Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı bağlattık. Engelli aylığını ne zaman kestirmeliyim?

sshad33

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba evde bakım aylığı için başvurduk 15.09.19 tarihinde hesabınıza bakabilrisiniz dendi evde bakım aylığı bağlanmış sayılıyor mu engelli aylığını kestirmemem 09.08.19 09.09.19 tarihlerinde engelli aylığını almam sıkıntı olur mu evde bakım aylığı bağlanana kadar ?

sshad33

sizden ebm için hesap açtırmanızı istemişmiydi heyet incelemeye geldıgnde
sizinkı anladıgım kadarıyla temmuzda onaylanmış sonrakı ay ağustosda bakım edersınız ilk maaşı eylülde alırsınız ebm de böyle önce iş(bakım) sonra ödeme bundan sonra sıralama böyle geder eylülü ekimde ekimi kasımda alırsınız.e devletten baglanıp baglanmadıgnı net olarak görürsünüz.sizin 8.ay ağustosu almanız belki problem olmaz ama ebm baglandıysa 9.ay eylüldeki 2022 maaşı yatırılsa bile çekmeyin.gerçi sistemde görüp keserler kesılmemişse almayın

-mka
evet istediler gelir sınırıda yarısı bile değil zaten o yüzden engelli aylığı gibi sandım bende 31.07 bu ay başvurduk diye seviniyordum 8.ay 9. ay 2 aylık vercekler ilk maaşı diye :) hayırlısı teşekkürler

-mka

+güncel bugün gittim sydv na durumu anlattım hemen mi kestirmemiz lazım 1.5 ay sonra maaş bağlanıncamı kesilir dedim sizin bildirmenize gerek yok sistem muhtaçlık sınırı kalkınca keser dedi 1 ay sonrada kesebilir 1 yıl sonrada dedi cezası var mı dedim yok dedi ? resmen maaşı alın kesilene kadar yiyin ne geliyosun dedi ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
sshad33

sen dıyenı boş geç.maaş bağlanır bağlanmaz kestir.yarın bırgun niye bizi bekledın gelırnın geçtıgını bilmıodunmu deyıp faiziyle isterler sonra nıye böyle oldu dersin. ha sen yazılı sorup yazılı cevabı anlattıgn gibi alırsan sıkıntı yok.ama bana kalırsa maaşın bağlandıgı an kestir işini sağlama al.bilmıodum demen bişiyi değiştirmez

Evde bakım alan engelli aylığıda alabilir şartlar uyuyorsa,neden kestirmek istiyorsunuz?Kesilmesi gerekiyorsa zaten sizin bişey yapmanıza gerek yok.Bağlatırkenki zorluğu keserken yaşatmıyorlar.Hemen kesiyorlar zaten.o yüzden rahat olun.

sshad33

evde bakım aylığının bağlanıp baglanmadığını il müdürlüğünü arayarak öğrenebilirsiniz.

ben asıl konuya gireyim. eger evde bakım aylığı baglanmışsa ve evde bakım aylığı ile birlikte hanede kişi başına düşen aylık sınırı geçiyorsanız yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığınız kesilecektir.

2022 aylığınızı gönül rahatlığıyla çekin. yukarıda arkadaşın dediği gibi size yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılmayacak, rahat olun:) arkadaş sizi yanlış bilgilendirmiş.

şimdi detaylara gireyim.
evde bakım aylığı da 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir biliyrsunuz. evde bakım aylığı baglanırsa, bu aylıkla birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmişse yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra muhtaçlığınız vakıf mütevelli heyeti tarafından yeniden değerlendirilecektir. eger heyet muhtaçlıktan çıktıgınız yönünde karar verirse aylığınız kesilecektir (hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL ve üstünde çıkarsa muhtaçlıktan çıkmışsınız demektir).

hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçmişse bile aylığınız kesilinceye kadar gönül rahatlığıyla aylıklarınızı çekebilirsiniz. size hiçbir şekilde bir kuruş bile borç çıkartılmayacaktır.

hanede kişi başına düşen aylık gelir geçse bile bunu bildirmek zorunda değilsiniz.
vakıf zaten sosyal incelemeyi rutin olarak yapıyor.
ha bu işlemi ne zaman yaparlar bilemeyiz. bir iki ay da sürebilir bir sene ve daha fazla da sürebilir.
siz maaşını almaya bakın gerisini düşünmeyn:) aylığınızı kestirmeye de skın ugraşmayın aklnızdan geçirmeyin. muhtaçlıktan çıktıysanz zamanı gelince vakıf, mütevelli heyetinin kararına istinaden işlem yapacaktır zaten, size gerek yok.

Kalem
hemşo bıldırmde bulunmaya gerek yoksa iimiş.ben vakıfa memurlara güvenemedıgm için dedim.acaip işler çıkarıyolar da.öyle memurlar var bişiden haberleri yok.

kutup yıldızı
engelli aylığı için sınrıı aştıkda ceza gelir diye kestirmek istiyordum

Kalem
çok teşekkür ederim abla içim rahatladı ceza gelir diye korkuyordum

Üst Alt