Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı aldığım için sosyal yardımlaşmadan aldığım yardım kesildi!?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar evde bakım aylığı aldığım için sosyal yardımlaşmadan aldığım yardım kesildi,böyle bir şey var mı?

Her iki maasi, ayni anda alamazsiniz.Kesilmesi normal.

galiba öyle birşey var benim komşumda evde bakım aylığı alıyor diye sosyal yardımlaşmadan aldığı yardım kesildi

Vakıf ikinci bir gelir tespit ettiğinde maaşı kesiyor. Ama aslında bu yasal değil. Zira evde bakım aylığı sakat kişiye değil, sakat kişiye bakan kişiye veriliyor (bu kişi bazen akraba bazen de profesyonel bir bakıcı olabilir).
Ben olsam vkfa bu argümanla itiraz eder, maaşımın yeniden bağlanmasını isterim....

Benim anladığım kadarıyla ortada vakıftan bir maaş alma gibi bir durum yok.Arkadaş sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım aldığını ve bakım maaşı bağlanınca bu paranın kesildiğini söylüyor.Yanlış anlamadıysam.
Böyle şeyler normal ülkemizde maalesef.Üç kuruş gelir tespit edilirse diğer yardımlar kesiliyor.

Üst Alt