Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı bağlanabilmesi için gelir kriteri sınırı belli oldu mu?

tirevigo

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar evde bakım aylığı için belirlenen gelir testi oranı 2017 senesi için belli oldumu...bilgisi olan varmı? 784 tl idi bu değiştimi? teşekkürler..

merhaba....size bir sorum olacak..bu sorunun benzerini okudum,benim sorum biraz farklı cevaplarsınız çok memnun olurum.İstanbulda yaşıyorum..yüzde yüz ağır engelliyim.
Bakım aylığı için eve gelip en son banka hesap no sunu istediler. 3 aralık 2016 da tüm evraklarımı teslim ettim.

Bu tarihe kadar bir netice çıkmadı.Ben telefon ile sordum.Bana ancak şubat ayı içinde paranın yatacağını söylediler.Şimde ben bilmiyorum böyle gecikmeler olabiliyor mu?sanırım olumsuz bir durum yok...
Bana bir arkadaşım para yatarsa müracaat ettiğin tarihten itibaren toptan alırsın dedi.Bu doğrumu?cevabınız için çok teşekkür ederim

tirevigo

evet gecikme oluyor sizinki şubatta yatacakmış bu sürede çok değil normal hatta iyi bile denilebilir ama Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında yattığı için şubat değil martta alırsınız

maaşıda müracaat tarihinden itibaren birikeni alırsınız

tirevigo il müdürlüğünü telefonla aramışsınız ve onlar da şubat'ta ilk ödemenin yapılacağını söylemişler. doğru soylemişler.
siz evde bakım aylığı için tüm evrakları Aralık'ta teslim etmişsiniz. evde bakım aylığı için evinize heyet de gelmiş.

heyet daha sonra hazırladığı bakım raporunu il müdürlüğüne sunar. il müdürlüğünün onayından sonraki 1 aylık bakım hizmetinin karşılığı da sonraki ay ödenir.
şubatta ödenecek aylık ocak ayının maaşıdır.

evde bakım aylıkları peşin ödenmez. 1 aylık bakım hizmetinin ücreti daima sonraki ay ödenir:)
mesela bu ayda ödenen evde bakım aylıkları, aralık ayındaki bakım hizmetinin ücretidir.
evde bakım aylıklaında toplu ödeme yoktur.

-mka 2022 aylıklarından bahsediyorsun sen. buradaki arkadaş evde bakım aylıklarıyla ilgili sordu.

Üst Alt