Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evde bakım aylığı alıyorum. Kızım sigortalı işe girerse ne yapmalıyım?
1 aylık süreyi geçirmeden bildiriminizi yapın zamanında mutlaka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, kişi başına düşen gelirin 510,45 TL'yi geçmediği tespit edilirse maaşınız kesilmez...
Bügün kızım özel bir sektörde işe başladı bu durumda ne yapabilirim izlemem gereken yol nedir.Tlf bildirsem olurmu veya benden belge falan isterlermi?2. Bir sorum daha var bir arkadaşım 1.5 yıl önce kendi adına 50.000 değerinde bir ev satın almış ve shçeke bildirmemiş herhangi bir sorun çıkarmı? Birde şimdide engellinin adına araç almak istiyor.
kızınızın maaş bordrosuyla birlikte gidin il müdürlüğüne bildirim yapın. İl müdürlüğü orda size gereken rehberliği yapar zaten.
şimdiye kadar bildirdiniz mi bilmiyorum. ama bildirmediyseniz lütfen en kısa sürede il müdürlüğüne bizzat gidip bu bildrimi yapın. başınız agrımasın.
arkadaşınız evde bakım aylığı baglandıktan sonra ev ve araç almışsa evet ev ve aracı bildirmek zorunda.
Slm kızım işe girdikten 10 gün sonra fatih ilçe aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı na başvurduk kızım işe girdi diye bana verilen bir dilekçeyi gereken bilgileri doldurup kuruma verdik bana geliriniz yeniden hesaplanacak dediler. Halen bir cevap alamadık.
Dosyam fatih aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müdürlüğünde idi oraya bildirdik acaba il Müdürlüğünemi bildirmem gerekiyordu? .
evde bakım aylıgı almaya devam ediyor musunuz?
isterseniz hesabı yapabilirim. hanede kaç kişisiniz? kızınızın net maaşı ne kadar? başka gelir varsa söyleyin. evde bakım aylığı hariç her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.
Bakım aylığı alıyorum birde işsizlik maaşı da alıyorum 8 ay önce sigortama son verildi ama kuruma bildirmedim. Kızım 1200 alıyor ben işsizlik maaşı 436 tl alıyorum Evde 6 kişiyiz
İlk 2008 de bakım aylığına başvuduğuda da sigortalı olarak çalışıyor gösteriliyordum ben 2011 bakıcı değişikliği yaptım yeniden bütün evrakları verdim ama bodro vermediğim için kurum benden bodro istedi asgari öcretten bodro verdim bir özel şirket sigortamı ödüyordu bunu kurumda biliyordu bana gelirin artarsa kuruma bildir düşerse gerek yok demişlerdi taki 8 ay önce sigortam sonlandırıldı 8 aydır işsizlik maaşı alıyorum 436 tl bunu kuruma bildirmedim bir sorun olurmu?Birde arada bir evde el işler çıkar oda bazen her zaman yok mesela tekstil iş olur balık takımları yani olta inesi bağlıyoruz bunu bildirmek gerekiyormu?
gelirinizi tekrar hesaplayacaklarını söylemişler. sistem üzerinden gerekli bilgilere ulaşıp hesap yaparlar. Kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyor. evde bakım aylığı kesilmez aynen devam.
ama il müdürlüğünü arayarak işsizlik maaşını söylemeyi unuttugunuzu söyleyin. sonuçta gelir durumunuz uygun ama bildiriminizi yapınız siz yine de.
arada geçici işler yaptıgınızı söyleyin tabi. sonuçta her iki şekilde de sınırı geçmiyorsunuz. önemli olan kişi başına düşen aylık gelirin 540,47 lirayı geçmemesi. Bu sınırı geçmesi için sizin hanede (6 kişilik hane) toplam gelirin 3242,82 lira olması lazım Evde bakım aylıkları buna dahil değil. bu kadar geliriniz yok sizin rahat olun.
ama siz dediğim bildirimleri yapın hem bu vesileyle rahatlamış olursunuz.