Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alınırken heyet eve habersiz mi geliyor?

eymen2013

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hayırlı geceler diliyorum öncelikle;

babam 77 yasında hareret zorlugu olan yatalak bir hastadir. hiçbir ihtiyacını tek basına görememektedir. babam için evde bakım maası almak istiyoruz.evde annem babam ben ve oglum yaşıyoruz. annemle babamın hiçbir geliri yoktur . anacak bende calışmıyorum. bekarım oglumun babası tarafından ihtiyaclarımız (kira fatura yiyecek vs) karsılanmaktadır elimize gecen bir maddiyat gözükmemektedir(maas bordrosu gibi) . bu durumda ben başvuramıyorum evde bakım ücreti için .

annemle babamın ikametgahını halamın evine alsam( halam evli oldugu için gelir düzeyine bakılmadıgından) memurlar kontrol ettikten sonra kendi evimize getirsem olurmu. kontrole gelen memurlar habersiz mi kontrole geliyorlar.

annem babamın ikametgahı şuan ablamın üstünde . bu konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum bir yol göstermenizi diliyorum
saygılarımla

eymen2013, babanızın ikametgahını halanıza aldırıp sonra da kendi evinize getirirseniz aylığınız kesilir. bunu denemeyin bile. adres değişikliği aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne 15 gün içinde bildirilmek zorundadır. ha ikameti orda olup da size aldıracaksanız da ciddi sorun çıkar. babanızın adresinde bulunmadığı anlaşılırsa aylığı kesilir. bunu denemeyin.

kendiniz niçin bakıcı olamıyorsunuz?
Evde anne ve babanız siz ve oğlunuz olduğunda 4 kişi olacaksınız. Bu durumda 4 kişinin toplam geliri 2041,80 Tl ye eşit ya da üstünde mi ki?
Değilse, siz başvurun bakıcı olarak ve ikametgahını size aldırın.
hatta bizzat aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip ön görüşme yapıp fikir alabilirsiniz.
siz eşinizden resmi olarak boşandıysanız eşinizin geliri evde bakım aylığında gelir hesabına dahil edilmez.

cok tesekkür ederim kalem hanım. bunu belirtmeniz cok iyi oldu.

oglumun babası ile resmi olarak hiç evlenmedik .imam nikahımız var . aramızda bir hukuksal bag yok. bu durumda bordro istenmiyecek mi . ayrıca bu durumun su yüzüne cıkmasını isteme.diğimden sormak istiyorum komsulara falan sorma durumu oluyor mu . resmiyette zaten ben bekar gözüküyorum bizim sorunumuz üzerimize gelir yok . gercekten magdur durumdayız . yol göstermenize ihtiyacım var.

Eymen, eşinle resmi nikah yoksa bu konuda eşinin geliri hiç dikkate alınamaz.

hanenizdeki gelirlere bakacaklar sadece.
bir de hiç geliriniz olmadığı halde nasıl yaşadığınız incelenir tabi. siz geliirnizi beyan ederken çocuğun babasından dolayı aldığınız yardımdan bahsedersin. ama bu sanıırım çocuğun babasının inisiyatifinde olduğu için sürer mi sürmez mi bilmediğiğnizi de soylersiniz.
gelir beyan ederken de aylık harcamalarınızı dikkate alarak soylersin. zaten 4 kişilik bir hanedesiniz ve toplam geliriniz 2041,80 liraya eşit ya da ustunde olursa aylık baglanmaz. o kadar da yardım almıorsundur asla sen.
bin lira mı yardım edior vs onu soylersin. ama bunun kesin ve sürekli bir yardım olmayacagını devam edip etmeyeceğini bilmediğini soylersin.
bunu niye soyle dedim sana? çünkü heyet evinize geldiğinde bunların geliri hiç yoksa nasıl geçiniyor diye araştırma yapmaya koyulurlar. gerekirse çevreden bile sorarlar. bunu önlemiş olursun. heyet bilir ki çocuğun babası şimdilik yardım yapıor. onlar duruma gore gelirini yazarlar. sen kafadan onlara danışmadan doldurma sakın.
onlardan yardım iste olayı anlatıp.
aylığın baglanır merak etme:)
lakin anne ve babanın ikametgahını da sana aldırman gerekir. anne ve babanın ikametgah adresi sende olmalıdır.
yeter ki anne ve babanın ikametgahı sende olsun. bu konularda sana aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe il müdürlüğü yardım eder danışmanlık yapar hiç çekinme.
çocuğun velayeti babada mı peki? nufusta kimde gorunuyor çocuk?

öncelikle cok teşşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için.
nüfüsta babası kütüğünde gözükmekte. cocuk bende kalıyor. resmi nikah olmadan doğum yaptım ben boşanma durumu söz konusu olmadı .

peki babası da bizimle aynı ikametgahta gözukse o zaman hane içinde 5 kişi olur 2500 lra maası ..
ben cevreye sorupta bu durumun ifsa olmasını istemiyorum ....

bakın siz resmi evli olmadığınız için ve engelli babanız olduğu için çocuğun babası gelir hesabına katılmaz.

siz özel durumunuzu ifşa etmek istemiyorsanız il müdürlüğü ifşa etmez rahat olun. fakat burada boyle olmuyor. size tavsiyem alo 183'ü arayın rahat rahat tüm sorularınızı sorun. ucretsiz bir hatdır. size sordugunuz her soruyu cevaplarlar ve size rehberlik ederler.
sanırım çekindiğiniz farklı dıurumlar var. ben anlayamadım bunu. alo 183 ü arayın kesinlikle aile, çocuk, evlilik, aylıklar vs her konuda siğze rehberlik ederler.
bkz alo 183: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı |

Üst Alt