üstelik çevremizde evi olan maddi durumu iyi olan insanlar bile yardım alabilirken bu aileye yapılanı ben pek doğru bulmadım bu konuda ne yapmak nereye başvurmak lazım aile çok madur bir durumda acil cevaplarınızı bekliyorum

bagli oldugu muhtarliga başvursun hemen.onunda yardım ve destegi ile ilçede kaymakamlik ilde sosyal yardımlaşma vafiklarına başvurun.en kısa zamanda gelip inceleme yapacaklardır.
kolay gelsin

arkadaşım eğer ilçede yaşıyorsanız baglı oldugunuz kaymakamlığa baş vuru yapın orada bu tür gıda kömür vs.yardım yapan sosyal yardımlar var.eğer kaymakamlık yoksa bulundugunuz yerde valilige baş vurmanız gerek.orada size yardımda bulunurlar.

çok tşkrlr allah razı olsun sizlerden bizzat yanlarında gidip ne gerekiyorsa yapacağım...

Devletin yaptığı sosyal yardımlar bir gelir olarak değerlendirilemez. Bir sosyal yardımı bahane ederek diğer bir sosyal yardımı vermemek, tamamen bireysel bir işgüzarlık. Dayanılan hiç bir mevzuat maddesi yok.
Nitekim bu anlamsız hak ihlalleri çokça ortaya çıktığı için, yakında doğrudan bunu düzenleyen bir yasa maddesi çıkacak. O zaman bu tür "vermezük"lükler de ortadan kalkacak.

bu devirde gerçek ihtiyaç sahipleri yardım alamıyor benimde kaymakamlıktan aldığım uç kuruşu bakım parası alıyor diye kestiler

Üst Alt