Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyorum. Raporumun süresi bitmek üzere. Ne yapmalıyım?

leventa34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2,5 yıl önce gırtlak kanseri hastalığına yakalandım, engelli raporum %91 ve ağır engelli. Evde bakım aylığı alıyorum Haziran'da bir sene olacak ama bu Mart ayında raporumun süresi bitiyor. Merak ettiklerim şunlar; Yeniden başvuruyu nasıl yaparım yani raporumun süresi bitmeden mi başvurmalıyım? Ayrıca rapor süresi bitince hemen kesilir mi aylığım ve yeniden başvuru sürecinde en fazla kaç gün içinde başlarlar aylığı vermeye? Gelirim sadece bu aylık üzerinden olduğu için bir nevi perişan olacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim...

Rapor süresi bitiminden önce başvurursanız hastane rapor vermeyebilir.
Rapor süresi bitince de bakım aylığı hemen kesilir.
İki kurum da kendince haklı bu tür uygulamalarda.
Rapor en az % 50 ve üzeri 'ağır engelli' olarak verildiğinde siz bunu kuruma ne zaman verirseniz gerekli incelemelerin tekrar yapılmasından sonra eğer şartlarınızın değişmediği görülürse 2-3 ayı bulur yeniden bağlanması. Alamadığınız aylıklar ödenir tarafınıza.

Üst Alt