Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyoruz. Çocuğum işe girerse maaşımız kesilir mi?

necmettin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
soru-1: Evde bakım ücreti alıyorum. çocuklarımdan birisi üniversiyi kazandı yanımızdan ayrıldı. maaşım kesilir mi?
soru-2: bir taneside geçici bir işe girmek istedi maaşım kesilir diye engelledim. geçici işe girerse ve gelirimiz asgari ücertin üçte ikisini aşarsa yine kesilir mi? teşekkür ederim.

sınırı gecerse kesilir

1-okulda okuyan,askerde olan çocuk hane halkından sayılır.evlenmedikten sonra bir problem olmaz.

2-geçici işte olsa,aldığı ücret,hanedeki kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 3 te 2 si olan 363 tl'yi geçirtirse aldığınız yardım kesilir.

dediğim gibi siz hanedeki kişi sayısını hesap ederken,üniversitede okuyan çocuğunuzuda bu hesaba dahil edeceksiniz.

1. Hane dışında olsa bile evli olmayan ve eğitimini devam ettiren 25 yaşını tamamlamamış çocugunuz gelir hesabına dahildir. Sorun olmaz.
2. Hanede kişi başına düşen gelir aylık 363 TL'yi geçmycekse çocugunuzun çalışması sorun olmaz. Eğer sınırı geçmiyor ve çocugunuz çalışmaya karar verirse boyl durumda bir ay içinde çocugunuzun gelirini sosyal hizmtlere bildirmekle yukumlusunuz.
Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt