Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakim aylığı alıyoruz. Maaşımdaki artışlardan sonra aylığın kesilme süreci..?

Ckz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Cocugumun %95 agir engelli raporu var esim evde bakim ayligi aliyor.
Esim cocugumuz ve ben olmak uzere evde 3 kisi yasiyoruz ben sigortali calisanim ve suan maasimda bir takim iyilestirmeler oldu. Onumuzdeki ay 3 kisi sinirini 100 tl bir farkla asmis olacagiz ve bakim ayligimiz kesilecek.
Aslinda fiiliyatta cocuguma fizik tedavi ve birtakim ozel ilgiden dolayi esim ve annem birlikte bakiyorlar.
Ev babamin uzerine ve annemle altli ustlu oturuyoruz. Annemi nufustan hane degisikligi yaparak kendi oturdugum daireye aldirsam hanede 4 kisi olsak aylik icin sorun olurmu, yinede kesilirmi?
Bu aylik ameliyat, ozel fizik tedavi ve ozel bireysel egitim icin bize cok katki sagliyor ne yapmami onerirsiniz.

Ckz yani gelecek aydan itibaren zamlı maaş alacaksınız . bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir, 847,16 TL'yi geçerse bunu en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir.
bu arada haneye annenizin ikametini aldırabilirsiniz tabi. lakin annenizin de sizle yaşaması lazım sadece ikamet değişikliği olmaz. ayrıca il müdürlükleri bu konuda farklı uygulamada bulunuyor. anneniz evli oldugu için babanızın da gelirini dikkate alabilirler. bu hesap şeklini yasal bulmuyorum. aslında bu duurmda il müdürlüklerinin pratikte ne yaptıklarından haberim yok. o yuzden en iyisi annenizin ikametini aldırıp hem gelir değişikliğini hem de hanedeki kişi sayısı değişikliğini bildirin, bu sayede de hesabı nasıl yapacaklarını öğrenmeye çalışın.

Geliri olmayan kardeşin varsa olurdu.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Malesef geliri olmayan kardeşim yok. Yönetmelikle hanede yasayan kisi sayisinda eşlerin anne babaları da yaziyor dolayısı ile annemin ikametini aldirmak geldi aklıma fakat kalem hanimin bahsettiği gibi baba maaşınıda katarlarsa yine sorun yaşarım.

Eşinizin kardeşide olur
Geliri olmayacak
Anneni alsan babanın gelir de hesaba dahil olur kriter 847 TL yì gecer sonuç degişmez

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kardeslerin evli olup olmamasi onemli mi? Esimin kardesleri var ama hepsi evli.. Benim kardesimde evli.

Kurum gorevlileri gecen sene maas baslamadan once bir kez geldiler birdaha gelen giden olmadi yani kontrol varsada gelen olmadi

Üst Alt