Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı alırkenki 380 liralık sınırı değiştirmek için neler yapılabilir?

atildertli

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
0
anne bakım parasında kişi başı sınır 450 tl olsun dienler burayaaa.biz 2 kişiyiz annem 950 tl maaş alıo

aynen bende 7 ay uğraştım 3 ay aldıktan sonra maaşım 10 lira geçti diye kesildi ben önce vali valinin yönlendirmesi ile sosyal hizmetler il müdürlüğü ile birebir görüşmemde sosyal hizmetlerin bakanlığa bağlanacağını ağır özürlülerin sınır ortalamasının kalkacağından bahsetti umarım seçimlerden sonra olur

sınır degişmez 380 tl şimdilik sizin gelirde 475 tl bu durumda alıyormusunuz

Niye seçimlerden sonra sınır kalkabilir niye şimdi kalkmıyor?

maç kafalar karışık şimdi seçimden rahat kafayla yapmak içindir :D:D:D

Hmm.. anladım nacar hiç oy kaygısı yok diyosun..:)

sınırın kaldırılması çok olumlu bir gelişme olur.

bilgeadam;

sayın bilge adam hayal dünyasında yaşıyorsun yok valiye yok sosyal hizmetler il müdürlüğüne söylediğini belirtiyorsun. o sınırı kanunla kaldırmaları gerekiyor. o iş valinin müdürün yapacağı iş değil. zaten adamlar o sınırı kaldırsalardı şimdiye kaldırırlardı birkaç gün önce bir vatandaş yerinde bir tartışma başlatmıştı . başlık şöyleydi .hükümet her tarafa müjde veriyor ama özürlüleri aklına getirmedi. bende şimdiye kadar bu partiye oy veriyordum ama busefer ya oy kullanmaya gitmeyeceğim .toplam 3 oyum vardır.

yazımı dikkatli okuduysan ben valinin yada sosyal hizmetlerin sınırı kaldırcandan bahsetmedim sadece bakanlığa bağlı olup ağır özürlülerin sınır derdinden kurtulcanı yazdım buda kanunla olcanı bilmek lazım hayalsiz yaşanmıyor maalesef kim derdiki özürlülerin devlet tarafından özürlü maaşı verilceni bakım parası verilceni hayal edilebilirmiydi ben 20 sene çalıştım emekli oldum aldığım emekli parası 780 lira yanında her dr a gittiğimde maaşımdan kesilen ilaç parası muayene parası maaşımdan kesiliyor öte yandan hiç çalışmayan engelli kardeşlerimiz özürlü maaşı yaklaşık 350 lira bakım parası aldınıda düşünürsek 570 ortalama 920 lira yeşil kartıda varsa dr ilaç parası kesilmiyor bu hayalmi şimdi oy verme işine gelirsek benim parti ile işim olmaz oy verirsin vermessin o senin tercihin oy vermekte bir vatandaşlık görevidir

bakım maaşı

babannemle kalıyom.hiç bir maaşı yok yalnız 7 dairesi var.(3500 tl kira geliri) var. her ay 2500 kredi ödüyo. bakım maaşı alabilirmiyim ???

kredi 2750 ye çıkmış

Hayır, atildertli baglanmaz. Kişi başına düşen aylık gelir 400 TL'yi aşıyor çünkü:)

Arkadaşlar gelirden bagımsız evde bakım ucretinden yararlandırılması için bazı çalışmalar yapılıyor. Fakat şu günlerde Aile ve Sosyal politikalar Bakanlıgının yapılandırılması gibi işlemler oldugundan bu konu hakkında bastırmak için zamanlama uygun değil. Sesimizi duymaya vakit bile bulamazlar. Hele şu bakanlık kurulsun Kurul kararıyla kabul edilen "Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planı (2011-2013)"nın hangi aşamada oldugunu sorgulamak ve bu konudaki şikayetlerimiz ve beklentilerimiz için ilgili bakanlıgı topa tutarız. Ama şu süreçte zor. Sonuçta SHCEk, OZİDA kaldırıldı ve yasal mevzuatına göre yeni bakanlık yapılandırmasını tamamlayana kadar hizmet veriyorlar.
Bu başlıkla ilgili başka bir tartışma:http://www.engelliler.biz/forum/evd...riterler-degistirilecekmis-guzel-vaatler.html

evden ayrıldım

ben annemle kuşadasında 350 tl kira ile yazlık tuttum. babamdan ayrı kalcaz.bakım parası alabilirmiyim.memlekette babamın geliri yüzünden alamıyordum. yardım lütfen ???

Arkadaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi sitesi açılmış. sanırım yapılandırma sureci bundan sonra çok hızlı gelişecek. Bu arada bazı düzenlemeler de yapılabilir mevzuat açısından. Şimdiden Bakanlığa şikayet ve taleplerinizi iletmeye başlayabilirsiniz. Sesinize alışsınlar:)

isteyen bana herşeyi söyleyebilir..kardeş 3500 kira geliriniz var..2750 gidiyo diyorsunuz..abi birşey demiyorum yaa..yazık yazık

kuş adasında yazlıkta oturan insana biraz zor be atilcan.

bakım maaşı

babası emekli subay veya astsubay ollupta bakım parası alan var mı varsa bana yol göstersin...gelir 1400 gider 1000 ilaç parasıda cabası

saygılar...

atildertli;

Atıl ne yapmak istiyorsun anlamıyorum ki? Bir diyorsun babamdan ayrı kalıyoruz babaannem 3500 tl kira geliri var. Bir diyorsun ki dededen kalma dükkan var tekel bayi açacağım. Bir diyorsun ki babam subay 1400 tl geliri var. Artık bir karar versen?

ne zaman yasa değişcek hala bir ses yok galıba bilen varmı ????

Üst Alt