Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığı başvurum reddedildi. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Ssofistik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın yönetici benim adım bilgin ertuğru.....
yüzde doksan özürlüyüm. daha önce basvuru yaptım eve gelen 2 görevlinin raporu ıle bakıcıya ihtiyacım olmadıgı kanaatına varıldı. benimle yapılan söyleşide her soruya dürüst yanıt verdim. sızlanmadım. bu kannat cıktı. anlamadığım allah vergisi direncim ve yasam sevincimden dolayı bu kanıya varmıs olmaları.
tabiki çok üzüldüm ve SHÇEK e gidip nedenini sordum. çünkü benim kuruma verebileceğim tek rapor kaldı ÖLÜM RAPORU.
ben 2 beyin kanseri 2 akciger kanseri ve kemik kanseriyle boğuşan bir insanım...

lütfen beni aydınlatın sayın yönetici. ben ne yapmalıyım... her halukarda denetime ve yardıma ihtiyacım var.... elimde 3 senelik kanser geçmişime ait raporlarım, özürlü raporum,başbakanlık özürlü karım var...işlevi olan heryerde kullanabildiğim bu belgeler SHÇEK görevlileri için geçerlilik oluşturmadı...
ben baska nereye basvuru yapabilirim... bize kanunlarla verilen başka haklarımızda var mı.

şimdiden teşekkür ediyorum..aydınlatırsanız beni müteşekkür olurum..

saygılarımla.

shçk belgelere bakmıyor,günlük yaşamınızda,yeme içime temizlenme gibi durumlarda bir başkasına ihtiyacınız varmı yokmu,o yönden değerlendiriyor.tabi siz,dürüst yanıt vereyim,yaşama sevincim var diye onu yaparım bunu yaparım dediyseniz,onlarda sizin bir başkasına ihtiyacınız yok kanaatına varmışlardır.

siz tekrar shçek verilen karar için itiraz edeceksiniz,başka bir ekip gelerek yeniden bir değerlendirme yapacak.

Evde bakım aylığı için en önemli kriter bakıma muhtaçlık kriterleridir. Eğer siz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun oldugunuzu düşünüyorsanız il/ilçe sosyal hizmetlere itiraz edersiniz.
Lütfen bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz. Eğer bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun değilseniz ve "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuz yoksa evde bakım aylıgından yararlanamazsınız.

Eğer çalışmıyorsanız ve hiç bir geliriniz yoksa her türlü geliriniz dahil aylık geliriniz 98 TL altındaysa, aktif sigortalı dğilseniz yani sigorta ile hiç bir bagınız yoksa 2022 aylığı için kaymakamlıga da başvurabilirsiniz.

Üst Alt