Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alırken hanede yaşayan kişi sayısı değişirse ne yapılmalı?

zanil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
şimdi benm babam %91 oranında engelli babam malunen emekli annemse ona bakıyo bakıcı maaşı alıyo
annem babammın maaşı son ay 760 yatmı biz evde 3 kişiyiz ve kşi başına düşen gelir hesabına uyuyo ama benm bu yaz düğünüm var ve ben evden ayrılıyorum annem ve babam bu evde 2 kişi kalacaklar bu sefer kişi başına düşen miktar bizi ne derece etkileyecek ve bu durumu bizim bildirmemiz gerekli mi bildirmediğimiz durumda ne gibi şeylerle karşılaşırız

Maalesef hanedeki gelir siz evden evlenip-çıkınca ikiye bölünür ve kişi başına düşen gelir öngörülenin üstüne çıktığı için de evde bakım aylığı kesilir.
Bu durumu bildirmekle yükümlüsünüz. Aksi halde ödenen aylıkla faiziyle geri alınır...

Seçenekleriniz:
1- Evlendiğinizde resmi olarak anne-babanızla aynı evde yaşamaya devam edebilirsiniz.
2- Babanızın bakıcısı başka bir akrabanız olacak şekilde değişiklik yaptırırsınız, o yeni bakıcı da gelir hesabına dahil olur, ve böylece kişi başına düşen gelir düşük kalır.

teşekkr ederim şimdiden söledikleriniz önerileriniz için şimdi durum şu ben evlence babamın üst katında oturcam anı ev gibi görünebilir mi yada babaın yeni bakıcısı ben olsam yada öle görünsem maaş devam edermi? akraba ereceleri kim kim olmalı nereye kadar bakabilir yani uzak akrabalar da bakabilir mi teşekkr ederim şimdide beni aydınlattığın içinnn

Arkadas sız nasıl evde bakım ucretı 760 lıra alıyosunuz bızler 522 lıra alıyozda yanlıslık var dıye dusunuyom sız 522 mı aldınız 760 mı
soyledıgıız evde bakım parası dımı yanlızca

babamın aldığı maaş bu bakıcı maaşı değil yani eve giren gelir bu 760 lira mmaşı 522 bakıcının:)

ıyıde eve gıren para 760 ise 522 tl si bakıcı maası emeklı maası 240 oluyo bu nasıl oluyo sıze soyleyım bana gore bakım maasınız kesılmez babanız calısıyomuydu emklılıgı nerden yarın devam ederım byy

Evde yaşayan kişi sayısı üçten ikiye düştü. Maaş devam eder mi?

slm babam annem ve ben yaşıyoduk evde 780 tl eve giren para ben evlenince evde kişi sayısı 2 ye düştü bu eve giren paraya bakarak annemin aldığı maaş kesilirmi devamm mı eder bide biz gecen ay 13 ünde almıştık bu ay hala alamadık ne zaman yatar kesilmiş olma ihtimali varmı??? manisadan slmlarr

zanil, oturanboga ilk mesajında size evden ayrıldıgınızda sosyal hizmetleir bildirmeniz gerektiğini ve bu aşamada neler yapabileceğinizi soylemiş:

Oncelikle siz evlendikten sonra hanedeki birey sayısı değişti. Bu durumu sosyal hizmetlere bidlirdiniz mi? Eğer bildirmediyseniz öncelikle bu işi halledin. Yoksa bu durumda evde bakım maaşı kesilir ve hem de yasal işlem yapılır hakkınızda.
Şu aşamada gelir hesabı uygun değil. Evde bakım aylığı kesilir. Bu durumu aşmanız için,
Seçenekleriniz:
1- Evlendiğinizde resmi olarak anne-babanızla aynı evde yaşamaya devam edebilirsiniz.
2- Babanızın bakıcısı başka bir akrabanız olacak şekilde değişiklik yaptırırsınız, o yeni bakıcı da gelir hesabına dahil olur, ve böylece kişi başına düşen gelir düşük kalır.

Siz de bakıcı olabilirsiniz. En kısa sürede kuruma gidin bu işlemleri halledin.

O tarihte (13 Ağustos) Manisa'da bakım aylığı yatmamış sanırım. Gecikme olmuş demek. Bir arkadaş da 16 Ağustos'ta "Manisa'da bakım aylığı yatııp yatmadıgını" sormuş çünkü. Bakınız:
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-agustos-ayi-evde-bakim-ayligi-alanlar-2.html

Üst Alt