Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığı alıyorum. 3 ay köyde kalacağımı bildirdim, kabul etmediler..?

harsun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
oncelikle herkese merhabalar benim bir konuda aydinlatilmaya ihtiyacim var' bilgi sahibi arkadaslarim beni aydinlatirlar ise cok sevinirim.

benim %96 ozurlu sagir dilsiz bir oglum var akli dengeside gitgel ler var.esimden ayrildim ve sadece bu oglumla yasiyorum' bakici ayligina basvurdum aliyorum ancak' benim haziran ile ekim 15 i arasinda koye gitmem gerekiyor bunuda bir dilekce ile burada olamayacagimi tarihleri belirttim ve sosyal hizmetlere verdim ancak bugun beni aradilar ve 3 ay hicbiryere gidemezsin tarinda konustular.benim sizlerden ricam nasil bir dilekce vermeliyim ne yazmaliyim konu hakkinda yardiminizi rica ediyorum.

ayrica oglum dogada mutlu oluyor onada cok iyi gelecek bu seyehat diye dusunuyorum. tesk

sosyal hizmetlere 3 ay evde olmayacağını söylemeseydin kendini niye ihbar ediyorsunki.:) Sosyal hizmetler yılda 1 hane ziyareti kontrolu olsa bile, siz köydeyken fark etmezdi belki denk gelmezdi,:)

3 ay uzun bir süre olduğu için, denetim açısından elbetteki sorumluluk alamazlar. Ancak aynı il sınırları içinde ise adres değişikliği olarak bildir ve gelirken de tekrar adres değişikliğini bildir. Başka il sınırlarına gidiyorsanız. 15-20 günlük birlikte gezi olarak bildirin, tedavi amaçlı şehir dışı bildirin ya da hiç bildirmeyin. Bildirince onlarda çaresiz işlem yapmak zorunda kalıyorlar.

haber vermeden tatile gittiğinizde gittiğiniz yerden maaş çekerseniz atm farklı şehir olarak algıladığı için hemen kesiliyor gittiğiniz yerden maaşınızı çekmeyin

bana nisan ayında evime ziyarete geldiler ve bundan sonra sık sık ziyaret edileceğimizi oğlumla birlikte söylediler bende o zaman denetlemeye gelen kişiye işte şu zamanlarda evde olmayacağım ne olacak dedim oda sosyal hizmetlere dilekçe vermemi söyledi bende onu yaptım ancak,nitekim bende verdim işte ddiğim gibi 3 ay sürenin uzun olduğunu telefonlabildirdiler adres değişkliğine gitme istemiyorum,eğer dilekçe ile bildirmezsem ya ben ve oğlum evde yokken gelirlerse ne olacak yani bu maaşı sonuna kadar hak ediyorum başka gelirim yok dolayısı ile kesmemeleri için elimden geleni yapmak zorundayım

aynı konu bizimde başımızda babama ablam bakıyor ablam eniştem başka yere göçtüler apartmana kapıcı olarak babamda oraya gitmem diyor,bu gün gidip sosyal hizmetlerle görüşecekler durumu anlatacaklar evinde kalsa ablam gelip gitse olurmu yada iptalmi edelim diyecekler sizce ne olur..dosya yenileme günü geldi..

aynı şeyden bahsetmiyoruz sanırım, konularımız çok farklı uzman arkadaşların birinden detaylı bilgi almayı ümid ediyordum ama sanırım herkez kendi görüşünü yazıyor, kendi bildiğini paylaşıyor,

Harsun, gelirlerse gelsinler. evde olmazsan konşularına sorarlar veya onlara uğramanı söylerler. Onlarda anasının gözü. Kimin ihtiyaç içinde olduğunu, kimlerin gerçekten engellisine iyi baktığını, kimin istismar ettiğini çok iyi biliyorlar. Emin ol ki, iyi bakmadığına inandıklarına zorluk çıkarmaya, korkutmaya çalışırlar. Çünkü bu işte hakkıyla bakanlar kadar, onun sayesinde para alıp bir tas su vermeyenler de var.

Sonbahar, ablan gelip gidecek mesafede kalıyorsa kabul edebilirler. Bu iş takdire, yani gelen heyetin takdirine bırakılmıştır. Aman senin daha iyi bakılmanı sağlamaktır. Yada baban bakıcılığını üstlenecek. Tabiki gelir durumunuz aşmıyorsa.

sadece oldugunuz adresi deyilde 3 ay boyunca köydeki evinde oldugunuzu bildirin oğlunuzla beraber köyün adresini verin buna bişey demezler oglunuzun yanında oldugunu bilirlerse bişey demezler

arkadaşlar varmı gerçekten böyle bi yönetmelik bende oglumu 3 aylıgına memlekete yollayacam buralar aşırı sıcak çocugumuzuda yanımızda götürdükten sonra sorun olacagını hiç sanmıyorum aslında ama yinede aklımda soru işareti kaldı ... Bide kaç gün önceden gidecegimizi bildirmemiz gerek ben giderken yolda ugrar dilekçemizi veririz diyordum kendimce ?????

Üst Alt