Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı almanın şartları nelerdir? Ben de alabilir miyim?

ramazanyldrm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
evde bakım aylığı almanın şartları nelerdir bende alabilir miyim

slm ramazan evde bakım için agir özürlü rapor lazım eve giiren gelirde önemli kişi basına düşen miiktar 348 ytl kac kişisiniz caarp cıkan miktar kişi basına dğsen miktarı gecmiyecek

Kişinin bakıma muhtaçlık derecesinde bulunduğu %51 ve üzeri oran ve "Ağır Özürlü" ibareli raporla belgelenen; hanede kişi başına düşen geliri 348 tl'den az olan kişiler evde bakım hizmetinden yararlanabilir.
Bunun için yaşadığınız yerdeki il/ilçe sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuru yapmanız gerek. Rapor için onlar sevk ederler...

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

selam

bakım aylığında mal varlığı etkili oluyormu... ailedekilerden herhangi birinin adına ev yada araba olması gelir durumunu etkiler mi...
abim %90 özürlü 37 yaşında 2022 maaşı alıyor. bakım aylığı alırken bunu da hesaba katmamız gerekiyor mu... babam annem ve abim aynı evdeler ben evliyim ayrı evde yaşıyorum. babamın 800 tl aylık maaşı var. ve abimin 2022 maaşı var başka gelir yok.. 2022 yi iptal etmemiz gerekir mi...

şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

bakım için mal varlığı önemli elbette üzerine sadece içinde oturacağaı evi kullanacağı arabası dışında gayrimenkulü varsa bakım ücreti vermezler.ayrıca evin içinde kiibaşına düşen gelir 348tl geçmicek şartı var

Üst Alt