Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyorum. Araç alırsam maaşım kesilir mi?

aliko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar bakıma muhtac aylıği alıyorum simdi bi araba almayı istiyorum ama sunudüsünüyorum acaba araba alırsam bakıma muhtac aylığım kesilirmi lütfen bilgilendirebilrmisiniz

Kesilmez.
Ne ki, alacağınız araç "yahu adam gelirim yok muhtacım dedi, ama kapısında Mercedes duruyor" demesinler. Yani beyan edilen muhtaçlık ile görünen yaşam koşullrı arasında çok ciddi bir fark olmasın.

OturanBoğa;

Tamamen Katılıyorum Yok Deyip Araç Almak Ne Kadar Doğru Hareket Bilemem :)

bilgilendiğin icin tesekür ettim sevgili oturan boğa

Evde bakım aylığına başvurum reddedildi. Tekrar başvurabilirmiyim..?

merhaba ben yurume engeli bırıyım yüzden 80 enğeli raproluyum bubnda 2 yıl önce bu yana evde bakım ucretı alıyordum kız karseım bakılyordu bana rahatsızlığinda dolayı bakamıyor simdi baska kız kardesım bakmyor bana yalnız tekrar bas basvurduk bakım ayliği ıcın bıze vermediler tum evrakların tamam kısı basına 350 düstuğü halde vermıyorlar acaba bı kezde daha basvurmasam olurmu bu konuda yardımcı olurmusun daha once alıyordum yardım parasını sımdı vermıyor

Evde bakim ayliği icin yeniden başvurabilir miyim?

yurume engeli biriyım bakım yuzden 80 oranım bakıma muhtac ayliği alıyordum 2 yıl boyunca
ve bana kız kardeşim bakıyordu simdi artık rahatsızlığinda dolayı bakamıyor bende adres değişikliği yaptım diger kız kardesimim yanında yım ve tekrar bakım aylği icin tekrar basvurdum ğereken evrakları verdım maasım 11oo tl
bes kişi yasıyoruz evrakları il sosyal mudurlğüne basvurduk fakat bu kez kabul etmedıler muhtac ayliğimı kestıler ve ben bırdaha basvurmak istiyorum acaba bır sonuc alabilirmıyım boyle bı hakkım varmı tekrar muhtac ayliğimının bağlanmasına daır bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Aliko çok karışık yazmışsın ablam. Şu sorularımı cevaplar mısın lütfen?
1. 2 yıl boyunca aldığın bakıma muhtaç aylığı dediğin aylık, sosyal hizmetlerden alınan ve ayda bir bakıcıya ödenen evde bakım aylığı mı yoksa SGK tarafından 3 ayda bir ödenen bakıma muhtaç 2022 aylığı mı?
2. "1100 Tl maaşım" demişsin, bu ne maaşı? ( 2022 bakıma muhtaç özürlü aylıgı mı yoksa?)
3. "Muhtaç aylığım kesildi" demişsin bu aylıktan kastın 2022 aylıgı mı? ( Niçin kesildi?)
4. Evde bakım aylığı alıyor muydun daha önce? Bakıcına bakım ücreti ödeniyor muydu yani?
5. Eğer daha önce bakım aylığı alıyordun ise bakım aylıgı niçin hangi sebeple kesildi?

Soruları cevaplarsan yardımcı oluruz ablam.

Üst Alt