Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı bağlandıktan sonra gelir artışı olur ve bu kuruma bildirilmezse..?

mhmtcbkl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sevgili oturan boğa benim %95 zihinsel engelli çocuğum var. bunun için eşim 1.5 sene evvel müracaat edip bakım aylığı almaya başladı. kısa bir süre sonra benim işyerinde konumum değişince maaşım arttı. kişi başına düşen geliri bir hayli geçmiş ama ben bunun bildirilmesi gerektiğini bilmiyordum. şimdi geriye dönük olarak 1.5 sene ödenen maaşları geri isterler mi? ben bu bakım maaşını nasıl durdurabilirim?
beni aydınlatırsanız çok memnun olurum
çalışmalarında başarılar dilerim

Geçmişe dönük işlem yapıp yapmayacakları tam bir şans meselesi! Mevzuat olası değişikliklerin 1 ay içinde kuruma bildirilmesini öngörüyor.

Bence ne olacaksa olacak, bundan kaçış yok. Ne kadar geç davranırsanız o kadar aleyhinize olur. Yerinizde olsam il/ilçe shçek'na gider ve gerekçe belirtmeden bakım hizmetinin durduruşmasını isterdim. İlle de gerekçe isterlerse, gelir artışını veya ne bilim, başka bir şey öne sürün...

teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım ama bu aydan sonra gelir ssk maaş bordrosu bakım aylığı almaya engel olmayan seviyede olursa tekrar sorun gündeme gelirmi

Bakım aylığını kişi başı geliri aştığı için tümünü geri istiyorlar.Ne yapmam gerek?

biz bakım aylığına bağlandıktan hemen sonra gelirimiz kişi başına düşen geliri geçmiş. biz bunun prosedürünü bilmiyorduk. 18 aydır araştırmamışlar şimdi araştırmışlar
1500 lira maaşım var. mesailerde gözükünce bordro sigortada kabarmış. şimdi eve kağıt valilikten kağıt geldi. yasal sürede bildirmediğniz için 8300 lirayı 15 gün içinde geri ödeyin, aksi takdirde yasal işlem başlatacağız ve faiziyle geri alacağız.
bu nasıl iş anlamıyorum! gelip kontrol ediyorlar yüzde 95 özürlü çocuk zaten bakıma muhtaç 24 saat kontrol altında. keşke hiç vermeselerdi.
şimdi ne gibi yol izlesem bilemiyorum!? 15 günde bu parayı temin etmem imkansız. hapis cezası varmış. ne kadar yatılır?! veya bu parayı taksitlere böldürmek mümkün mü?
bana yardımcı olmanızı istirham ediyorum. artık bundan sonra devletin hiç bir yardımını da istemiyorum. bana yol gösterin.

bence mademki ilk maaş aldığınz tarihte durumunuz uygundu bu çok önemli hangi tarihte maaşınız kiğşi başı geliri aştı ise o tarihi belirleyin o tarihten sonaki parayı ödeme yoluna gidebilirsiniz

Hay allah! Üç kuruş artış olduğu için bu kadar büyük bir ceza olması nasıl bir adalettir aklım almıyor.

Ceza illa ki vergi dairesinde taksitlendirilebilir. Vergi daireleri sanılanın aksine pazarlık yapılabilen kurumlardır. Kendinize göre bir ödeme planı hazılrayıp anlaşmaya çalışın. Hatta mağduriyetinizi öne sürerek indirim de talep edin.

Maalesef aklıma başka bir şey gelmiyor...

teşekkür ederim arkadaşlar. haksız ödeme tutarının hepsini taksitlendirdik. şimdi daha uygun biçim de ödemeye çalışacağız. bundan sonra daha dikkatli olmak gerektiğinide anladık.
biz engelli maaşı hiç almadık. bunun içinde maaşımız da bir sınır var mı? çocuk %95 özürlü 15 yaşında sadece bu zamana kadar bakım ücreti almıştık, onu da geri aldılar. başka bir şeyden yararlanmadık.
çocuğum özürlü okuluna gidiyor bundan dolayı da geri ödeme falan isterler mi?

artık herşeyden tedirgin oluyoruz.b u nasıl engellileri koruma anlamıyorum. evimiz yok barkımız yok bunun hesabini yapmıyorlar. 3 kuruş fazlanın hesabını yapıyorlar. bugün shçek müdürüyle konuştum sizin gibi olan bir sürü kişi var durumunuzu ankaraya mailleyin defalarca mailleyin herkes bu şekilde mail atsın onların bu konuya dikkatini çekin dedi.
ne diyelim sağlık olsun.
ilginiz için sizlerede teşekkür ediyorum.
kolay gelsin.

% 90 engelli raporu almış bir insana ne hakla senin ailenin geliri ne kadar diye sorulur..üstelik takip ettikleri kişi başı geliriyle sokaktaki köpek bile karın doyuramaz...inşallah bu saçmalıklar birgün düzelir..

demek istediğim şu % 90 engelli olan bir çocuğa devlet sorgusuz suhalsiz yardım etmeli para vermeli.isterse holdingleri olsun o çocuğun..

yok kişi başı gelir yok bilmem ne...

sayın o.boğa, benım aklıma taıkılan bışeyı sormak ıstıyorum: benım oğlum 8 ay once kucuk bır tamırhane actı. aslında 3 arkadaşlar ama işyerı oğlumun ustune. oğlum başka bır yerde calışıyor. askerı ucretle sıgortalı ve bu işyerıne akşamları iş cıkarsa gıdıyor.
bu işyerı benım evde bakım param ıcın bır sorun olur mu?

ben ve eşim oğlumun sıgortası ıle bakılabılıyoruz. eşimın sıgortası yok. kızım ıse yeşil kartı var. abıden bakılamıyormuş. bu abının ustune olan dukkan bıze sorun yaşatır mı?

ben bu arkadaşın olayını okuyunca aklıma geldı. bu dukkanın bıze bır gelırı yok. zaten dedığım gıbı oğlum nişanlı, eşım askerı ucretle calışıyor. bana eve gelen heyet oz aman abının kende aldığı kendıne yetıyor dıye yazmışlardı.
bana ne önerırsınız saygılarımla

Resmi olarak bir gelir söz konusu değilse, sorun yaşamazsınız.

Üst Alt