Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyoruz. Gelir artışımızı sosyal hizmetlere bildireceğiz..?

mesuttok

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İyi günler,

ben % 93 ağır engelliyim ve annem evde bakım parası alıyor. Evde 6 kişiyiz babam emekli ve maaşı 1100 Tl. Askerden yeni gelen ağabeyim asgari ücretle yeni işe girdi. Bu durumda gelirimiz artıyor. Şimdi ben bu durumu sosyal hizmetlere bildireceğim.
Ancak benim sormak isteğim şey şu ; gelirimiz artıyor yaklaşık 1750 Tl olacak. evde 6 kişi olduğumuz için 1750 / 6 = 291 Tl çıkıyor. Yani gelirimiz artmasına rağmen kişi başına düşen ortalama gelirimiz yine 380 tl nin altında kalıyor.
Bu durumda annemin aldığı bakım parası kesilir mi. Yani sosyal hizmetlere gelir artışımızı bildirdiğimiz zaman sizin geliriniz artıyor diye maaşımızı keserler mi ?

Bende kendim 22 yaşındayım ve 2022 maaşı alıyorum. Bunuda gelir hesabına dahil etmemiz gerekiyor mu ?

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...

sosyal hizmetlere söylersen maaşın kesilir,ona göre...ya abin çalışmayacak,ya çalışacak senin bakım paran kesilecek,yada abin ikametgahını başka bir yere alacak...karar senin.

ataka34;

sevgili ataka34 bu konuda eminmisin... çünkü bizim gelirimiz artsada bakım aylığı için belirlenen 380 tl nin altında kalıyor...

ataka 34
sanırım yanlış anlamış kişi başına aylık düşen miktar 291 tl diyorsun bakım maaşı kesilmez

kişi başına düşen gelir 380 tl yi geçmezse sorun olmaz,bakım yardımını almaya devam edersiniz. bakım aylığı yardımında gelir hesaplanırken eve giren 2022 maaşıda hesaba dahil ediliyor.

o halde hesap yapalım. babam emekli, maaşı 1100 tl. abim asgari ücrette çalışıyor 650 tl. benimde 2022 aylım 3 ayda 975 tl. bunu aylığa bölersek aylık 325 tl oluyor.

bu durumda 1100+650+325=2075 / 6 = 345 TL

evde kişi başına düşen gelir 380 tl'nin altında kalıyor. bu durumu sosyal hizmetlere bildireceğiz, inşallah kesilmez...

Üst Alt