Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyoruz. Oğluma araba alabilir miyim?

polatli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Eşim bana baktığı için evde bakım aylığı alıyor.Aynı evde bulunan oğluma 10 bin liralık bir araba alsak (onun kendi adına)
evde bakım aylıığımız kesilir mi? bildirmemiz gerekir mi

ikinci sorum ikametgahını değiştirsede bizimle beraber gözükür mü? kendisi üniv öğrencisi.

polatli

hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL'yi geçmezse araç almaktan dolayı aylığınız kesilmez. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 572,64 Tl altında olmasıdır. Araç almanız durumunda bunu bildirmekle yükümlüsünüz.
Çocugunuz universite öğrencisiymiş. kanun'da yapılan değişikliğe göre sadece hanede ikamet edenler gelir hesabına dahil edilir. fakat henüz yeni Yönetmelik yayınlanmadıgından uygulamasında farklılar da olabilir. İl Müdürlükleri yeni yönetmelik yayınlanmadıgı için uygulamada yanlış kararlar bile alabiliyor. Bu konuda ALO 183'ü arayıp bilgi alın lütfen.

ayrıca araç almakla ilgili detayları şurada yazmıştım. Çok dikkatli bir şekilde okuyunuz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...evde-bakim-parasi-kesilir-mi.html#post1513127
Linkte gelir sınırı olarak 540 demişim ama onu dikkate almayın. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 572,64 Tl altında olması lazım:http://www.engelliler.biz/forum/evd...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Kalemşör hanım gelir hesabina dahil olan tum kisilerin varliklari hesaplaniyormi univ ogrencisi ve baska ikametgahta yasayan oglumda mi gelir hesabina dahildir? gelr hesabina dahil olan ogrencnn varliklari incelenirmi ? dahilse nezaman dahil olmaktan cikacaktir mezun olursa mi evlenirse mi ise girersemi ? esim benim adima aylk aliyor diye oglum kendi hayatini kuramayacak mi ?

polatli

yukarıda açıkladım ama kafanızda sorular oluşmuş demek ki.

oğlunuz şu an sizle kalıyor. arac alırsa bunu il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL altındaysa araç almanız sorun olmaz. ama sınırı geçerseniz yani beyan etmediğiniz bir gelir tespit edilir ve sınırı geçerseniz aylık kesilir.
araç gelir getirmedikçe evde bakım aylıgında dikkate alınmaz. sadece araç nasıl alındı ona bakılır. gelir artışı yoksa ve sınırı geçmiorsa sorun olmaz.

oğlunuz ayrı haneye taşınırsa geliri dikkate alınmaz. ama evden kişi sayısı azalır. bu da gelir kriterlerinizi değiştirebilir. geliriniz yüksek çıkabilir yani.

isterseniz şöyle yapalım. siz sorularımı cevaplayın ben hesap yapayım.
hanede kaç kişisiniz? hanede yaşayan herkesin toplam aylık geliri ne kadar? evde bakım aylıgı hariç her ne ad altında olursa olsun her geliri belirtin lütfen.

Üst Alt