Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alırken açlışmaya dair geç bildirimde bulunulması..?

ozanrusan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.

Babam yuzde 88 ağır ve bakıma muhtaç engelli ama engelli olmadan once emekliydi yani eve giren bir emekli maaşımız var.
neyse annem senelerdir bakım parasını sorunsuz alıyor. ben de universitedeydim ve bu sene donup 5 aylık donemsel çalıştım. 5 aylık maaşımda asgari ücretdi.
Sonradan araştırınca bunları bildirmemiz gerekiyormus bunu ogrendım gittik bir dilekçe verdik.

şimdi şöyle bir sorum olucak o 5 aylık donemde evdeki gelir 1900 civarı bir para olmuş. bize çok büyük bir cezamı gelicek .bu konuda biz bilgi sahibi değiliz yani anlamadım istanbulda giderler çok fazla mecbur işe girmek gerekiyor. bu yuzden birde muhtemelen ceza gelicek .

bu konuda beni net bir şekilde bilgilendirirseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

bu arada evde 3 kişiyiz.tekrar işe girersem bu maaşı da istemiyoruz artık zaten başımıza dert olucak..
saygılarımla..

gelir sınırını aştığınız tarihten itibaren geri ödemesini isterler

danışacağınız yer ise en başta bakım maaşını bağlatmak için başvurduğunuz
Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü.

ozanrusan
5 aylık çalışmışsınız. bu beş aylıgın aylık ortalaması dikkate alınır. aylık ortalaması hane gelirine eklenir ve üçe bölünür. eger çıkan sonuç 606,95 Tl altındaysa aylıga devam. aksi takdirde aylık kesilir ve hakkınızda yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılır.
yaptıgınız hesap yanlış yani.
babanızın emekli aylıgını ve 5 aylık aldıgınız aylık tutarları yazın, hesabı ben yapayım lütfen.

Üst Alt